• Informacje na temat:

    połówka sera camembert z grilla

Przepisy na temat: połówka sera camembert z grilla
  • Słodki grill, czyli wrzuć owoc na ruszt!

    ...posypujemy orzechami włoskimi, rozdrobnionym serem kozim i polewamy octem balsamicznym. Grillowana gruszka z kremowym serem i chrupiącym, orzechowym akcentem Sposób przygotowania Ser camembert zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na rozgrzanym ruszcie. Gruszkę kroimy w ósemki i kładziemy na grillu obok sera. Po zrumienieniu gruszek przekładamy je na talerze wyłożony świeżą, umytą rukolą...

  • Boooski smak

  • Ciasto na pizzę z mąki chlebowej wyrobiłam i dzięki niej tradycyjne ciasto zmieniłam. Na duży krążek je rozwałkowałam, na obrzeżach ser camembert poukładałam, ciasto w przerwach pozaginałam i fajny kształt pizzy uzyskałam. Środek ketchupem zmieszanym z sosem chili posmarowałam, oliwki i pomidorki cherry tylko dodałam. Pizza na grillu piekła się idealnie, a po dodaniu szynki dojrzewającej, cebulki ze szczypiorkiem i bazylii smakowała genialnie. Pizzą tą można kilka osób na raz częstować i...

  • Dawno temu znalazłam w starej gazetce taki sposób na podanie sera camembert.To smaczna i zdrowsza wersja:)

  • Coś dla wielbicielów sera.

  • Nieodzownym dodatkiem do mięs grillowanych dla mnie są sery. Nadają się jednak tylko te, które były uprzednio zaparzone (np. w toku produkcji) tj. halloumi, mozarella, oscypek lub mają skórkę jak camembert lub brie. Te ostatnie pod wpływem wysokiej temperatury robią się w środku płynne. Po przekrojeniu bajecznie wypływają. Sery zaparzane w toku produkcji mają inną konsystencję niż reszta serów podpuszczkowych tzn. elastyczną i lekko skrzypią w zębach. W trakcie grillowania miękną, ale nie...

  • Sałatka jest przepyszna, lekka i naprawdę łatwa i szybka w przygotowaniu :) Wspaniale nadaje się jajo dodatek do obiadu, jak również na wykwintne przyjęcia:)

  • Szybki i prosty obiad.

  • Szybka łatwa do zrobienia,polecam na śniadanie,kolację.

  • Wielbicieli tego sera nie muszę zachęcać, a tym, którzy nie próbowali polecam wypróbować.

Artykuły na temat: połówka sera camembert z grilla
  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Planując grilla, zadbajcie o to, aby na stole oprócz kiełbasy oraz karkówki pojawiły się również lekkie i smaczne sałatki. Będą świetną przeciwwagą dla mięs z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek z grilla, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie sałatki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Poznaj 50 najsmaczniejszych przepisów na grilla. Pobierz darmową książkę i zostań mistrzem grillowania. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko dodatkiem. Ważnym, choć nie najważniejszym. By oczarować naszych gości, dać pretekst do rozmów i podarować kilka chwil kulinarnych uniesień, przedstawiamy 50 najlepszych przepisów na dania z grilla.     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • Znudziły Ci się klasyczne kiełbaski i karkówka z grilla? Masz ochotę na nowe doznania smakowe? Pobierz darmową książkę 169 przepisów na grilla. Wydanie 2. Nie czekaj pobierz książkę już teraz! Znajdziesz w niej informacje jak grillować, jakie są rodzaje grilli i potrzebne akcesoria. Dodatkowo dowiesz się jak prawidłowo przygotować idealnego steka. Ponadto znajdziesz w niej przepisy na sosy i marynaty, grillowane warzywa, owoce, sery, owoce morza i ryby. Masz Kindle, iPad lub czytnik, który...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...