• Informacje na temat:

    polowki jablek pod kruchym ciastem

Przepisy na temat: polowki jablek pod kruchym ciastem
  • Obiad pachnący owocami

    ...na niej mięso, skórą do dołu. Smaż ok. 10 minut, odlej nadmiar tłuszczu, obróć piersi i smaż jeszcze 2-3 minuty. Pod koniec obsyp je majerankiem. Przełóż piersi do naczynia żaroodpornego, przypraw do(...), potem dodaj porzeczki i wino. Duś, mieszając, aż sos zgęstnieje (10 minut), dodaj miód. Podgrzej, zdejmij z ognia. 4 Gorące piersi kaczki pokrój w plastry. Podawaj z sosem owocowym. Gruszki...

  • Smaczny pomysł na "Indyk pod kruchym ciastem"

  • Szarlotka z nietypowym kruchym ciastem z kokosem. Szarlotka z bezą i kruszonką, wyszła pyszna.

  • Ciasto jest bardzo proste,fajnie wygląda i jest pyszne.

  • Uwielbiane przeze mnie ostatnimi czasy ciasto z jabłkami. Jak dla mnie najlepsza wersja szarlotki. Wystarczy tylko ugnieść ciasto, przełożyć je połówkami jabłek, upiec i oblać lukrem, a później można się do woli zajadać przepysznym ciastem. U mnie połowa znika jeszcze ciepła.

  • Smaczny pomysł na "Gulasz pod ciastem"

  • Wypróbowany przepis na "Kruche z jabłkami pod gwiazdkami"

  • Wypróbowany przepis na "Polędwiczki zapiekane pod ciastem"

  • Delikatne kruche ciasto połączone z lekką orzechową pianką, a wszystko dopełnione morelową nutką.

  • Kruche ciasto z jabłkami i pianką

Artykuły na temat: polowki jablek pod kruchym ciastem
  • Ciasta z jabłkami

    ...jeszcze 10-15 min. Pozostałe ciasto również rozwałkuj i wytnij z niego paski. Podpieczony spód posyp bułką tartą i wyłóż masę jabłkową. Na wierzchu ułóż paski ciasta i posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz(...). Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Oddziel białka od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij mikserem na sztywną pianę. Żółtka z cukrem utrzyj mikserem na puch, pod koniec wlewając gorącą...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • To o jabłkach musisz wiedzieć

    Najlepsze odmiany Zimą najczęściej wykorzystuję do ciast i deserów sprawdzone odmiany: szarą renetę o kruchym miąższu, boikeny o lekko winnym smaku, słodkie i jędrne deliciousy oraz soczyste(...). Chipsy są wyjątkowo chrupiące. Zbyt twarde Jeśli cząstki jabłek w cieście pod koniec pieczenia są zbyt twarde, wstawiam do piekarnika na kilka minut filiżankę z gorącą wodą. Owoce zmiękną dzięki...

  • Rodzinne spotkania, radosna atmosfera i odpoczynek – w ten sposób wielu z nas wyobraża sobie Wielkanoc idealną. Najważniejsze święto chrześcijańskie to także celebracja budzącej się do życia przyrody. Fot. materiały prasoweWypełnione jest wieloma tradycjami, często przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Istotna część różnorodnych zwyczajów związana jest, oczywiście, z jedzeniem! Wielkanoc nie mogłaby odbyć się bez święconki, śniadania wielkanocnego i długich biesiad przy suto zastawionym...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    Jak dusić Najpierw mięso lekko obsmażamy. Potem gotujemy je w małej ilości wody i tłuszczu w naczyniu pod przykryciem - zapobiega to zbytniemu kurczeniu się mięsa i utracie jego aromatu. Pod koniec(...) 50 dag kaszy gryczanej gotujemy w osolonym wrzątku. Mieszamy z 20 dag boczku (pokrojonego w drobną kostkę i podsmażonego na patelni), posiekaną i zeszkloną cebulą, posiekaną natką pietruszki i 5 dag...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Smacznych świąt

    ...buraczany i podgrzej na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i majeranek. 4. Przygotuj farsz. Grzyby mocz w wodzie całą noc, a następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort. Blaty czekoladowe195 mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia180 g masła100 g gorzkiej czekolady100 g kakao3 duże jaja280 g cukru2 łyżeczki ekstraktu waniliowego3/4 szklanki śmietany 18% Nadzienie gruszkowe150 g białej czekolady6 dużych gruszeksok wyciśnięty z jednej cytryny500 zimnego serka mascarpone Czekoladki smakowe300 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...