• Informacje na temat:

    pomidory z farszem zapiekane

Przepisy na temat: pomidory z farszem zapiekane
  • Cukinia z farszem

    .... Połącz z kaszą, serem i ziołami. Przypraw solą i pieprzem. Cukinie napełnij farszem. Ustaw je w żaroodpornej formie. Pomidory pokrój w plasterki. Rozłóż je na nadzianych cukiniach. Skrop oliwą. Zapiekaj...

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekane pomidory"

  • Rurki z serowo - cukiniowym farszem

    Sposób przygotowania 1. Obie cukinie umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Lekko osącz. Ser mozzarella również zetrzyj na tarce o drobnych oczkach (wcześniej możesz go włożyć na krótko do zamrażarki, żeby był twardszy - łatwiej będzie go trzeć).  2. Cukinię połącz z serem, dodaj śmietanę, przypraw całość czosnkiem, solą, pieprzem, bazylią. Nadziej farszem makaronowe rurki...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane pomidory"

  • Rajskie pomidory

    ....  3. Pomidory nadziej farszem mięsnym, posyp serem żółtym. Przełóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Piecz w temp. 180C przez 25-30 minut.

  • Naleśniki mają to do siebie, że nie ma chyba farszu, z którymi byłyby niesmaczne. Pasuje do nich wszystko, tak jak do pierogów :) Te naleśniki odrobinkę przypominają lazanię - nie jest to do końca to, aczkolwiek stanowi przyjemną namiastkę. Efekt jest przepyszny i gotowym daniem zainteresuje się każdy niejadek :)

  • Pomidory zapiekane

    ...koncentratu pomidorowego. Przygotowanie: Czosnek rozgnieść, cebulę pokroić w kostkę. Mięso mielone usmażyć z cebulą oraz czosnkiem. Dodać sól, pieprz, paprykę i oregano. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć środki. Zagotować pół litra wody, wrzucić do niej kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, wydrążony z pomidorów miąższ. Wymieszać wszystko i gotować ok. 2 minuty. Pomidory wypełnić farszem...

  • Doskonała przystawka - pomidory faszerowane ziołami, oliwkami i pokruszoną bułką

  • Zapiekane gołąbki z soczewicą i marchewką

    ...pozostałą marchewką. Pomidory zmiksuj z bulionem. Zalej gołąbki. Piecz je ok. 40 minut w temp. 190°C.

  • Smaczny pomysł na "Pomidory zapiekane ze szpinakiem"

Artykuły na temat: pomidory z farszem zapiekane
  • Pomidory w roli głównej

    Na surowo lub zapiekane. Wybór należy do ciebie. Jedno jest pewne. Warto jeść te warzywa o każdej porze roku.

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Zapiekane łódeczki z cukinii

    Do farszu możesz dodać czosnek (to zaostrzy smak), pomidory albo mieloną wieprzowinę. Pamiętaj tylko, aby ją dobrze doprawić.

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Papryki zapiekane z ryżem i orzechami

    ...1. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i ryż. Smaż 3 minuty i dorzuć pokrojonego w kostkę pomidora, umyty szpinak, listki mięty i kolendry. Smaż wszystko  kilka minut. Dodaj koncentrat,  rodzynki i posiekane orzechy.  Dopraw do smaku solą,  pieprzem i cukrem.  2. Przekrój na pół umyte papryki. Napełnij je farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Pomidory faszerowane

    ...z kuskusem i pokruszoną fetą. Farszem nadziać pomidory, przykryć odciętą górą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem, zapiekać ok. 15 minut w temp. 175ºC. Zobacz także:(...)Przygotowanie: Kuskus przesypać do miski, zalać osolonym wrzątkiem tak, by wody było na centymetr nad kaszą. Przykryć, odstawić na 5 min, wystudzić. Pomidory umyć, odciąć górę, część miąższu...

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...