• Informacje na temat:

    polędwiczki wieprzowe z czerwoną cebulą

Przepisy na temat: polędwiczki wieprzowe z czerwoną cebulą
  • Ryż z czterech stron świata

    ...oleju sezamowego 40 dag brokułów 2 marchewki 10 dag czerwonej soczewicy 1 mała cebula 2 łyżki oleju słonecznikowego sól 2 łyżki zrumienionych nerkowców Przygotowanie: 1. Polędwiczki...

  • Sprawdzony przepis na "Polędwiczki wieprzowe"

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Co powiesz na szaszłyki z mięsem na słodko? Takie przepisy na pewno zrobią furorę wśród twoich najbliższych. Na początku możesz spróbować czegoś prostszego, jak polędwiczki wieprzowe w ostrej(...) przypraw, w których zamarynujesz mięso. Tu najlepiej sprawdzi się metoda prób i błędów, jednak  zawsze możesz postawić na prostotę. Do zamarynowania karkówki wieprzowej przyda się musztarda...

  • pyszne mięsko

  • Uwielbiamy orientalne eksperymenty w kuchni. Ten zapach, który unosi się po całym mieszkaniu, ten zdecydowany smak...Mniam

  • Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

  • Polędwiczki wieprzowe to jedno z najbardziej cenionych gatunków wśród mięs. Bogata w smak polędwica składa się z czystej tkanki mięśniowej, jest chuda i bardzo delikatna. To niezwykle uniwersalne mięso, które świetnie komponuje się z różnymi dodatkami, sosami i sezonowymi owocami. Dziś zapraszam Was na niezwykle proste, ale jakże eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na uroczysty obiad jak i elegancką kolację. Do tego dania wykorzystałam rabarbar, na który obecnie jest sezon. Wyszło...

  • Pyszne danie z własnoręcznie nazbieranymi prawdziwkami i serem lazur :)

  • W aromatycznej marynacie z żurawinami

  • Wypróbowany przepis na "Polędwiczki wieprzowe z warzywami"

Artykuły na temat: polędwiczki wieprzowe z czerwoną cebulą
  • Kanapki inaczej

    ...kwaśnej śmietany. Przygotowanie: Oprósz polędwiczki solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim krótko mięso ze wszystkich stron. Przełóż polędwiczki do brytfanki i wstaw na 8-10 minut do(...) i osusz. Wymieszaj z papryką i cebulą. Warzywa skrop oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Tortille podgrzej na patelni, posmaruj śmietaną, nałóż warzywa i mięso, zwiń i przetnij...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Na grzyby!

    Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta     Polędwiczki z prawdziwkami i masłem cytrynowym Składniki(...) ciasta   Gulasz z podgrzybków Składniki: 500 g podgrzybków 100 g wędzonego boczku 100 g szalotek 20 g masła Po 375 g gulaszy wołowego i wieprzowego Sól, czarny pieprz...

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • Wyśmienity duet mięso i owoce

    Polędwiczki i pomarańcze Składniki na 4 porcje: 2 małe polędwiczki wieprzowe (ok. 50-60 dag), 5 łyżek wódki becherovki,  łyżka sosu sojowego, 2 łyżki startej skórki z pomarańczy, 4 duże(...) polędwiczki natrzyj solą, pieprzem, niewielką ilością cukru (1 łyżeczka), skrop becherovką oraz sosem sojowym i posyp skórką pomarańczową. Przełóż je do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw w chłodne...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Śliwki na drugie

    ...w roli głównej. Polędwiczki ze śliwką Składniki na 4 porcje: 2 polędwiczki wieprzowe, po ok. 40 dag każda, 20 śliwek, sól czosnkowa, pieprz, papryka, rozmaryn, cynamon, cukier, olej. Przygotowanie: Polędwiczki opłucz natrzyj solą czosnkową, pieprzem, cukrem, rozmarynem, papryką i cynamonem. Skrop oliwą i odstaw na około 30-40 minut (sól i cukier powinny się w tym czasie rozpuścić...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Sylwester 2012

    ...obierz i dokładnie, drobno posiekaj. Posiekane ryby wymieszaj z curry i cebulą, dodaj skórkę i łyżeczkę soku z limonki oraz posiekane listki kolendry (kilka listków odłóż do dekoracji). Miskę z tatarem...

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...