• Informacje na temat:

    popularny placek z kremem

Przepisy na temat: popularny placek z kremem
  • Pancakes z czekoladowym kremem sezamowym i owocami

    Pancakes to popularne, amerykańskie placuszki, które najczęściej serwuje się w połączeniu z sosem klonowym. Potrawa ta, w nieco urozmaiconym wydaniu, przyjęła się również w Polsce. Możemy podawać ją na różne sposoby: z dżemem, miodem czy orzechami.

  • Tak wiem, wiem już po tłustym czwartku, ale cóż ja w tym roku działam z lekkim opóźnieniem tak więc u mnie pączki w poście. Delikatne i puszyste małe pączusie, bo akurat takie zrobiłam. Z podanych składników wychodzi około 25-26 pączków, stanowczo za mało. Najlepsze jakie do tej pory zrobiłam, choć początkowo miałam wątpliwości co do konsystencji ciasta, bo było bardzo rzadkie, ale takie ma być.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.

  • Puszysty czekoladowy spód, do tego krem budyniowy. Całość oblana lukrem . Ciasto można upiec dzień wcześniej, aby spokojnie ostygło. Często przy okazji różnych świąt piekę szybkie, a zarazem efektowne ciasta. Kawowy placek z kremem budyniowym zachwyca swoją prostotą. Dodam, iż długo zachowuje wilgotność.

  • Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowy placek z kremem"

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek z kremem śmietanowo-czekoladowym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek czekoladowy z kremem kokosowym"

  • Sprawdzony przepis na "Placek z kremem i truflami"

  • Pachnący, treściwy placek. Dla wielbicieli połączenia miód-orzechy.

Artykuły na temat: popularny placek z kremem
  • Ciasto Trzech Kroli - krok po kroku

    Ciasto Trzech Kroli to znana na calym swiecie ciastkarska tradycja. Przygotowalam je i ja wedlug francuskiej wersji z kremem zwanym frangipane. Na zdjeciu:...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Świat na talerzu o poranku

    .... Są to wafelki w kształcie rożka, serwowane najczęściej z czekoladą, budyniem lub słodkim kremem. Popularne są również herbatniki biscotti i tosty z kremem czekoladowym. By dodać sobie energii na...

  • Zbliżający się sylwester dla wielu z nas stanie się okazją do wypicia kilku drinków. Warto jednak pamiętać, że niektóre z nich mogą wyjątkowo zagrażać naszemu zdrowiu. Fot. 123RF/Picsel Jaki jest najpopularniejszy drink w polskich klubach? Barmani nie potrzebują wiele czasu, aby udzielić odpowiedzi na to pytanie: wódka zmieszana z napojem energetyzującym. Zwykle jest on wybierany przez młodych mężczyzn, którym zależy na szybkim upiciu się. Niestety, wielu z nich zapomina, że pozornie niewinny...

  • Wesele bez mięsa?

    ...ryżowy. Z kolei popularny teraz olej kokosowy świetnie sprawdza się do kruchych ciasteczek. Również biały cukier można zastąpić zdrowszymi odpowiednikami, np. syropem klonowy lub z agawy, ksylitolem...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Przysmaki z ziemniaka

    Uważasz kartofle za mało wartościowe? Odkryj je na nowo i razem z nami przygotuj sycące smakołyki dla smyka.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • 5 porcji witamin dla dziecka

    Warzywa, owoce i soki to nieodłączny element zdrowej diety - wiedzą o tym wszyscy rodzice, którzy każdego dnia starają się przygotowywać swoim pociechom smaczne posiłki. Jednak dzieci nie zawsze zjadają ważne dla nich przysmaki - na talerzu zostaje surówka, pomidor z kanapki czy sałatka owocowa, a milusińscy bądź to wybierają inne elementy dania, bądź nie chcą jeść nic. Co zrobić, aby codzienne posiłki nie były męczącym rytuałem, a stały się przyjemnością dla dziecka i dla rodzica?

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....