• Informacje na temat:

    polędwiczki i sos balsamico

Przepisy na temat: polędwiczki i sos balsamico
  • Bardzo szybkie w przyrządzeniu, aromatyczne i smakowite mięso. Danie pochodzi z Emilii - Romanii. Podane z sałatą i polane sosem z octu balsamicznego polędwiczki idealnie nadają się na niedzielny obiad.

  • Makaron z botwinką, orzechami i octem balsamicznym

  • Polędwiczki w pysznym,wyśmienitym sosie,świetnie smakują z kopytkami.Jeżeli lubimy mięso na słodką nutę,można dodać krem z gorczycy z miodem(ja dałam gotowy sos musztardowo-miodowy kupiony w Lidlu),jeżeli chcemy zaostrzyć dobra będzie musztarda Dijon:)Przepis pochodzi z książki Ewy Wachowicz"ulubione".

  • Cześć kochani! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne polędwiczki wieprzowe. Delikatne, rozpływają się w ustach – do nich sos błyskawiczny … Serwuję je dzisiaj z ryżem, ale kasza lub gotowane ziemniaki też świetnie pasują :)

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane polędwiczki"

  • Sprawdzony przepis na "Polędwiczki wieprzowe"

  • Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki jagnięce"

  • polędwiczki zrobiłam na patelni grillowej, ale spokojnie można je zrobić na zwykłej patelni :)

  • Propozycja na smakowite i delikatne polędwiczki wieprzowe skąpane w sosie koperkowym. Idealne na zdrowy i pożywny obiad.

  • pachnący kurkumą kurczak w sosie z dodatkiem selera naciowego i zielonej fasolki,nutą kokosową i aromatem chilli sycące i aromatyczne danie ;-)

Artykuły na temat: polędwiczki i sos balsamico
  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytelnicy podzielili się swoimi sprawdzonymi przepisami na wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Święta Bożego Narodzenia to czas niezwykłych spotkań, podczas których nie może zabraknąć wykwintnych potraw przygotowywanych specjalnie dla naszych gości. O ile doskonale znamy kanon potraw wigilijnych, często pojawia się problem ze świątecznym obiadem. Warto...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Zbliża się niedziela, a ty znów planujesz zaserwować tradycyjnego schabowego? A może warto przełamać rutynę? Z przepisami naszych użytkowników to proste. Fot. 123RF/Picsel Niedzielne obiady w polskich domach zwykle wyglądają podobnie: na pierwsze danie serwuje się rosół, a tuż po nim na stole pojawiają się nieśmiertelne schabowe w towarzystwie ziemniaków. Warto jednak przełamać tę weekendową rutynę. Oto pięć apetycznych pomysłów na potrawy, dzięki którym zrobicie wrażenie na rodzinie i...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....