• Informacje na temat:

    polędwiczki faszerowane w całości

Przepisy na temat: polędwiczki faszerowane w całości
Artykuły na temat: polędwiczki faszerowane w całości
  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Pasują do sałatek, deserów, na grilla, jako przekąska i dodatek do obiadu. Mowa oczywiście o owocach! Pyszne i zdrowe, 1 lipca mają swoje święto – Międzynarodowy Dzień Owoców. Na czerwono Czerwone owoce zawierają witaminę C, beta-karoten, prowitaminę A, potas i błonnik. Są także źródłem przeciwutleniaczy. Do wyboru mamy całe pyszne „towarzystwo": truskawki, maliny, wiśnie, czereśnie. Jako że sezon na truskawki będzie się pomału zbliżać do końca, korzystajmy z tych owoców póki czas! Warto je...

  • Pyszne, tanie i dostępne na rynku cały rok. Takie właśnie są buraki. Poznaj wyjątkowe dania z tego zdrowego warzywa. Zainspiruj się pomysłami użytkowników Smakera. Fot. 123RF/Picsel Burak jest warzywem niedocenianym. Na naszych stołach często pojawia się jedynie jako dodatek do drugiego dania. Tymczasem to źródło witamin C i B1 oraz składników mineralnych, m. in.: żelaza, wapnia, magnezu, potasu, chloru i cynku, które przeciwdziałają wielu chorobom. Pij dziennie jedną szklankę soku z...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Suszenie jedzenia to jedna z najstarszych metod konserwacji. Od wieków polegała na usunięciu wody poprzez odparowanie. Niestety, obecnie wiele suszonych przysmaków ze sklepu jest faszerowanych różnego rodzaju chemią. Jak uniknąć sztucznych dodatków? Fot. 123RF/Picsel Kupowane w sklepach suszone owoce i warzywa mogą bardzo długo leżeć na półce, mają też bardzo ładny kolor, ładniejszy niż w przypadku domowych "suszonek". Często, niestety, jest to wynikiem dodatków, takich jak dwutlenek siarki...

  • Zastanawiasz się czasami czy twoje dziecko zjada drugie śniadanie, które przygotowujesz mu do szkoły? Jeżeli tak, to jesteś w grupie ponad 30 proc. mam martwiących się o to, że ich pociechy nie jedzą w szkole zapewnionych im posiłków. Fot. 123RF.COM/PICSEL A może należysz do grona rodziców (przyznaje się do tego aż 5 proc.), którzy nie mają czasu lub pomysłu, by przygotować dziecku domowy i zdrowy posiłek? W odpowiedzi na te obawy Lidl Polska przygotował specjalną akcję edukacyjną, która...

  • Nie masz ochoty planować posiłków na nadchodzący tydzień? Pozwól, że zrobimy to za ciebie. Fot. 123RF/Picsel Planowanie posiłków z wyprzedzeniem nie jest prostą sprawą. Dlatego właśnie postanowiliśmy zrobić to za was. Dzięki naszym propozycjom, będziecie mogli każdego dnia przygotować wyjątkowo smakowite danie. Poniedziałek: Pomidorowa z pulpecikami Fot. Kuchniamniam na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Tradycyjna, poniedziałkowa zupa, którą zwykle gotuje się na resztkach...