• Informacje na temat:

    polędwiczki wieprzowe w sosie

Przepisy na temat: polędwiczki wieprzowe w sosie
  • Medaliony wieprzowe w piwie

    Chrupiąca orzechowa warstwa na wierzchu, a pod nią kąski delikatnego mięsa w aksamitnym sosie. To danie wygląda i smakuje niesamowicie! Polecamy!

  • Polędwiczki wieprzowe pieczone (a właściwie duszone) - podane z sosem chrzanowo -śmietanowym -z przepisu mojej Mamy :)

  • Multicooker: Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-orzechowym

    Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 30 minut. Program: fry, bake. Porcji: 4.

  • Pyszne, delikatne mięsko w towarzystwie wyrazistego sosu musztardowego. Danie nie tylko smaczne, ale i sycące. Polecam!

  • Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

    Składniki: 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe 6 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki miodu 4 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz grubo mielony do smaku sos grillowy np. Tarsmak Przygotowanie: 1. Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą...

  • Bardzo szybkie w przyrządzeniu, aromatyczne i smakowite mięso. Danie pochodzi z Emilii - Romanii. Podane z sałatą i polane sosem z octu balsamicznego polędwiczki idealnie nadają się na niedzielny obiad.

  • Polędwiczki ze śliwkami

    Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe o wadze ok. 40 dag każda, mniej więcej jednakowej grubości ok. 20 dag śliwek suszonych sól biały pieprz oliwa ewentualnie łyżeczka suszonych ziół: majeranku(...) temperaturę pokojową.3. Po tym czasie polędwiczki pokrój na 4 kawałki - w sumie otrzymasz 8 kawałków. Każdy kawałek mocno natrzyj solą i białym pieprzem oraz ewentualnie ziołami.4 Trzonkiem drewnianej łyżki...

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym

  • Wysztafirowane polędwiczki po kujawsku

    ...- 400ml sól, cukier do smaku jajka ugotowane na miękko - 4 sztuki   szczypior - 1 mały pęczek Przygotowanie: 1. Polędwiczki wieprzowe doprawić solą, pieprzem i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć polędwiczki na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić ok. 10 minut. 2. Chrzan połączyć ze śmietanką, doprawić do smaku solą i cukrem...

  • Przedstawiam przepis na jeden ze smaczniejszych sosów pieczarkowych jakie udało mi się zrobić:). Kilka prostych składników jak zwykle okazało się być receptą na sukces.

Artykuły na temat: polędwiczki wieprzowe w sosie
  • polędwiczki wieprzowe

    ...piękne polędwiczki z sosem pyszne...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • ​Polędwiczki wieprzowe z ryżem

    Na oleju smażyć przez 5 minut pokrojone w półkrążki marchewki i posiekany czosnek. Dodać pokrojoną zieloną cebulkę. Mięso obsmażyć na złoty kolor, doprawić...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Polędwiczki wieprzowe po alzacku

    ...13-15 minut. Do powstałego sosu wlać bulion i śmietanę, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Kopytka ugotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie lekko obsmażyć na patelni. Polędwiczki podawać...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

    Polędwiczki oczyść z błon, na środku przekrój je na pół. W każdej części mięsa zrób nacięcie cienkim nożem. Powinny powstać cztery porcje mięsa....

  • Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytelnicy podzielili się swoimi sprawdzonymi przepisami na wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Święta Bożego Narodzenia to czas niezwykłych spotkań, podczas których nie może zabraknąć wykwintnych potraw przygotowywanych specjalnie dla naszych gości. O ile doskonale znamy kanon potraw wigilijnych, często pojawia się problem ze świątecznym obiadem. Warto...

  • Polędwiczki z puree ziemniaczano-pasternakowym

    ...1. Polędwicę wołową piec w 100 st. C przez 3 godziny. Po godzinie dołożyć polędwiczki wieprzowe. 2. Ziemniaki i pasternak obrać pokroić na kawałki i gotować w osolonym wrzątku 30 minut. Odcedzić (zostawić ok. 300 ml wody), dodać masło, mleko i ubić puree, odstawić, aby ostygło. Dodać jajko, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Rozdzielić do 6 żaroodpornych foremek. 3. Mięso wyjąć...

  • Zbliża się niedziela, a ty znów planujesz zaserwować tradycyjnego schabowego? A może warto przełamać rutynę? Z przepisami naszych użytkowników to proste. Fot. 123RF/Picsel Niedzielne obiady w polskich domach zwykle wyglądają podobnie: na pierwsze danie serwuje się rosół, a tuż po nim na stole pojawiają się nieśmiertelne schabowe w towarzystwie ziemniaków. Warto jednak przełamać tę weekendową rutynę. Oto pięć apetycznych pomysłów na potrawy, dzięki którym zrobicie wrażenie na rodzinie i...

Wideo na temat: polędwiczki wieprzowe w sosie
  • Ocet w kuchni Jana Kuronia. Jakie potrawy przygotował?

    Kucharz Jan Kuroń wyjaśnił w "Dzień Dobry TVN" jak wykorzystać ocet w kuchni. Przygotował dania takie jak: grillowane szparagi z winegretem na bazie octu, łosoś zapiekany z ziemniakami oraz szparagami o mocnym, tymiankowym aromacie, smażone polędwiczki wieprzowe, duszone w sosie jabłkowo–octowym z dodatkiem syropu klonowego oraz ciasto czekoladowe.