• Informacje na temat:

    porowa z selerem

Przepisy na temat: porowa z selerem
  • Kremowe zupy z czipsami i grzankami

    Ziemniaczano-porowa Sposób przygotowania 1. Jabłka obierz, oczyść i potnij na cząstki. Ułóż je w naczyniu posmarowanym olejem. Oprósz solą. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st.  2. Parmezan zetrzyj. Na blachę wyłożoną pergaminem nałóż porcje sera. Dociśnij tak, by powstały krążki. Piecz 5 min w 180 st. Wystudź na blasze. Zdejmij łopatką.  3. Ziemniaki, pietruszkę i seler obierz, pokrój...

  • Pyszna zupa porowa z mięskiem mielonym

  • Lekka, szybka w przygotowaniu zupa jarzynowa z porem w roli głównej.

  • świetna na każdą okazję

  • Sałatka porowa, prosta smaczna i ulubiona od mojej żony. Z resztą sam też bardzo ją lubię.

  • prosta, szybka w przygotowaniu, smakuje z każdym rodzajem pieczywa

  • smaczek jeszcze dłuuuuugo pozostaje w ustach mniam :)))

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Pyszna wytrawna tarta krok po kroku

  • szybko, smacznie, efektownie!

Artykuły na temat: porowa z selerem
  • Pikantny tort porowy

    Masło pokroić na kawałki, wymieszać z 1/4 łyżeczki soli i orzeszkami piniowymi. Dodać mąkę i 1-2 łyżki zimnej wody. Zagnieść ciasto. Uformować z niego...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    .... ★ KREM Z GROSZKU: Zalej litrem wody pokrojone: marchewkę, pietruszkę, selera i 2 szklanki mrożonego zielonego groszku. Gotuj 30 minut. Przypraw i zmiksuj na krem. ★ ZUPA POROWA: Ugotuj w litrze...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...

  • Smoothies - letnie koktajle owocowe

    Koktajle typu smoothies to świetna propozycja na gorące letnie popołudnia. Czasem mogą zastąpić kolację, ale na pewno stanowią pyszny deser. Są prawdziwą bombą witaminową! Ponadto oczyszczają organizm, poprawiają trawienie i dostarczają antyoksydantów.

  • Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także gromadzić się w ściankach naczyń krwionośnych, prowadząc m. in. do miażdżycy, a także chorób serca i układu krążenia. Fot. materiały prasowe Jednym ze skutecznych sposobów na obniżenie poziomu „złego" cholesterolu - nawet do 10% - może być zastosowanie się do zasad zbilansowanego jadłospisu 1500 kcal, opracowanego przez Ogólnopolskie Centrum Dietetyki...

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    ..., warto taką zupę jeść raz dziennie, na przykład na kolację – radzi Iza Czajka. Niewiele kalorii, dużo smaku Zupa porowa. Składniki (na 2 porcje): 3 szklanki bulionu, 2 pory, 2 ziemniaki, mały seler...

  • Hiszpańskie oliwki idealnie sprawdzają się w polskiej kuchni. Poniżej prezentujemy 7 przepisów na 7 dni tygodnia z Oliwką – prawdziwą hiszpańską celebrytką w tle. Hiszpańskie czarne oliwki z iberyjskim dressingiem   Składniki: hiszpańskie czarne oliwki, oliwa z oliwek, szparagi, cienkie plasterki czarnych trufli, wędzona szynka, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz. Sposób przygotowania: odrobinę oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, dodać szparagi i czarne trufle, smażyć do momentu, aż...

  • Dwa w jednym

    ...posypane natką pietruszki. Zupa kurczakowo-porowa (dla 6 osób) Czas przygotowania: 3,5-9 godzin Poziom trudności: Składniki: 1 oczyszczony i umyty kurczak zagrodowy (ok. 1,5 kg), 2 ząbki...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...