• Informacje na temat:

    potrawa z mrozonego groszku

Przepisy na temat: potrawa z mrozonego groszku
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...przepiórczych ●2 ugotowane marchewki ●1/2 konserw. papryki ●2 łyżki groszku z puszki ●op. żelatyny instant ●1/2 kieliszka wytraw. białego wina ●1/2 l bulionu warzyw. ●sól, pieprz ●ocet winny lub cytryna(...) ●1/2 konserw. papryki ●2 łyżki groszku konserw. ●op. żelatyny instant ●1/2 l bulionu warzywnego ●sól, pieprz ●ocet lub cytryna (jako dodatek) Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, przekrój na...

  • Danie proste, smaczne i niedrogie.

  • Mięso mielone z groszkiem - adzik

    ...0.5 kg. mięsa mielonego, paczka mrożonego groszku, 2 łyżki curry, puszka pomidorów w puszce (siekanych), 2 łyżki kefiru 2 łyżki śmietany, 1 cebula (pokroić w półplasterki), olej do smażenia, sól, pieprz, chili lub papryka do smaku...

  • Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe na obiad i kolację .:)

  • Kolorowe risotto

    Składniki na 6 porcji: - 30 dag ryżu, - 6 suszonych pomidorów w oliwie, - 20 dag szynki, - 10 dag mrożonego groszku, - 1 cebula, - 2 papryki, - 7 nitek szafranu (ew. kurkuma), - 30 ml białego wina, - 3,5 szkl. bulionu warzywnego, - 40 dag żółtego sera, - 2 łyżki oliwy, - 1 łyżka masła, - pół pęczka posiekanej natki Przygotowanie: 1. Cebulę obierz, posiekaj. Papryki przetnij...

  • Kaloryczne danie dla ciężko pracujących.

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach. Propozycja 6. Zapiekanka Składniki na 6 porcji: - 3/4 szklanki ryżu, - 2 filety z kurczaka, - włoszczyzna, - puszka zielonego groszku, - 3 łyżki...

  • Super rozgrzewająca potrawa na obiad.

  • Rozgrzewające danie na chłodne dni.

  • Proste rozgrzewające jedzonko na obiad.

Artykuły na temat: potrawa z mrozonego groszku
  • Smaki letnich podróży

    ...w temp. 180°C przez ok. 30 minut, aż wierzch się ładnie zezłoci. Włoskie risotto z groszkiem Składniki na 4 porcje: 1/2 kg dyni, 1 szklanka groszku zielonego (świeżego lub mrożonego), 1 szklanka(...), chwilę poddusić (ma być jędrny). Ryż nie powinien się rozkleić, ale potrawa ma lekko "pływać" na talerzu. Doprawić. Arabski falafel Składniki na 4-6 porcji: 30 dag ciecierzycy, 1 cebula, 2 ząbki...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Ryż na wiele sposobów

    Kolorowe risotto Składniki na 4-6 porcji: 30 dag ryżu, 20 dag szynki, 6 suszonych pomidorów w oliwie, 15 dag mrożonego groszku, 2-3 cebula, 2 papryki, szczypta kurkumy, 30 ml białego wytrawnego(...) groszku, 3-4 ząbki czosnku, 6 łyżek oleju, 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku, szczypta kurkumy, sól,  pieprz. Papryki dokładnie oczyścić z nasion, miąższ pokroić w paski. Cebule pokroić w kostkę...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Kuchnia hiszpańska

    Paella z krewetkami Składniki na 3-4 porcje: 40 dag ryżu do risotto, 5 nitek szafranu (możesz zastąpić 1/2 łyżeczki kurkumy), 1 średni pomidor, 2-3 ząbki czosnku, 1 średnia cebula, 1/2 strąka czerwonej papryki, 1/2 szklanki mrożonego groszku, 125 ml białego wina, 5 dużych całych krewetek z pancerzami i głową, 5 małży, 15 dag kalmarów, 15 dag krewetek królewskich (sprawionych), 850 ml wywaru...

  • Wyłoniliśmy pięciu szczęśliwców, do których powędrują smaczne zestawy ufundowane przez firmę Podravka. Jakich odpowiedzi udzielili? Zobaczcie sami. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie należał do najprostszych, bo jak tu wybierać między cudownymi wspomnieniami z wakacji... Nie mniej jednak musieliśmy wytypować pięć osób. A oto zwycięzcy: Pani Ewa M. Chciałabym napisać o domowym ajvarze - poczęstowała nas nim na wakacjach gospodyni w chorwackim Omiš'u. Ajvar to...

  • Piekielny kurczak

    ..., 1 łyżka mieszanki przypraw, 100 g mrożonego groszku, 2 łyżki posiekanej kolendry, sól, pieprz. Przygotowanie: Mięso z kurczaka oczyść i pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki...

  • Zapraszamy do udziału w konkursie. Do wygrania jest 5 smacznych zestawów ufundowanych przez firmę Podravka. Jeśli lubisz owoce morza, ryby lub grillowane mięsa to na pewno miałeś okazję spróbować dań charakterystycznych dla kuchni chorwackiej. Ot chociażby Ćevapčići - w restauracji, w domu, czy na imprezie u znajomego Chorwata... Jeśli zaś byłeś w Chorwacji bez wątpienia przywiozłeś mnóstwo kulinarnych wspomnień, którymi możesz się z nami podzielić. A dzielić się warto bo do wygrania jest 5...

  • Samo zdrowie na talerzu

    ...wzrok, zwiększa odporność na przeziębienia, chroni przed wpływem zanieczyszczonego środowiska. A choć dorosłym ta potrawa wydaje się banalna, dzieci lubią ją ze względu na żywe, kontrastowe kolory i przyjemność ścigania groszku łyżeczką po talerzu. Aby nie zniszczyć zawartego w warzywach beta-karotenu, należy je gotować niezbyt długo, w jak najmniejszej ilości wody. Pamiętaj, by przykryć garnek...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...