• Informacje na temat:

    poledwiczki robione na parze

Przepisy na temat: poledwiczki robione na parze
  • Egzotyczny owoc: Granat

    Ma wspaniały orzeźwiający smak i mnóstwo składników cennych zwłaszcza dla osób w dojrzałym wieku. Jest niedrogi i łatwo dostępny, jedyny kłopot to… obieranie, ale i na to mamy sposób.

  • Ciasto zachwyci każdego,to trzeba spróbować,a przekonacie się jak jest smaczne:)

  • dla odmiany :)

  • Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej – z gęstym, mięsnym sosem, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym.

  • jak zwał, tak zwał ważne że dobre!!! na słodko z sosem jagodowo-truskawkowym. Z podanych składników wychodzi ok 16 klusek

  • Pulchne, długo są miękkie.

  • Przepis jak przygotować jajecznice na parze.

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

Artykuły na temat: poledwiczki robione na parze
  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...parze, to uważam, że w specjalnym naczyniu do mikrofali warzywa są jakby smaczniejsze dla mnie. Tylko łosoś, którego zrobiłam wydał mi się delikatniejszy. Pozostaje kwestia ciast. Zestaw, jaki tutaj(...) stole. Zrobione z kilograma mąki i dodatkiem bakalii króluje przez cały tydzień, tak do śniadania, jak i popołudniowej kawy. Zamierzam podjąć próbę jego upieczenia z 0,5 kg mąki dla zaspokojenia...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Wygraj z anemią i odzyskaj siły

    ...w mikrofalówce lub na parze. Zajmie ci to tyle samo czasu, a będzie dużo zdrowiej. • Raz na jakiś czas zaczynasz się raptownie odchudzać i eksperymentujesz z głodówkami. Przez kilka tygodni wcinasz...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

  • Przepis na życie

    ...surowego boczku, które dochodziły na parze - wspomina. - Na pajdzie żytniego chleba to było moje niebo w gębie. Inne? Puszysty tort truskawkowy przyszywanej babci Zofii. Gotowała z finezją nawet dla...

  • Dlaczego ulubiona herbata nagle traci smak? Czemu kawa, którą kupujemy od lat, ma po zaparzeniu dziwny posmak? Fot. 123RF/Picsel Zwykle winą obarczamy producenta i uważamy, że zaczął sprzedawać ziarna czy susz gorszej jakości. Tymczasem w wielu przypadkach smak gorących napojów psuje woda, której używamy do zaparzenia. Jak prawidłową ją przygotować, by gorący napój był doskonały? W Japonii parzenie herbaty urosło do rangi sztuki, bariści przez lata zgłębiają techniki przygotowywania idealnej...

  • Robienie przetworów w warunkach domowych wraca do łask. Cenimy je znacznie wyżej niż te ze sklepu. Aby jednak móc delektować się własnoręcznie przygotowanymi pysznościami, musimy znać podstawowe zasady ich przygotowywania. Fot. 123RF/Picsel Do niedawna robienie przetworów kojarzyło się z czasami, kiedy sklepowe półki świeciły pustkami. Wówczas, chcąc mieć dostęp do witamin zawartych w owocach i warzywach także w zimie, lato spędzaliśmy na pracowitym zamykaniu ich w słoikach. Obecnie świeże...

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Wygraj jedną z pięciu książek "Sztuka dobrego jedzenia", która jest nie tylko zbiorem znakomitych przepisów, ale przede wszystkim przewodnikiem po zdrowym stylu życia. Wychodzisz z domu bez śniadania bo wolałeś poleżeć "jeszcze 5 minut" dłużej w łóżku, czy może celebrujesz poranny posiłek i zjadasz go w spokoju? Na dzień dobry wypijasz filiżankę czarnej kawy, a może raczej gustujesz w zielonych koktajlach? Podziel się z nami sprawdzonymi sposobami, na to, aby zdrowo rozpocząć każdy dzień, a...