• Informacje na temat:

    pomidorki bankietowe

Przepisy na temat: pomidorki bankietowe
  • Przepis wart wypróbowania: "Omleciki bankietowe"

  • Wypróbowany przepis na "Kanapki bankietowe"

  • Sprawdzony przepis na "Roladki bankietowe"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kanapki bankietowe"

  • Serowe kuleczki, co tu dużo pisać, kuleczki na słodko, elegancko i naturalnie a to za sprawą gorzkiej czekolady, sezamu i orzechów ale czy tylko ?

  • Czekam na te pyszne pomidorki z utęsknieniem,kiedy pomidory są twarde i soczyście czerwone:)Dla mnie te pomidorki są najlepsze pod słońcem,każdy kto próbował jest nimi zachwycony:)Zastanawiałam się czy "sprzedać"dalej ten przepis,bo to taka moja perełka kulinarna ,ale się dzielę,a niech tam ...:)Uwaga:uzależnia;)

  • Przepyszne!

  • Pomidorki nadziewane tuńczykiem.

  • Bardzo fajne połączenie smau pomidorów i sera sałatkowego na ciepło.

Artykuły na temat: pomidorki bankietowe
  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Specjalnie z tej okazji ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz przygotował przepis na błyskawiczną sałatkę, oczywiście z makaronem! Sałatka makaronowa ze smażonym boczkiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi Składniki: - Makaron Lubella Muszelki Morskie (1 op.)- Pomidorki koktajlowe (200g)- Miękkie awokado (1 szt.)- Boczek wędzony (8 plastrów)- Majonez (2 łyżki)- Kwaśna śmietana 18% (2 łyżki)- Sok z połowy cytryny- Sól, pieprz Sposób przygotowania:   Makaron gotujemy wg zaleceń producenta...

  • 27 października w niezwykłych salach bankietowych hotelu Forum, odbędzie się druga, jesienna edycja, festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest! Pierwsza, letnia edycja festiwalu Impreza odniosła ogromny sukces, zgromadziła blisko 60 wystawców z Krakowa i okolic oraz Warszawy, a ich stoiska odwiedziło ponad trzy tysiące osób. Wielu debiutantów rozpoczęło profesjonalną działalność, a restauratorzy prześcigali się w kulinarnych pomysłach prezentując potrawy ze wszystkich zakątków świata.   Podczas...

  • Jak przywitać wiosnę? Najlepiej korzystając z jej darów, czyli świeżych rzodkiewek, pomidorów, ogórków i sałat. Nadchodzące dni to czas nowalijek, a my mamy kilka propozycji... Fot. 123RF/Picsel Rzodkiew na sałacie Niezwykle prosta sałatka, na którą czekamy z utęsknieniem przez całą zimę. Świeża sałata, świeży szczypiorek i oczywiście świeża rzodkiew, czyli wiosna na talerzu. Dodatkowo rzodkiewka to warzywo doskonale wpływające na nasze włosy - a to dzięki witaminom z grupy B oraz kwasowi...

  • Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu.Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Marzeny J. z Bieliny. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Lidia J. ze Środy-Śląskiej (zobacz przepis), Pani Dorota D. z Piaseczna...

  • Wszyscy doskonale wiemy, czym kończy się świąteczne ucztowanie. Tak! Zbędnymi kilogramami. Tylko nieliczni potrafią postawić sobie granicę i nie pofolgować za bardzo z jedzeniem. A jest to trudne. Bo, czy ktoś z Was wyobraża sobie dietetyczne święta bez porcji smakowitych pierogów, gołąbków czy przepysznych wędlin?   Jeśli nie należymy do tej nielicznej grupy osób odpornych na świąteczne pyszności to pewnie przybyło nam tu i ówdzie trochę ciałka. W związku z tym z pomocą przychodzi Smaker!...

  • Makaron Barilla królował na Waszych stołach przez siedem tygodni. Mamy nadzieję, że tak samo, jak my zakochaliście się w makaronowych potrawach. Oprócz możliwości zapoznania się z najlepszymi przepisami na dania z makaronów, mieliście co tydzień szansę na wygranie garnka do gotowania makaronu oraz pysznych zestawów Barilla, a także na zdobycie nagrody głównej.  Przypomnijmy, że nagrodą główną w konkursie "Prześlij przepis wraz ze zdjęciem, którego królem będzie makaron Barilla!" był robot...

  • Niewiele jest narodowych kuchni, które mogą się poszczycić taką różnorodnością zarówno składników, jak i metod gotowania. Popularna w Polsce pizza jest narodową potrawą Włochów, a każdy region tego kraju ma jej własną odmianę, stąd np. pizza neapolitana czy sicciliana. Kulinarne Włochy dzielą się na regiony: północny, środkowy, południowy oraz odrębną Sycylię. Północ to kuchnia obfitująca w mięsa smażone na maśle, południe szeroko czerpie z owoców morza i oliwy. Kuchnia włoska jest bardzo...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a...

  • Dwie kobiety — producentka i psychodietetyczka. Wspólna pasja — kulinaria. Jeden cel — dobry smak. Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka-Łaska - kulinarne autorytety stacji TVN Style - wywołały już niejedną Rewolucję na talerzu. Po popularnym programie i opartej na nim bestsellerowej książce, panie postanowiły iść za ciosem i doprawić tegoroczną jesień znakomitą Szczyptą smaku. W nowej książce udowodnią czytelnikom, że gotowanie może być jednocześnie szybkie, zdrowe i ciekawe. W tej kuchni...