• Informacje na temat:

    pomidory z pastą czosnkową

Przepisy na temat: pomidory z pastą czosnkową
  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...i szczyptą pieprzu. Pastą serowo-czosnkową posmaruj mięso z obu stron. Odstaw na 1-2 godziny. Ser zetrzyj na cienkie wiórki lub drobno posiekaj.  2. Jarmuż rozmroź, podgrzewając na wolnym ogniu. Podgrzewaj(...). Piecz ok. 90 minut w 180°C. Boczek wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry, gdy lekko ostygną.  Minipieczenie w szynce 1. Mięso opłucz, osusz, rozbij. Natrzyj solą i pieprzem. Pomidory...

  • Przepis na pomidory faszerowane pastą rybną.

  • Krem z czerwonych warzyw z aioli

    Czerwień to ognisty kolor, który dodaje energii i pobudza do działania. Ta zasada sprawdza się również na talerzu. Nowość marki PROSTE HISTORIE, czyli Zupa Krem z czerwonych warzyw, to rozgrzewająca i pyszna propozycja na smaczny, domowy obiad.

  • Idealna przystawka na stół świąteczny lub party. Polecam.

  • Ryba prosto z morza

    Gdy jesteśmy na wakacjach nad morzem, chętnie jemy ryby. Nie zapominajmy więc o nich, gdy już wrócimy do domu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pomidory z pastą rybną"

  • Kuchnia miętą pachnąca

    Kuchnia libańska pieści zmysły zapachem cynamonu i kardamonu, głaszcze podniebienie smakiem świeżej mięty i kolendry.

  • Pyszna i zdrowa pasta, świetnie smakuje zarówno na kanapeczkach z razowego chlebka, jak i jako dodatek do mięs:)

  • Pyszna śniadaniowa propozycja -pełnoziarnista bagietka z pastą pomidorową z fetą i bazylią. Aromatyczne i zdrowe śniadanie :)

  • Tuby kalmarów rozmrozić, opłukać zimną wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować nadzienie: pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przesmażyć chwilę na oliwie czosnkowej z Tunezji; dodać posiekany czosnek (2 ząbki), świeże zioła i płatki chili, smażyć jeszcze chwilę; wymieszać z ryżem, kukurydzą, rozdrobnioną gorgonzolą i posiekaną natką. Tuby kalmarów nafaszerować nadzieniem zostawiając ok. 2-3 cm u góry. Brzeg „zszyć” nicią spożywczą (można spiąć wykałaczkami ale...

Artykuły na temat: pomidory z pastą czosnkową
  • Pomidor w walce z nadwagą

    Obecnie istnieje ponad 2 tysiące odmian tego zdrowego warzywa. Pomidory spożywamy pod różnymi postaciami i nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby jeść ich świeżych czy przetworzonych.

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Z gruntu dobre

    ​ To ich czas! Młode pory subtelnie otulone czosnkowym sosem, różowe rzodkiewki upieczone ze szparagami albo soczyste marchewki zamienione w warzywne kotlety. Wszystkie świeże, chrupiące i pyszne.

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Muszelki, nitki, uszka

    ...porcjami ciasta. Pokrój je w romby i wyłóż na blachę oprószoną mąką. Wrzucaj makaron do dużego garnka z osolonym wrzątkiem, gotuj 2-3 minuty al dente. Odcedź, nie płucz. Wymieszaj go z czosnkową oliwą(...) drugiej patelni rozgrzej pozostałą oliwę i na średnim ogniu (5-6 minut) zeszklij cebulę z czosnkiem i chilli. Dolej wino, podgrzej, nie doprowadzaj do wrzenia. Dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem i duś...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Co warto wiedzieć o jajkach?

    ...w sam raz do pracy lub szkoły. Najprostsza to posiekane jajko, koperek, odrobina majonezu i przyprawy. Dodatkowo możesz ją wzbogacać dodając wędzoną makrelę, tuńczyka z puszki lub suszone pomidory...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    ...do tego 2 szklanki pulpy pomidorowej. Dopraw pastą czosnkową. Gdy sos zacznie się gotować, wsyp 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej i przykryj. Kasza musi gotować się w sosie pomidorowym ok. 20 minut(...) Kaszę ugotuj, suszone, marynowane w oliwie pomidory pokrój. Przez praskę przepuść 3 ząbki czosnku, listki bazylii posiekaj. Do naczynia wsyp ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną. Dodaj pomidory...

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...