• Informacje na temat:

    pomidory zapiekane z mozzarellą

Przepisy na temat: pomidory zapiekane z mozzarellą
  • Sałatka z pieczonych pomidorów i mozzarelli

    Najprostsza, pyszna sałatka: pomidory plus mozzarella. Możemy oczywiście nieco zmienić tradycyjny przepis i pomidorki koktajlowe po prostu upiec w piekarniku. Smak tej sałatki zachwyci każdego.

  • Bardzo włoskie i bardzo aromatyczne.

  • Zapiekane awokado

    ...z awokado możesz też upiec pomidory posypane tymiankiem i podawać z plasterkiem mozzarelli.

  • Fit śniadanie lub kolacja.

  • Kotlety z pomidorami i mozzarellą

    Składniki na cztery porcje: • 4 kotlety schabowe z kostką, • 10 dag mozzarelli (w plasterkach), • 4 pomidory, • pęczek bazylii, • średniej wielkości cebula, • spory ząbek czosnku, • dwie łyżki oleju albo oliwy, • sól, • świeżo mielony czarny pieprz, • tłuszcz do posmarowania formy...

  • Rodzinny rarytas, rewelacyjny pomysł na imprezę!!!!

  • Zapiekane filety

    Filety z kurczaka z pomidorem i mozzarellą.

  • Smaczna przekąska dla gości lub pożywne śniadanko dla rodzinki.

  • Zapiekanka z pomidorami

    Składniki: 4 większe ziemniaki 4 większe pomidory 2 cukinie lub bakłażan (według gustu) 25 dag sera mozarella (lub tarty żółty ser) 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny sól, pieprz, oliwa 2 gałązki bazylii tłuszcz do wysmarowania naczynia Przygotowanie: 1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj. Przestudzone obierz i pokrój w grubsze plastry. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i też pokrój...

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekane polędwiczki z pomidorami i mozzarellą"

Artykuły na temat: pomidory zapiekane z mozzarellą
  • Bakłażan zapiekany z pomidorami i mozzarellą

    ... 1. Bakłażany umyj, usuń końcówki i pokrój w plastry. Oprósz solą, po chwili opłucz je pod bieżącą wodą, a następnie dokładnie osusz. 2. Pomidory umyj i pokrój w grube plastry. Czosnek i cebulę obierz, a następnie posiekaj. 3. Mozzarellę pokrój w plastry. 4. Wysmaruj naczynie żaroodporne oliwą. Ułóż w nim warstwami bakłażana, cebulę i czosnek, pomidory, mozzarellę, a następnie powtórz...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Zapiekane roladki z kurczaka

    Szpinak rozmrozić na sicie. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na łyżce rozgrzanego oleju. Oprószyć cukrem i podlać białym octem winnym. Dodać pomidory z puszki. Gdy sos zawrze, zmniejszyć płomień(...) i mozzarellą ze śmietaną. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 15 minut. Udekorować listkami bazylii.

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Zapiekanka warzywna z mozzarellą

    Obraną cebulę kroimy w cienkie połówki plastrów, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek i krótko podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy chili w płatkach, przecier pomidorowy, odrobinę pieprzu i soli oraz kilka łyżek wody. Dusimy 2-3 minuty, ciągle mieszając. Powstały sos przelewamy do naczynia żaroodpornego. Umyte cukinie, pomidory i bakłażan kroimy...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Kieszonki z pomidorami

    ...1. Każdy filet przeciąć tak, by stworzyć kieszonkę. Wypełnić ją pokrojonymi suszonymi pomidorami, mozzarellą, fetą i bazylią. Spiąć wykałaczkami, obsmażyć...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...