• Informacje na temat:

    pomidorówka zupa

Przepisy na temat: pomidorówka zupa
  • Pomidorówka Królowej Beaty Sadowskiej

    Pomidorówka to ulubiona zupa tysięcy osób na całym świecie, jednak pomidorówka pomidorówce nie równa. Warto to sprawdzić w poniżej podanym przepisie Beaty Sadowskiejna jej pomidorówkę królowej.

  • W niedziele był rosół, to w poniedziałek musi być pomidorowa, tak jest w większości polskich domów ;-D

  • Dhal – idealna rozgrzewająca zupa na jesień

    Niezwykle popularna, intensywna w kolorze i smaku, zupa Dhal to taka bliskowschodnia pomidorówka. Ponieważ każdy przyrządza ją trochę inaczej, istnieją jej niezliczone wariacje. Łączy je pokrewny z curry smak oraz sposób przyrządzenia – szybko, wygodnie, w jednym garnku. Proponujemy jej gęstą, sycącą wersję z dodatkiem cieciorki oraz znajomego smaku pomidorów.

  • Szybka zupa, gęsta i pożywna.

  • Pomidorowa na nowo

    Pomidorowa to jedna z ulubionych zup Polaków. Spróbujmy trochę ją "odświeżyć" i zamiast tradycyjnej pomidorówki z ryżem czy makaronem zaserwować zupę - krem z ziołami.

  • Pyszna zupa pomidorowa pełna smaku i warzyw.

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Według danych gromadzonych przez Banki Żywności w Polsce marnuje się 9 milionów ton jedzenia rocznie. Badacze nie mają wątpliwości – jeśli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń, ceny żywności poszybują w górę, a niektórych produktów po prostu może zabraknąć. Sylwia Majcher – dziennikarka i współautorka bloga kuchniawformie.pl w odpowiedzi na ten problem napisała książkę „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale...

  • To zupa którą robię nie tylko w poniedziałek po niedzielnym rosole. Często w środku tygodnia gotuję zupę pomidorową, ponieważ uwielbiam jej intensywny smak. Pomidorówka z ryżem to zgrany duet. Do przyrządzenia tej pysznej zupy używam mięsa z kurczaka, więc troszkę oczek w niej możemy znaleźć - ale bez obawy, po zjedzeniu jednego talerza z pomidorówką, nie przytyjemy :)

  • Pyszna zupa, gotowana na wędzonym parzonym boczku ;)

  • Zupa pomidorowa na kiełbasie i kostce rosołowej zamiast mięsa. Jest ona na tyle gęsta i pożywna, że spokojnie może spełniać rolę eintopfu, czyli obiadu jednogarnkowego :)

Artykuły na temat: pomidorówka zupa
  • Agnieszka Cegielska straszy... pomidorówką!

    Pogodynka jest znana z idealnej figury - przed laty pracowała nawet jako modelka. Jest to zasługa nie tylko genów, ale też bardzo zdrowej diety!

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Jak postępować z maluchem, któremu nic nie smakuje

    Wyłącznie pomidorówka Ponad jedna trzecia rodziców dzieci poniżej 6 r.ż. uważa, że ich pociechy jedzą o wiele za mało. Co czwarty rodzic trzylatka i prawie co drugi czterolatka ma wrażenie, że dziecko powinno jeść więcej, a także próbować bardziej urozmaiconego jadłospisu. I na nic zdają się rady lekarzy przekonujących, że dziecko z „niejadkowania” wyrośnie i z czasem samo zacznie jeść więcej...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Poradnik oszczędnej gospodyni

    ...pomidorówkę, a we wtorek wykorzystać do zrobienia sosu do pulpetów. Dzięki temu zupa się nie zmarnuje, a rodzina nie znudzi się monotonnym menu. Regularnie sprawdzaj świeżość produktów, które masz...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • ...robic juz jakis czas temu, ale troche z nia roboty jest, wiec nie gotuje jej czesto. Zupa pomidorowa w tym kraju rozni sie nieco od polskiej, a przynajmniej od tej, ktora ja znam:) Ja znam taka dosc "cienka", wodnista, co wcale nie znaczy, ze niesmaczna:) Do tego z makaronem lub ryzem, czasami jeszcze marchewka. Holenderska pomidorowka do raczej zupa-krem. Nie ma ani makaronu, ani ryzu. Jest za...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Lek na męski problem

    Naukowcy z Uniwersytetu w Portsmouth przeprowadzili eksperyment z 6 zdrowymi mężczyznami tuż po czterdziestce. Przez dwa tygodnie wolontariusze codziennie jedli 400 gramów zupy pomidorowej.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...