• Informacje na temat:

    pomidory koktajlowe marynowane na ostro

Przepisy na temat: pomidory koktajlowe marynowane na ostro
  • Jednogarnkowe obiady

    Tradycyjna hiszpańska paella Sposób przygotowania 1. Mięso natrzyj ząbkiem czosnku roztartym z łyżką oliwy i solą. Odstaw na 30 minut. Szafran zalej łyżką wrzątku. Posiekaj pomidory, paprykę i obraną cebulę. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, obsmaż mięso.  2. Kurczaka zdejmij na talerz. Na patelnię dolej trochę oliwy. Obsmaż po 2-3 minuty kolejno: cebulę, paprykę i pomidory...

  • Pomidorki możemy wykorzystać na bardzo różne sposoby, ja dzisiaj postanowiłam je zamknąć w słoiczku. Z podanych składników wykonamy 2 słoiczki. Później takie zamarynowane pomidorki możemy dodać jako przekąska, do sałatek, dań głównych i mięsa. Bardzo dobrze smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Są bardzo zdrowe więc warto jeść je jak najczęściej.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., - 6 kumkwatów, - 2 łyżki konfitury morelowej, - łyżka mąki, - 2 łyżki koniaku, - łyżka zielonego marynowanego pieprzu Przygotowanie: Pierś natrzeć w całości pieprzem, solą tylko od spodu. Ułożyć(...) żaroodporny, obok ustaw jabłka, półmisek udekoruj gałązką jodły lub ostrokrzewu (może być głóg). Kaczka w karmelu z jabłkami Składniki: - kaczka - ok. 1 kg, - 1/2 kg kwaśnych jabłek...

  • Taki czas, zamykamy w słoiki dary natury, tym razem pomidory malinowe.

  • Wspaniała przystawka i dodatek do dań mięsnych.

  • oryginalny smak...

  • Bardzo smaczna przekąska.

  • Smaczny pomysł na "Kostki wieprzowe marynowane na ostro"

  • Pasteryzowane pomidorki możemy wykorzystać jako dodatek do mięsa, sałatek lub dekoracji potraw.

  • Wypróbowany przepis na "Pomidory marynowane z ziołami"

Artykuły na temat: pomidory koktajlowe marynowane na ostro
  • Obiad w 20 minut

    ...lub gotowana), olej do smażenia, 3 łyżki startego sera żółtego (np. parmezan), listki bazylii, 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu (w zalewie), sól, pieprz. Pomidory natnij lekko nożem w kilku(...) w kostkę. Na patelni lub w rondelku rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Wrzuć boczek, smaż aż się zrumieni. Następnie dodaj cebulę, mieszając zeszklij. Na koniec wrzuć po-krojone w kostkę pomidory oraz...

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Pomysł na kotleta

    W winnej marynacie Składniki na 4 porcje: 1/4 l czerwonego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 kotlety schabowe (po ok. 20 dag), 3 cebule, sól, 3 pomidory, pieprz, 1 słoik kurek marynowanych(...) godzin w chłodne miejsce. Cebule obrać, pokroić w plasterki. Pomidory naciąć u nasady. Sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pozbawić pestek i pokroić w kostkę. Kurki przełożyć na sitko, osączyć...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Wykwintne pieczyste

    ...sera feta, 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii, pieprz czarny oraz ziołowy, sok świeżo wyciśnięty z jednej cytryny 1. Osączone z oliwy suszone pomidory, kapary i oliwki drobno posiekaj. Wymieszaj(...). Posmaruj roztartym czosnkiem. Filet natnij ostrożnie wzdłuż, aby powstała głęboka kieszeń. W środku natrzyj mięso suszonymi ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Kieszeń napełnij wcześniej...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Obiad pod chmurką

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 425 kilokalorii Filety drobiowe na ostro Składniki na 4 porcje: 3/4 kg filetów z piersi kurczaka, 1/4 szklanki oliwy lub oleju, sos sojowy(...) w mundurkach, 4 pomidory, twarożek smakowy, folia aluminiowa, masło i czosnek do posmarowania folii 1. Mięso drobiowe umyj i osusz, odkrój żyłki oraz błonki, a następnie pokrój na plastry. Możesz bardzo...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Jedzenie dobre na upał

    ...• 25 dag jogurtu naturalnego • sok z cytryny • sól morska. Ziemniaki dokładnie wyszoruj miękką szczoteczką, zalej posolonym wrzątkiem i gotuj około 25 minut. W tym czasie pomidory osącz z zalewy, pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili rozetnij wzdłuż, usuń nasionka. Strączek drobniutko posiekaj. Zmiksuj połowę twarogu ze śmietaną, ketchupem i koncentratem pomidorowym. Dodaj pomidory i papryczkę...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...