• Informacje na temat:

    pomysły na warzywa na ciepło

Przepisy na temat: pomysły na warzywa na ciepło
  • Pomysł na niedzielny obiad

    Jarzynka z brukselki Sposób przygotowania Brukselki oczyść, usuń uszkodzone liście, opłucz. Trzon każdej natnij na krzyż, by brukselki szybciej się ugotowały. Wrzuć je do garnka, zalej mlekiem oraz wodą, tak by warzywa były całkowicie przykryte. Dodaj cukier oraz sól do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj bez przykrycia przez 10-12 minut. Pod koniec gotowania...

  • Smaczny pomysł na "Warzywa na ciepło"

  • "Prosty sposób na ciepłą kolację"

  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...i groszek. Utłucz na jednolitą masę. Ew. przypraw do smaku solą. Pozostałą miętę posiekaj, wymieszaj z utłuczonymi warzywami. Sznycle podawaj z piure ziemniaczano-groszkowym. Schabowe z szałwią...

  • Można ją wykorzystać do obiadu lub z pieczywem na kolację.

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • Taką podobną sałatkę jadłam bardzo dawno temu w restauracji która już nie istniej,długo kombinowałam aby chociaż troszkę odtworzyć podobny smak i się udało.Nadaje się zarówno na obiad i kolacje.

  • Tort makaronowy na sposób boloński

    .... Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem albo wyłóż folią aluminiową.Ułóż w niej na przemian: porcje makaronu oraz mięsnej masy z warzywami.Zalej masą jajeczną. Wierzch zapiekanki posyp startym żółtym serem...

  • Smaczny pomysł na "Kapusta kwaszona na ciepło"

Artykuły na temat: pomysły na warzywa na ciepło
  • Warzywa w chrupiących ziemniakach

    ..., uformować małe kulki i zapiec. Będą dodatkiem do dania. Warzywa myjemy. Dymkę kroimy w piórka.  Paprykę, pomidory, łodygę selera kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy pieprzem,solą i oliwą, mieszamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem. Warzywa wykładamy na ciepłe ziemniaki i podajemy z sosem majonezowo--czosnkowym. 6/2016 Rewia...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    ...na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy na patelni niewielką ilość tłuszczu i podsmażamy na nim starte warzywa przez ok. 5 minut. Zawartość torebki dokładnie mieszamy z 300 ml zimnej wody i dodajemy usmażone warzywa. Gdy całość się zagotuje, dusimy jeszcze przez ok. 1 minutę. Przekładamy warzywa na wierzch ryby i pieczemy przez 25 minut (200°C, pieczenie od dołu bez termoobiegu). Gotowe danie...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • ...składniki umieść w rondlu i gotuj przez ok. 15 minut - aż do uzyskania gęstej konsystencji. Do smaku możesz też dodać odrobinę cukru. 1. Wegetariańska z grillowanymi warzywami Przygotuj spód do pizzy i sos pomidorowy według klasycznego przepisu. Pokrój cukinię w plastry, a paprykę na kawałki. Oprósz solą i grilluj przez około 30 minut - aż warzywa zmiękną i pokryją się czarnymi paskami...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Pomysły na steki

    ...czosnkowymi i sosem z patelni. Gotowe danie udekorować papryczkami chili. Stek z patelni z warzywam Składniki na 4 porcje: 50 dag ziemniaków, 35 dag marchewki, 1 pęczek dymek, 2 ząbki czosnku(...). Ziemniaki obrać, gotować 15-20 minut w po-solonej wodzie. Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Gotować 5 minut w nie-wielkiej ilości posolonej wody. Dymki oczyścić, pokroić w plasterki. Ugotowane warzywa...

  • Zbliżają się Andrzejki, Sylwester i okres karnawału. W nadchodzących miesiącach nie zabraknie okazji do spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Urządzając przyjęcie chcemy sprawić naszym gościom jak najwięcej przyjemności i zaskoczyć ich ciekawymi potrawami. Sprawdźcie, jakie pomysły na imprezowe dania mają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli...

  • Pomysły na pyszne i pełne kolorów wiosenne śniadania z marką WINIARY!

    Ciepłe promienie słońca za oknami to najlepszy dowód na to, że wiosna zbliża się wielkimi krokami. Pierwsze warzywa na straganach kuszą nas swoimi kolorami i przywołują na myśl wiosnę. Warto nacieszyć nimi nie tylko oko, ale także podniebienie. Proponujemy na początek odświeżyć po zimie swoje śniadaniowe menu i skorzystać z pomysłów marki WINIARY na pyszne, pełne nowalijek posiłki. Wprowadzą nas...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...