• Informacje na temat:

    pomarańcza nadziewana

Przepisy na temat: pomarańcza nadziewana
  • Sprawdzony przepis na "Kaczka nadziewana jabłkami"

  • Szaszłyki owocowe

    Składniki na 4 porcje: - 1 duża pomarańcza, - 1 mały ananas, - 1 duży banan, - 2 łyżki oleju, - pieprz cytrynowy, - listki melisy do dekoracji Przygotowanie: Pomarańczę obrać, pokroić w grube plastry, przekroić. Ananasa obrać, przekroić na czworo, wyciąć twardy rdzeń. Banana obrać. Banana i ananasa pokroić w plastry. Kawałki owoców nadziewać naprzemiennie na szpadki. Posmarować olejem...

  • Suszone cytrusy to doskonała ozdoba świąteczna, dlatego zawsze warto takie mieć pod ręką. U mnie na razie suszona pomarańcza. Myślę ,że do świąt coś jeszcze ususzę z innych owoców.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ..., - pomarańcza, - 200 g chudego jogurtu Przygotowanie: Płatki i pestki dyni uprażyć na patelni bez tłuszczu. Zmieszać z siemieniem lnianym. Pomarańczę obrać, cząstki obrać z białej skórki, pokroić. Umieścić...

  • Wypróbowany przepis na "Tęczowa pomarańcza"

  • Zdrowy i smaczny.Polecam:)

  • aromatycznie, słodko, pysznie i niskokalorycznie - co rok zastanawiałam się, próbowałam, testowałam jak tu zrobić konfiturę z pomarańczy i jest! dzielę się przepisem, bo wyszło pysznie :) przepis na 12 szt x ok. 200 ml

  • Niskokaloryczne,sycace no i tanie.

  • kolejne smakowite wnętrze

Artykuły na temat: pomarańcza nadziewana
  • Mięsa z suszonymi owocami

    Koniakowa pieczeń wieprzowa Składniki na 4 porcje: 80 g suszonych śliwek (bez pestek), 80 g suszonych moreli, 200 ml koniaku, 1 duża pomarańcza, 4 ząbki czosnku, 1,2 kg schabu wieprzowego, sól, pieprz, 10 g skórki otartej z cytryny, 1 łyżka miodu, 1 łyżka mąki, 30 g masła, 1 łyżka posiekanego tymianku. Suszone śliwki i morele zalać koniakiem, odstawić do napęcznienia. Pomarańczę...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Zapomniany agrest

    Trochę zapomniany, króluje w przetworach, ale nie tylko. Agrest jest przede wszystkim najzdrowszym z owoców!

  • Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta. Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i...

  • Wielka majówka

    ...i smarując resztą marynaty. Sałatka z kurczakiem Składniki na 4-5 porcji: 1 opakowanie rukoli, 20 dag grillowanej lub gotowanej piersi z kurczaka, 1 pomarańcza, 1 mała cebula, 1-2 łyżki oliwy, sól...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    ..., a później wytwarzanym sosem (ewentualnie jeszcze wodą). Gęś nadziewana Do natartej przyprawami tuszki wkładamy nadzienie (np. ćwiartki jabłek). Tuszkę zszywamy, układamy w brytfannie na stopionym(...) kapustą, suszonymi śliwkami, pomarańczami i konserwowanymi w syropie brzoskwiniami. Pieczona gęś faszerowana wątróbką Składniki na 6 porcji: 30 dag bagietki, 12,5 dag cebuli, 7,5 dag wędzonego...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Śledzik na ostatki

    .... Po żydowsku z pomarańczami Składniki na 8 porcji: 60 dag solonych filetów śledziowych, 3/4 szklanki mleka, pomarańcza, spora cebula, duże winne jabłko, duży kiszony ogórek, 3-4 łyżki gęstego...

  • Zapach mandarynek i pomarańczy kojarzy się nam z Bożym Narodzeniem. Właśnie teraz jest na nie sezon, są najsmaczniejsze! Dobrze jest wiedzieć, że niepozorne mandarynki to nie tylko pyszny, świąteczny przysmak... Fot. 123RF.COM/PICSEL Suszona skórka mandarynki jest wykorzystywana w tradycyjnej medycynie chińskiej do regulowania przepływu siły życiowej nazywanej qi. W medycynie współczesnej naukowcy coraz częściej odkrywają, że mandarynki rzeczywiście mają wiele zaskakujących właściwości...