• Informacje na temat:

    pomysł na złożenie serwetki

Przepisy na temat: pomysł na złożenie serwetki
  • Kolejna odsłona zupy z ciecierzycy. Natchnęła mnie zawartość lodówki :) Myślę, że idealna opcja na smutną pogodę. Mam nadzieję, że Wam zasmakuję.

  • Kanapka z łososiem, moze byc rowniez serwowana jako malutkie przekaski.

  • Coś innego :)

  • jesli komuś znudziło się juz zwykłe masło ten przepis jest z pewnoscia dla niego

  • Pyszny i myślę że pomysłowy, taki zrobiłam na 3 urodzinki, rok temu

  • Fajny pomysł i smaczny ten torcik zrobiłam synkowi na 2 urodziny, dwa lata temu

  • Ostatnio wpadłam na dość ciekawy pomysł, a gdyby tak parówki obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć... ? :) No muszę wam powiedzieć, że wyjdzie wtedy dość ciekawa przekąska, dobra z każdym sosem, na pewno zasmakuję również dzieciakom. Polecam ! :)

  • Przyznam się bez bicia, że jakoś tak nie jestem wielkim smakoszem ryb, ale łososia od czasu do czasu lubię zjeść, jeśli akurat kupię na promocji ;-) Dzisiejszy przepis jest prosty, a obiad robi się w niecałe pół godziny. Łosoś pieczony w folii jest soczysty i aromatyczny.

  • Śniadanie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy okazji zdrowe, bogate w białko i smaczne.

  • Fantastyczne na obiadokolację - niestety kaloryczne ale pyszne

Artykuły na temat: pomysł na złożenie serwetki
  • Powszechnie wiadomo, że podawaniu potraw powinna towarzyszyć odpowiednia oprawa. Jak składać serwetki tak, by zachwycały? Zaczynamy od klasycznej gwiazdy.     By złożyć serwetkę w elegancką, efektowną gwiazdę należy wykonac cztery proste kroki. 1. Kwadratową serwetkę, najlepiej Royal Collection o wymiarach 40 x 40 cm, całkowicie rozłożoną, raz złożyć na pół, tak aby z dołu można było ją otworzyć; następnie górną i dolną warstwę jeszcze raz złożyć na pół w kierunku ku górze.2. Następne...

  • Zastanawiasz się co zrobić, aby każdy posiłek stal się prawdziwą ucztą nie tylko dla ciała? Niebanalnie udekoruj stół, korzystając z 25 pomysłów na układanie serwetek i 16 własnoręcznie zrobionych serwetników! Wyczarować możesz prawdziwe cuda - od choinki, czapy biskupiej, ognia, kolby kukurydzy, kieszonki na sztućce, kapelusza kardynalskiego, krzyża, muszli, podwójnej fali, wierzchołka wieży, lilii wodnej, orientu, podwójnej koperty - aż do okręcików na letnie przyjęcie, strelicji, żabotu,...

  • Poranne ćwiczenia? Słodkie śniadanie? A może długa rozmowa z bliskimi? Zdradź nam co robisz o poranku, aby dobrze rozpocząć dzień, a być może to właśnie do ciebie trafi książką "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora". Jaki poranek, taki cały dzień. Warto więc zadbać, aby rozpocząć go możliwie jak najlepiej. Jaki jest twój pomysł na dobry początek dnia? Zdradź nam swój sposób, a jedna z książek "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" być może trafi do ciebie! Więcej na temat książki przeczytasz...

  • Drugie śniadanie w szkole to dla dziecka bardzo ważny posiłek, gdyż dostarcza mu niezbędnej energii w ciągu dnia. Uczeń w ciągu dnia musi mieć siłę zarówno do nauki, ćwiczeń fizycznych, a także do zabawy podczas przerw. Podstawą drugiego śniadania jest kanapka. Nic w tym dziwnego, ponieważ można ją przygotować w bardzo krótkim czasie i modyfikować jej skład na wiele sposobów. Warto przy tym pamiętać o kilku podstawowych zasadach, o których przypominają organizatorzy ogólnopolskiej akcji...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co ukrywać – odgrzewanie potraw jest w naszym kraju powszechne. Wielu z nas celowo przygotowuje większe porcje, aby w późniejszym czasie nie kłopotać się robieniem obiadu. W takich przypadkach ponowne podgrzanie posiłku jest nieuniknione. Całkiem sporo osób twierdzi nawet, że dopiero wtedy potrawy nabierają...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie, zwłaszcza gdy zostaną nam świąteczne resztki. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co ukrywać – odgrzewanie potraw jest w naszym kraju powszechne. Wielu z nas celowo przygotowuje większe porcje, aby w późniejszym czasie nie kłopotać się robieniem obiadu. W takich przypadkach ponowne podgrzanie posiłku jest nieuniknione. Całkiem sporo osób twierdzi nawet,...

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich przygotowania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Ale czy zjedzenie jajka na śniadanie to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Jednak przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę konkursu, w którym do wygrania były książki "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora". Zobacz, czy to do ciebie powędruje nagroda. Bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia konkursowe. Wybór nie był łatwy, jednak po długich naradach jury uznało, że książki powędrują do: 1. Pani Anny Ś.: Chcąc dobrze zacząć dzień, wstaję z postanowieniem "dziś będę mieć dobry humor". Obowiązkowym punktem poranka jest rozmowa lub (jeśli kontakt osobisty nie jest możliwy) przywołanie w...

  • Książka "Zdrowe Lody" Christine Chitnis, zawieraja aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. Już teraz możecie wygrać ją w naszym konkursie. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż rosnące zainteresowanie tym klasycznym przysmakiem.Lody na patyku, rożki,...