• Informacje na temat:

    pomaranczowy biszkopt

Przepisy na temat: pomaranczowy biszkopt
  • Przekładaniec pomarańczowo-śmietanowy

    ...tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w temp. 180 st. C.  2. Żelatynę namocz. Śmietanę ubij. Serek zmiksuj z cukrem, śmietaną i żelatyną. Biszkopt przekrój, nasącz sokiem. Ułóż cząstki pomarańczy i połowę kremu. Przykryj blatem, a wierzch udekoruj kremem, biszkoptami, pomarańczą.

  • Lekki,smaczny i kolorowy.

  • Torcik leśny z likierem pomarańczowym

    ...do pieczenia. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Biszkopt wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 ºC. Piecz ok. 35 minut. Upieczone ciasto przestudź w tortownicy, potem(...).  4. Zimny biszkopt rozetnij na  3 blaty. Przełóż je kremem śmietanowym oraz 2/3 owoców. Wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem wierzch ciasta posyp pozostałymi owocami i ew. udekoruj listkami mięty...

  • Niebo w gębie warto ten przepis wypróbować.

  • Kulki czekoladowo-pomarańczowe - przysłała Izabela

    ...2 i 1/4 kubka cukru-pudru; 2 kubki kruszonych biszkoptów; 1/4 kubka kakao (gorzkie); 1/3 kubka koncentratu pomarańczowego; 1/4 kubka syropu kukurydzianego (w zamian można użyc syropu klonowego); 1 - 1/2 kubka orzechów włoskich...

  • Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt cytrusowy"

  • Składniki: 1 kg białego półtłustego twarogu; 2 jajka; 20 dag zwykłego cukru; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 25 dag masła; 5 dag rodzynek; 5 dag migdałów; 5 dag suszonych moreli; opakowanie biszkoptów; galaretka pomarańczowa; puszka brzoskwiń; bita śmietanka do dekoracji.

  • Wypróbowany przepis na "Łatwy biszkopt"

  • Rolada twarogowo-rabarbarowa

    ...rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy (30x38 cm). Posypać płatkami migdałów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec ok. 10 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na posypaną cukrem(...) z żelatyną. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z tężejącą masą serową. Biszkopt rozwinąć. Posmarować przygotowanym kremem, pośrodku ułożyć pasek z masy rabarbarowej. Ciasto zrolować, włożyć do...

  • Smaczny pomysł na "Biszkopt genueński"

Artykuły na temat: pomaranczowy biszkopt
  • Sposób na idealny biszkopt

    To proste triki, dzięki którym biszkopt zawsze ci wyjdzie.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Na biszkopt najodpowiedniejsza jest mąka tortowa. Ważne jest, by miała średnią zawartość glutenu. By ją obniżyć, 1–2 łyżki mąki pszennej zastąp ziemniaczaną.

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • Aromatyczne poncze do biszkoptów

    Nie masz pomysłu czym nasączyć biszkopt? Mamy dla ciebie kilka pomysłów na pyszne poncze, które idealnie posłużą jako pyszna wkładka do ciasta!

  • Kraina lodu to jedna z najchętniej oglądanych bajek ostatnich lat, w związku z tym każdy wie, kim jest i jak wygląda Olaf. Jak zrobić ten piękny tort? Łapcie przepis! Tort 1 Biszkopt orzechowy9 jaj178 g cukru drobnego do wypieków 178 g tortowej mąki pszennej236 g zmielonych orzechów włoskichponad pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem kajmakowy365 g serka śmietankowego4-5 łyżek kajmaku Curd z czarnej porzeczki250 g czarnych porzeczek70 g cukru drobnego2 jaja2 żółtka1 łyżka soku z cytryny80 g...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...

  • Finałowy wypiek Juli to koksowy biszkopt przekładany masą mango, kremem kokosowym oraz masą maślaną, udekorowany bezikami. Biszkopt160 g wiórków kokosowych 320 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 jajek 340 g cukru pudru Masa mango300 g miąższu z mango1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1...

  • Rolada kakaowa

    Biszkopt łatwo się roluje, gdy jest jeszcze gorący.

  • Przepięknie ozdobiony tort w wykonaniu Oli wymaga niezwykłej precyzji. Jeśli macie odwagę zmierzyć się z tym wypiekiem. Przedstawiamy przepis. Biszkopt o średnicy 25 cm7 dużych jaj1 szklanka drobnego cukru do wypieków1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 20 cm5 dużych jaj¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy200 g gorzkiej czekolady400 g serka mascarpone250 g śmietanki 30%50 g cukru...