• Informacje na temat:

    polewa czekolada śmietana

Przepisy na temat: polewa czekolada śmietana
  • Składniki: Ciasto: 120 g masła, 2 jajka, 100 g cukru, 100 ml ajerkoniaku, 160 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, proszek do pieczenia, 80 g czekolady. Masa: 8 łyżeczek żelatyny, 250 g mrożonych lub świeżych jagód, 6 łyżek ajerkoniaku, 100 g cukru, cukier waniliowy, 350 g twarogu, 350 ml śmietany. Polewa: 250 g jagód, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 50 g cukru.

  • łatwe,tanie oraz bardzo smaczne.....

  • Sernik z jeżynami

    ...czekoladowego 2 łyżki kakao 5 jajek 30 dag jeżyn 100 ml oleju Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego Sposób przygotowania(...) w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami 3. Polewa: czekoladę połam na kawałki. Stop ją razem ze śmietaną - najlepiej w gorącej kąpieli wodnej. Przestudź. Wymieszaj z rumem. Wylej na wierzch...

  • Bardzo pyszna dodaje się np. do ciast:-)

  • Piegusek z bananami

    DEKORACJA: 1 op. polewy czekoladowej, bita śmietana Sposób przygotowania 1. Spód: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubij na sztywno. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem. Do masy żółtkowej wsyp sypkie składniki. Domieszaj pianę z białek. Ciasto rozsmaruj na spodzie tortownicy (o śr. 26 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz przez 15 minut w 200

  • Czekoladę zawsze rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Szklaną miseczkę należy umieścić nad parująca wodą.

  • Pyszne ciasta z bakaliami

    Przygotujesz je bez trudu!

  • Z pewnością jest kilka bardzo podobnych przepisów na polewę, ja właśnie taką robię od dłuższego czasu i jest niezawodna, zawsze się udaje... Szybka do zrobienia, smaczna i co najważniejsze podczas krojenia nie kruszy się

  • Piankowa uczta bez pieczenia

    ...1-2 łyżki cukru pudru. Gdy mleko z piankami zupełnie ostygnie, połącz je z bitą śmietaną. Wyłóż na ciasteczkowy spód. Wstaw do lodówki.  4. Polewa: podgrzej śmietankę z połamaną czekoladą i pastylkami...

  • Pyszna polewa do ciast z czekolady.

Artykuły na temat: polewa czekolada śmietana
  • Buraczane kostki z czekoladą

    To ciasto idealne dla osób dbających o linię. O właściwościach buraków można mówić wiele. Z pewnością idealnie wpływają na nasz układ krążenia i układ odpornościowy. To zdrowe warzywne ciasto, które ma szansę na stałe zagościć w twoim domu. Tym bardziej, że jest proste i tanie w przygotowaniu.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Sernik  na zimno

    Wierzch sernika możesz udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami albo polewą z białej czekolady lub galaretką z leśnych owoców zmiksowaną z jagodami.

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Ucierane babki z czekoladą

    Podstawowe składniki ciasta ucieranego to: mąka, tłuszcz, jaja, cukier, czasem woda (śmietana), środek spulchniający (proszek do pieczenia, soda). Ponadto aromat i bakalie. Odmianą ciast ucieranych(...). Napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 °C. Piec 45 minut. Przez 10 minut studzić babkę w formie, potem ostrożnie wyjąć i odstawić. Wystudzoną oblać polewą czekoladową. Zanim polewa...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Czekoladowe przysmaki

    Składniki na 12 porcji: 1 kompot czereśniowy, 100 g masła, 80 g cukru, 1 cukier wanilinowy, 4 jajka, szczypta soli, 100 g mielonych orzechów laskowych, 100 g czekolady, 125 g mąki tortowej, pół opakowania proszku do pieczenia, 1-2 opakowania czerwonej galaretki, bita śmietana, owoce (świeże lub z kompotu) do dekoracji 1. Czereśnie odsączyć na sicie, kompot zachować. Czekoladę drobno zetrzeć na...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Kilogram twarogu; 2 ziemniaki; 9 żółtek; kostka masła lub margaryny; łyżka mąki ziemniaczanej; łyżeczka proszku do pieczenia; paczka cukru waniliowego; rodzynki; 5 białek; 1,5 szklanki cukru. Polewa: szklanka cukru; 0,5 szklanki gęstej śmietany; 0,5 tabliczki czekolady; łyżka rumu; 5 dag łuskanych orzechów.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...