• Informacje na temat:

    pomidory nadziewany serem feta

Przepisy na temat: pomidory nadziewany serem feta
  • Papryka nadziewana kaszą

    Składniki: 2 duże filiżanki kuskusu mały pomidor ok. 15 dag sera feta papryka czerwona i żółta ok. 1,5 szkl. gorącej wody lub  bulionu 1/2 szkl. startego żółtego sera 1/2 szkl. czarnych(...), posyp startym serem. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu lub formie do zapiekania i zapiekaj ok. 15-20 min. Podaj na ciepło.

  • Sałatka z kuskusu i pomidorów

    Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy 250 ml bulionu 200 g kuskusu 5 pomidorów 10 oliwek nadziewanych papryką Pół pęczka natki pietruszki 200 g sera feta(...). Wlać bulion i 2 łyżki oliwy. Dodać kuskus, zamieszać, zdjąć z płyty i odstawić na 5 minut, aby kasza napęczniała. Pomidory, oliwki, ser i natkę pokroić. Szpinak dobrze wymyć. Ocet doprawić solą...

  • Pomidory nadziewane orzo, peperroni, feta i warzywami

  • Cukinia z bakłażanem i frytkami

    Składniki: 2 średniej wielkości cukinie, bakłażan, pomidor, pojedynczy filet z kurczaka, pół kostki sera feta, 3 średniej wielkości ziemniaki, przyprawa Kucharek, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, przyprawa do frytek i ziemniaków, olej. Sposób przygotowania: Cukinie umyj, osusz, przekrój na pół. Wydrąż miąższ, oprósz przyprawą Kucharek, ułóż w naczyniu...

  • Sprawdzony przepis na "Pomidory z serem feta"

  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    ...przygotowujemy farsz. W miseczce rozkruszamy ser feta, dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory, szynkę i dokładnie mieszamy. Gdy bataty się upieką wydrążamy łyżką miąższ ze środka. Rozgniatamy go widelcem(...) momentu, aż cukinia zmięknie i doprawiamy. Następnie do boczku wrzucamy ugotowaną wcześniej fasolkę i delikatnie mieszamy. Serwujemy ze startym serem i listkami świeżej bazylii. Nadziewane...

  • Łatwe,szybkie i pyszne;) http://ugotowaneserce.blogspot.com/

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...warzywa. Mogą nań trafić: papryka, bakłażan, cukinia, szparagi, kalafior, brokuły i bataty. Dobrym pomysłem jest faszerowanie warzyw. Spróbujmy upiec paprykę nadziewaną kaszą kuskus i serem feta lub(...) smak staje się bardziej intensywny i słodki, tak więc nie trzeba dodawać cukru. Polecam wypróbowanie np. brzoskwiń z cynamonem i serem ricotta" - mówi Katarzyna Zadka, dietetyk z programu "Żyj smacznie...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pomidory ze szpinakiem i serem feta"

Artykuły na temat: pomidory nadziewany serem feta
  • Cannelloni z fetą

    ...pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec mieszamy z rozdrobnioną fetą. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Sos: Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, zioła prowansalskie, chwilę gotujemy, odstawiamy i miksujemy na gładki sos. Sosem polewamy makaron...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Ach, te suszone pomidory!

    Są tak pyszne, że aż słodkie. Aromatyczne - uwięzione w słoiku z najlepszą oliwą, ziołami i czosnkiem - pomidory, to skarb każdego smakosza.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Kuchnia Cypru – mielibyście odwagę to zjeść?

    .... Składa się z małych porcji różnych potraw i przypomina menu degustacyjne. Na pewno na stole znajdzie się słynne grillowane halloumi, sałatka z warzyw i sera feta, kawałki mięsa z rusztu lub ryby, pomidory nadziewane ryżem, pita, oliwa. Zostaniemy również poczęstowani różnego rodzaju pastami. Niektóre z nich dobrze znamy, na przykład humus, czyli pastę z ciecierzycy i sezamową pastę tahini. Może...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Pomidorowy zawrót głowy

    Pieczone, przecierane lub surowe - pyszne w każdej postaci, więc jedzmy pomidory jak najczęściej.

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Dania z bakłażana

    ..., 8-9 łyżek oliwy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pieprz, słodka papryka w proszku, 50 dag pomidorów z puszki, 250 ml bulionu, 7,5 dag oliwek nadziewanych pastą paprykową, 10 dag sera feta(...) pomidorowy, seler naciowy i marchew. Warzywa krótko poddusić. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i papryką. Dodać rozgniecione pomidory i posiekany majeranek. Podlać bulionem. Dusić 5 minut. Oliwki pokroić...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...