• Informacje na temat:

    polewa z lukru

Przepisy na temat: polewa z lukru
  • Kopułki w polewie

    ...z pergaminem, zachowując spore odstępy. Piecz 7-10 minut w 180°C. Pierniczki przełóż na kratkę kuchenną, odstaw, by ostygły.  3. Lukier: składniki utrzyj. Polewa: czekoladę stop. Miód podgrzej z wodą, wlej do cukru pudru. Dodaj czekoladę i kakao, mieszaj, aż powstanie gładka masa. Polej spód pierniczków. Gdy polewa zastygnie, polukruj wierzch. Odstaw do zastygnięcia.  

  • Szybki przepis na polewę

  • Miodownik z lukrem

    Pyszne ciasto do kawy. Wystarczy dla wszystkich domowników, a nawet i dla gości!

  • Torcik z kawowym lukrem

    ...godzinę do lodówki.  4. Polewa: cukier puder przesiej przez sitko razem z kakao. Dolej likier kawowy. Utrzyj na gładki gęsty lukier. Polej nim wierzch tortu. Zanim polewa zastygnie,udekoruj ciasto, np...

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

  • Oponki serowe w kolorowych polewach

    ...wyciśnięty z połowy cytryny. Następnie cały czas miksując, dodawaj stopniowo puder. Część lukru zmiksuj z barwnikiem (lub sokiem). Rozpuść czekoladę. Oba lukry i czekoladę nałóż na oponki, ozdób...

  • zawsze się udaje

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    .... Polukruj pączki lub ptysie. Masa marcepanowa Sparz 20 dag migdałów. Gdy po 15 min spęcznieją, obierz je ze skórki. Zmiel w blenderze z 18 dag cukru i 1 łyżką wody. Kiedy masa będzie gładka i kleista, dodaj kilka kropli olejku migdałowego lub likieru amaretto. Masą możesz nadziać pączki. Biała polewa z rumem Do rondelka wrzuć pokruszoną tabliczkę białej czekolady, dolej 1–2 łyżki białego rumu...

  • Z pewnością jest kilka bardzo podobnych przepisów na polewę, ja właśnie taką robię od dłuższego czasu i jest niezawodna, zawsze się udaje... Szybka do zrobienia, smaczna i co najważniejsze podczas krojenia nie kruszy się

Artykuły na temat: polewa z lukru
  • Domowe donaty z lukrem

    ...dokładnie wymieszaj, aż polewa stanie się idealnie gładka. Aby najskuteczniej polukrować pączki, przygotuj kratkę z wyposażenia piekarnika ustawioną nad blachą. Na blachę pod kratką wrzuć małe, okrągłe pączki powstałe z dziurek. Maczaj kolejno pączki w lukrze po obu stronach i układaj je na kratce do wyschnięcia. Nadmiar lukru spłynie na dolną blachę i pokryje także małe pączki...

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • Małgosia postanowiła nasączyć biszkopt herbatą i rumem, a konfiturę przygotować z agrestu. To słodko-kwaśne połączenie jest na medal! Biszkopt 5 jajszczypta soli ¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Masa 200 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej)200 g serka mascarpone1½ łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytryny Konfitura z agrestu 400 g agrestu152 g cukru drobnego2 łyżeczki agaru woda do rozpuszczenia agaru1 kiwi Polewa 100 ml śmietanki 36%100 g gorzkiej...

  • Wypieki pod słodką pierzynką

    Ciasta z polewą uwielbiają dzieci. Zwłaszcza, gdy polewa jest kolorowa.

  • Jednorożce to niewątpliwie hit ostatniego roku. Tak ozdobione muffinki, bez wątpienia spodobają się każdej dziewczynce. Babeczki 2 jaja⅓ szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego2/3 szklanki mąki pszennej½ szklanki drobnego cukru do wypieków1 łyżeczka sody oczyszczonej¾ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu mielonego¼ łyżeczki zmielonych goździków ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej¼ łyżeczki soli1 szklanka startej marchwi1 szklanka...

  • Tortowe sekrety

    ...zostanie rozrobiona gorącą wodą. By polewa nie wsiąkała w ciasto, uprzednio posmaruj je cienką warstwą lekko podgrzanej marmolady. O nasączaniu blatów Aby tort był pożądanie wilgotny, biszkopt...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Brązowe ciasteczka

    1. Masło roztapiamy w rondlu, dodajemy melasę, cukier, zagotowujemy, cały czas mieszając, zestawiamy z ognia. Dodajemy cynamon i zmielone migdały, mieszamy....

  • Piotrek jest miłośnikiem zwierząt, dlatego na jego torcie świnki korzystają z luksusowego, czekoladowego spa.   300 g czekolady gorzkiej 300 g czekolady deserowej 200 ml śmietanki 18% 100 g kakao 4 jaja 150 g cukru 2 łyżki mąki tortowej szczypta soli himalajskiej masło do wysmarowania papieru do pieczenia 250 g lukru plastycznego różowego 250 g lukru plastycznego czarnego 1 opakowanie kakaowych kruchych ciastek   CiastoTabliczkę czekolady gorzkiej i deserowej rozpuścić ze śmietaną w...