• Informacje na temat:

    polędwica wieprzowa kapary

Przepisy na temat: polędwica wieprzowa kapary
Artykuły na temat: polędwica wieprzowa kapary
  • Smaker przez 10 miesięcy świętuje 10 urodziny. Każdy miesiąc to nowa szansa na zwycięstwo fantastycznych nagród. Oto laureaci pierwszego etapu. Jury wyłaniające laureatów konkursu urodzinowego, stanęło przed wyjątkowo trudnym zadaniem. Ilość zgłoszonych przepisów przekroczyła nasze najśmielsze oczekiwania, dlatego wybór finałowej dziesiątki poprzedziły długie i bardzo burzliwe obrady. Ostatecznie zadecydowano, iż w tym miesiącu nagrody powędrują do osób wymienionych poniżej. Wszystkim...

  • Sezon piłkarski w pełni, zatem warto przećwiczyć kilka nowych przepisów na mistrzowskie przekąski. Aby czas poświęcony na oglądanie meczu był jeszcze przyjemniejszy, dobrze wcześniej przygotować poczęstunek. Głównym tematem niech będzie tak uwielbiane przez mężczyzn mięso. Oto kilka przepisów na proste przekąski, które z łatwością można zrobić w domu. Piwne calzone z kurczakiem Wspaniałe, lekkie, piwne ciasto wypełnione ulubionymi składnikami. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest o niebo...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Konkurs trwa! Zobacz przepisy, które zostaną wykonane przez uczestników w II półfinale. Który z przepisów zachwycił Cię najbardziej? Oceń! Ewelina Kittner Danie główne Gulasz wołowy z suszonymi pomidorami Krótki opis: Moja propozycja na obiad to gulasz wołowy z aromatycznymi suszonymi pomidorami. Mięso długo duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne. Znakomicie pasuje z kaszą gryczaną. Gorąco polecam. Składniki - 400-500g mięsa wołowego na...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Nastał ulubiony czas wszystkich pracowników i uczniów – wakacje. A wraz z nimi - upragnione urlopy. Niezapomniane podróże, odkrycia, niezliczone ilości zdjęć, wzruszeń i pamiątek. A gdyby tak, zamiast magnesów na lodówki, pocztówek i różnych akcesoriów przywieźć z każdego odwiedzonego miejsca jeden przepis kulinarny? Mogłaby z nich powstać oryginalna, jedyna w swoim rodzaju, domowa książka kucharska. Oto garść inspiracji! Nasz kontynent to skarbnica smaków i aromatów. Wśród najchętniej...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g...

  • Jak wygląda obiad u rodziny Golców? Słynni bliźniacy uchylili rąbka tajemnicy i zdradzili, jakie są ich ulubione potrawy, które pamiętają z domu. Co jedli w dzieciństwie bracia Golcowie?   Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec.   Na przystawkę...   Najlepszą przystawką według braci Golców jest tatar z pstrąga. Aby przygotować w...