• Informacje na temat:

    polędwiczki z porami

Przepisy na temat: polędwiczki z porami
  • ​Polędwiczki wieprzowe po alzacku

    Składniki: 1 por 4 łyżki oleju 35 g wędzonego boczku 2-3 łyżki bułki tartej 200 g + 2 łyżki śmietany Sól, pieprz 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 300 g) 150 ml bulionu warzywnego(...). Doprawić solą i pieprzem. Polędwiczki naciąć wzdłuż i nałożyć przygotowane nadzienie, spiąć wykałaczkami i obwiązać nicią. Natrzeć solą i pieprzem. Olej rozgrzać na oleju i obsmażyć mięso z każdej...

  • Smaczny pomysł na "Polędwiczki wieprzowe z porami i boczkiem"

  • Oryginalny sposób na polędwiczki.

  • Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z porem"

  • ...2 polędwiczki wieprzowe, 1por, 4 pomidory (lub 1 puszka pulpy z pomidorów), pół kg pokrojonych pieczarek, 2 łyżki śmietany, 1 pęczek zielonej pietruszki, ewentualnie puszka zielonego groszku, pół kg ugotowanego makaronu penne...

  • Nie wszyscy są przekonani co do smaku potraw przyrządzanych na parze. Ja chcę udowodnić, że może być zdrowo i równocześnie smacznie. Wystarczy tylko odpowiedni zamarynować wcześniej mięso i nie żałować przypraw do warzyw czy sosów. A więc, do dzieła!

  • Pomysł na smaczny obiad

    Pyszne, sycące dania dla całej rodziny.

  • Bardzo delikatne mięso z pysznymi dodatkami.

  • Pieczone, smaczne mięso, szybkie przygotowanie, a potem tylko czekać, aż się upiecze. :)

  • Danie z kuchni francuskiej. PS. można mniej zapiekać. Ja jestem zwolennikiem dań" przyjaranych" :)

Artykuły na temat: polędwiczki z porami
  • Przepis Jana Kuronia: Gulasz z polędwiczki wieprzowej

    Wybór mięsa jest nie bez znaczenia. Polędwiczka gwarantuje, że danie przyrządzisz naprawdę w maksimum 20 minut.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Polędwiczki wieprzowe po alzacku

    ...13-15 minut. Do powstałego sosu wlać bulion i śmietanę, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Kopytka ugotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie lekko obsmażyć na patelni. Polędwiczki podawać...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Czas na piknik

    ...najchudszy i najbogatszy w pełnowartościowe białko. Pierś kurczaka w ziołach, kawałek steku, polędwiczki na ostro, schab ze śliwkami - nawet na zimno będą smakowały wyśmienicie. Do tego zestaw obowiązkowy...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...

  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    ...producent lub sprzedawca mają coś do ukrycia - brak polędwiczki lub inne niepożądane cechy schabu. Lepiej kupcie schab na wagę. Unikaj braku polędwiczki To bardzo ważne i zapewne będziecie zdziwieni...

  • Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów świata. Znają i piją ją niemal wszyscy, a wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia. W jakich porach powinniśmy pić ten napój, aby czerpać z niego to, co najlepsze? Fot. 123RF/Picsel Na świecie jest wiele rodzajów herbat. W zależności od rodzaju, mogą poprawiać nastrój, wpływać na trawienie i pobudzać nas do działania. Jedną z najbardziej popularnych odmian jest herbata zielona, która doskonale wpływa na trawienie, oczyszcza organizm i...