• Informacje na temat:

    pomidorowa masło czosnek

Przepisy na temat: pomidorowa masło czosnek
  • Pomidorowa z papryką

    ..., po 1-2 minutach wyjmij i obierz ze skórki. Miąższ pomidorów oczyść z pestek, pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. 2. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dodaj paprykę i pomidory. Mieszając, smaż razem jeszcze chwilę. Warzywa zalej bulionem, poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem...

  • zupa jest bardzo smaczna, smakuje na ciepło i na letnio, można ją podać z grzankami, makaronem, ryżem................SMACZNEGO!!!

  • Pomidorowa zapiekanka z tortellini

    ...z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek przez około 2 minuty. Następnie dodajemy bazylię, oregano, sól, pieprz oraz pomidory z puszki. Całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 30 minut. Na osobnej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i czosnek. Wszystko podsmażamy. Następnie niewielkie, szklane naczynie smarujemy...

  • Ogólne wiadomości o czosnku, oraz krótki film jak szybko obrać czosnek.

  • Zupa pomidorowa jak cappuccino

    ...instrukcję: "Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Wlać...

  • Banalnie proste w wykonaniu, a jakie smaczne... mniam.

  • Makaron z sosem pomidorowym

    ...praskę czosnek i chwilę razem podsmażyć. Następnie wlać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać drobno posiekaną bazylię. Całość gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec dodać masło.  3. Makaron zalać gotowym sosem pomidorowym. Wierzch posypać startym parmezanem, udekorować listkami bazylii.

  • Dla wszystkich którym znudziło się już zwykłe masło ;)

  • Lasagne w wersji bardzo pomidorowej

    Sposób przygotowania 1. Cebulę i czosnek posiekaj. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju z susz. pomidorów. Zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj drobno pokrojone pomidory suszone i dwa pomidory świeże, zioła i duś do zgęstnienia. Dopraw solą i pieprzem.  2. Przygotuj sos (beszamel). W garnku rozpuść masło, oddaj mąkę, wymieszaj i dodawaj stopniowo mleko, mieszając trzepaczką. Sos powinien mieć...

  • Pyszne i zdrowe masełko czosnkowe. Bardzo dobre do kanepek z wędliną. A jeszcze lepiej smakuje jak posmarujemy nim wczorajszy chleb i upieczemy w tosterze lub w sezonie na grillu (pyszna zakąska do zimnego piwka;)

Artykuły na temat: pomidorowa masło czosnek
  • Lasagne z sosem pomidorowym

    Przygotowanie: Cebulę i czosnek obierz, następnie drobno posiekaj. Zeszklij na patelni. 2 Dodaj mięso i razem przesmaż. Mieszaj, by rozdrobnić ewentualne grudki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Smaż, dopóki mięso nie zacznie się lekko rumienić. Następnie dodaj do niego pomidory (jeśli świeże, pamiętaj, by wcześniej je sparzyć i zdjąć z nich skórkę) oraz przecier pomidorowy...

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • Pomidorowa sałatka z pianką z koziego sera

    ...misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dłońmi lub mikserem do ciasta wmieszaj masło do składników w misce i wyrabiaj do momentu, aż całość będzie przypominała kruszonkę. Dodaj cebulkę. Wlej...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Masło w wielu smakach

    Masło ziołowe Składniki: 10 dag masła, po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, sól. Do miseczki włóż miękkie masło, zioła oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku solą. Masło pomidorowe Składniki: 10 dag masła, 4 suszone pomidory w oleju, 2 ząbki czosnku, sól, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki. Miękkie masło przełóż do miseczki...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Zupa pomidorowa z serem

    Przygotowanie Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek pokroić w kosteczkę....

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Pomidorowe eksperymenty

    ...bazylii dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz i drobno posiekaj lub rozdrobnij palcami. Przecier pomidorowy dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz...

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...