• Informacje na temat:

    polędwicy wieprzowa z piekarnika

Przepisy na temat: polędwicy wieprzowa z piekarnika
  • Słodkie, soczyste ziarna. Czyli kukurydza w kuchni

    .... Szaszłyk z kukurydzą Sycące szaszłyki, w sam raz na obiad. Smak kukurydzy świetnie komponuje się z pomidorkami koktajlowymi i mięsem wieprzowym. Składniki na 4 sztuki: 20 dag polędwicy wieprzowej(...) piekarnika, włączamy funkcję grilla, i pozostawiamy w nim aż nie zrobi się soczyste i podpieczone; kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie; gdy będzie gotowa, kroimy ją na kawałki i nabijamy na wykałaczki...

  • Pyszne, delikatne kotlety z poledwicy. Moze mi ktos zarzucic, ze zmarnowalam takie mieso, ale powiem Wam, ze pyszne bardzo bylo. Zawsze jedzac schabowego najbardziej smakowal mi ten maly kawaleczek z boku - poledwiczka wlasnie, wiec postanowilam zrobic cale kotlety z poledwicy. Pycha!!

  • Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie eleganckie.

  • Warkocze z polędwicy wieprzowej to wykwintne danie, które można podać zarówno na uroczysty obiad jak i kolację. Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo łatwe. Do pomocy można zaprosić najmłodszych domowników, dzieci znakomicie bawią się podczas splatania warkoczy.

  • Przepis na szynkę wieprzową pieczoną w piekarniku, podawaną z sosem i puree ziemniaczanym :) Doskonale nada się również jako wędlina na kanapki :)

  • Chrupiące medaliony z kurkami w śmietanie. Lekko i smacznie

  • Sprawdzony przepis na "Szaszłyk z polędwicy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Medaliony z polędwicy"

  • Szynkę można podawać do dań obiadowych na ciepło,moja rodzinka lubi na zimno do chlebka,na kanapki np.z musztardą ;-)

  • Doskonała alternatywa dla tradycyjnych śląskich rolad. Mięso jest wyjątkowo delikatne i świetnie komponuje się z serem wędzonym i śliwkami.

Artykuły na temat: polędwicy wieprzowa z piekarnika
  • Poledwica wieprzowa z chorizo i z szalwia

    ...i szalwi. Na 4 porcje Poledwica wieprzowa ok: 600 g kilka plasterkow ostrego chorizo galazki mniejszych badz wiekszych pomidorkow pol peczka szalwi 50 g masla kilka mlodych ziemniakow sol, pieprz W poledwicy naciac kieszonki, wsunac w nie plasterki chorizo. Mieso doprawic. Ulozyc wokol pomidorki i pokrojone ziemniaki, polac lyzka oliwy i wstawic do nagrzanego - 200°C - piekarnika na...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Kolorowe szaszłyki

    Składniki (dla 2 osób): 300 g polędwicy wieprzowej 100 g boczku wędzonego 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 cebula Oliwa z oliwek Chrzan tarty Musztarda delikatesowa Przyprawy(...) przygotowane szaszłyki obsmażamy na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) z każdej strony przez kilka minut. Następnie szaszłyki wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    ...kruchości. Dzięki temu nie wyjmiecie z piekarnika podeszwy. Unikaj pakowanego i plastrowanego schabu Nie kupujcie pakowanego schabu w plastrach. Producenci próbują wielu sztuczek. Układają najładniejszy(...). Wykrojony schab powinien zawierać kawałek polędwicy. Kojarzycie ten ciemniejszy kawałek obok schabu oddzielony przezroczystą błonką? To najlepsze, co może się trafić. Szukajcie takiego dwukolorowego...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Pyszna rozgrzewka

    .... Gdy wchłonie wodę, przykryj i wstaw do piekarnika (60° C), na 10 min, aby kasza "doszła". Następnie przypraw solą, pieprzem i cząbrem. 3. Słoninę i boczek pokrój w kostkę, stop na patelni na skwarki(...) Fasola w chlebie Składniki na 8 porcji: 1 kg fasoli jaś, 50 dag kiełbasy, 50 dag polędwicy cielęcej lub wołowej, 20 dag szynki lub boczku, 4 cebule, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub 4-8 łyżek...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...