• Informacje na temat:

    por ze szpinakiem

Przepisy na temat: por ze szpinakiem
  • Pizza mięsna z papryką i porem

    ....  2. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i paprykę. Smaż 10 minut. W połowie smażenia dodaj keczup. Mięsny sos przypraw solą i pieprzem. Por opłucz, cebulę(...) ok. 30 minut w 220 st. Udekoruj szpinakiem i natką...

  • Dotąd na Święta schab robiłam tylko ze śliwkami na słodko. W tym roku postanowiłam inaczej. Wyszło super:)

  • Tarta szpinakowa z serkiem ricotta

    ....  4. Wyjmij podpieczone ciasto, zdejmij papier z fasolą. Wyłóż na ciasto szpinak, por i kawałki ricotty. Polej masą jajeczną.  5. Wstaw do piekarnika. Piecz 15-20 minut. Pod koniec posyp tartę startym...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"

  • Zupa krem z kurczakiem

    Sposób przygotowania Filet rozetnij na 2 płaty, rozbij je. Przypraw. Jeden z płatów posmaruj zielonym pesto, a drugi - czerwonym. Zwiń. Każdy z rulonów potnij na 6 plasterków. Przygotuj 4 długie wykałaczki. Nabijaj na nie po 3 ślimaczki. Szaszłyki piecz 20 min w 180 st. C (góra i dół). Por, szpinak i brokuł oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, potnij w kostkę. W garnku...

  • Do ciasta można dodać według uznania różne bakalie albo orzechy.

  • Jarmużowa z grzankami

    Sposób przygotowania 1. Masło stop, wlej olej, rozgrzej. Selery i por obierz, umyj. Pokrój na małe kawałki i wrzuć na masło z olejem. Smaż 1-2 minuty. Dodaj umyty, osuszony, porwany jarmuż i szpinak(...) czosnkiem, ew. skrop oliwą. Na każdej rozsmaruj po małej porcji serka. Oprósz świeżo mielonym pieprzem. Zupę rozlej do kokilek, udekoruj groszkiem i ziołami. Podawaj z grzankami.

  • Lekka,zdrowa zupka :)

  • Dwa pomysły na szybką i sycącą zupę z ciecierzycy

    Zupy to smaczny i zdrowy, a przede wszystkim szybki w przygotowaniu pomysł na pożywny posiłek. Uzupełnienie codziennego menu o ich porcję, dostarczy dużej dawki energii i cennych składników odżywczych. Jedną z zup, którą z pewnością warto przyrządzić jest ta na bazie cieciorki. Oto dwa przepisy, dzięki którym pokochacie to cudowne warzywo.

  • Cieplejsze dni przypominają nam, że już niedługo trzeba będzie pokazać więcej seksownego ciała. To chyba ostatni moment na jakąś rozsądną dietę mającą na celu poprawienia naszego wyglądu ale i zdrowia przed letnimi wakacjami. Roladki drobiowe ze szpinakiem to świetny i lekki posiłek zgodny z dietą Vitalia.

Artykuły na temat: por ze szpinakiem
  • ​ Naleśniki z labraksem i szpinakiem zapiekane w sosie beszamelowym

    Składniki: 8 naleśników 4 filety z okonia morskiego (labraksa) 700 g szpinaku 1 por (biała część) 7 ząbków czosnku Sól i pieprz 50 ml oliwy z oliwek Sos beszamelowy Pora i czosnek smaż na oliwie. Dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem, duś aż zmięknie. Podziel filety na połowy i układaj kawałki ryby na naleśnikach. Dodaj szpinak, zawiń. Umieść w naczyniu do...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Gnocchi ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pini

    Nasze danie z week-endowej kolacji dziś trafia na mój kulinarny blog. Tak je sobie wymyśliłam i byłam, nie tylko ja, zadowolona z rezultatu. Nadaje się...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Naleśnikowe różności

    Klasyczne z serem to łatwizna! Ale z brokułami, szpinakiem lub kaczką? Wspaniałe!

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Chlorofil na wzmocnienie  i wiosenną odnowę

    Chlorofil, obecny w roślinach, pobudza przemianę materii, wzmacnia odporność, oczyszcza, przyspiesza odnowę komórek. Dieta bogata w niego powinna zawierać co najmniej 4 porcje surowych zielonych warzyw dziennie, np. szpinak, sałata, natka pietruszki, seler naciowy, jarmuż.

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Kruche paznokcie

    ​Zadbane dłonie i wypielęgnowane paznokcieto nasza wizytówka. Dlatego jeśli zaczynają sięłamać, pora na program naprawczy.

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

Wideo na temat: por ze szpinakiem
  • Kuchnia na metabolizm typu B. Daria Ładocha zdradziła przepisy

    Nie możesz schudnąć pomimo ciągłego bycia na diecie i wielu godzin spędzonych na siłowni? Możliwe, że masz metabolizm typu B. Na czym polega jego mechanizm? Wyjaśniła to w kuchni "Dzień Dobry TVN" Daria Ładocha. Blogerka kulinarna zdradziła też przepisy na: krem z pora ze szpinakiem, wędzonym serem i prażonym słonecznikiem, ricottę z cynamonem, orzechami włoskimi, migdałami i ekstraktem z wanilii

  • Kolorowe przepisy na wiosnę

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościem była uczestniczka programu "Ugotowani" Monika Długosz-Nikiel, której towarzyszył mąż Wojciech Nikiel. Przygotowali razem dania takie jak: smoothie z jarmużem, szpinakiem, kiwi i ogórkiem oraz zupę krem z kalafiora, pora, selera, pietruszki z dodatkiem czosnku i cebuli. Przyrządzili również pyszne penne z sosem pomidorowym, a na deser kaszę jaglaną na mleku