• Informacje na temat:

    polendwiczki zawijane w blczek

Przepisy na temat: polendwiczki zawijane w blczek
  • Zawijane z fileta kurczaka soczyste i smaczne

  • Kluski ziemniaczane w nowym wymiarze.

  • Pyszny chlebek tostowy, zwinięte w nim berlinki z ulubionym sosem, skuszą każdego.

  • A gdyby tak na imprezę przygotować pizzę, lecz zawijaną? Na ciepło smakują wybornie, i do tego możecie użyć własnej ulubionej mieszanki przypraw.

  • jest to propozycja na super szybką, efektowną i smaczną przekąskę

  • Przepis wart wypróbowania: "Zawijane fasolki"

  • Sprawdzony przepis na "Zrazy zawijane"

  • Dzisiaj polecam pierś z kurczaka w chrupiącej panierce z aromatycznym serem i brokułem w środku. Świetny pomysł, aby przemycić zdrowe warzywo :)

  • Cześć kochani!!! Dzisiaj przyrządzam na obiad zrazy wołowe. Pyszne, z ogórkiem i boczkiem – w sosiku błyskawicznym. Zapraszam!

  • boczek inaczej :)

Artykuły na temat: polendwiczki zawijane w blczek
  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Małe jest piękne, zgrabne i pyszne! Takie przekąski, które można jeść jedną ręką - łyżką, widelcem, na patyczku, pałeczkami lub po prostu palcami. W książce tej znajdziecie smakowite przekąski, aby zaspokoić głód między posiłkami, podać zabawne fingerfood dla gości i lekkie snacki, mogące się złożyć na pełne, wystawne i wykwintne menu. Kaloryczne kanapki, smaczne sałatki, nadziewane, zawijane i inne lekkie przekąski.

  • Zrzucenie kilku zbędnych kilogramów może być naprawdę trudne, jednak istnieje kilka prostych trików, które mogą nam to ułatwić. Wystarczy wprowadzić kilka prostych zmian w waszym jadłospisie, aby dieta okazała się prosta i przyjemna. Wraz z nadejściem nowego roku, wielu osób zdecydowało się przejść na dietę, aby zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Niestety, badania wskazują, że zdecydowana większość z nas nie dotrzyma swoich noworocznych postanowień. Dzieje się tak często ze względu na fakt,...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Fot. 123RF/Picsel W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do przygotowania dań staną się także mrożone warzywa i owoce. Zupa grzybowa Hortex idealnie pasuje na świąteczny stół. Włoszczyzna w paski ułatwi przygotowanie pysznej ryby po grecku, a Kapuśniak Hortex stanie się doskonałą bazą do farszu...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W tej książce znajdziecie ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu. Przygotowałam dla Was receptury na współczesne lekkie dania będące w zgodzie z dzisiejszymi trendami smakowymi. To potrawy piękne, zdrowe i kolorowe, na których widok każdemu smakoszowi cieknie ślinka. A więc nie czekajcie dłużej i jak najszybciej zajrzyjcie do tej magicznej księgi. Zapraszam do mojego klubu! Klubu Luksusowych Polaków, którzy jedzą wszystko, co dobre! Jestem księgową. Zawód,...