• Informacje na temat:

    polędwica pieczona w piekarniku

Przepisy na temat: polędwica pieczona w piekarniku
  • Pomysł na pikantny obiad

    ...jalapeno, cebulę i pomidorki koktajlowe układamy na pizzy. Doprawiamy pieprzem, solą i oregano. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220-230°C przez 12-15 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy...

  • Nie kurczak nie świnka dziś będzie wołowinka.

  • Pasztet cielęcy z polędwiczką

    ...sięgać do wysokości 2/3 foremki), razem umieścić w piekarniku. Piec 50 minut w temperaturze 200 st. C. Czas przygotowania: 2 godziny i 15 minut 1 porcja: 240 kcal Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Pikantna zupa mojej córki, z przepisu jej koleżanki. Świetne danie imprezowe.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w paski. Umyj i osącz szpinak, botwinkę, rukolę oraz radicchio. Wymieszaj z papryką. Sałatkę przełóż na półmisek, obłóż lekko przestudzonym...

  • Już niedługo święto wszystkich łasuchów – tłusty czwartek. Dlatego dzisiaj mam dla was przepis na kruche i chrupiące faworki pieczone w piekarniku. Są tak samo smaczne jak te smażone na głębokim oleju, a jednocześnie mniej kaloryczne. Więcej na www.smacznebodomowe.pl

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...: Paprykę włóż do gorącego piekarnika 200 st. C opiekaj 20 minut. Pokrój w grubsze plastry cukinię i bakłażan, oprósz solą. Ułóż na ruszcie w piekarniku 200 st. C i piecz ok. 10 minut. Paprykę(...) i umieścić w lekko nagrzanym piekarniku. Piec, aż do ścięcia się masy (ok. 30-40 minut). Odstawić do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Ćwierć łyżeczki mielonego...

  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

  • Zrobiłam ostatnio na obiad, na szybko i właściwie z niczego. Same ziemniaki są super dodatkiem do wielu dań, ale mogą też stanowić samodzielny obiad.

  • Bardzo lubię mięso w plastrach pieczone w piekarniku. Dziś prezentuję porcję konkretnego mięsa z dużą ilością cebuli i czosnku:). Łopatka wyszła miękka i krucha.

Artykuły na temat: polędwica pieczona w piekarniku
  • Polędwica w miodzie, polenta, karamelizowana cebula i chipsy z pasternaku/ Menu

    ...  Skusiłam się dzisiaj na ten cudowny przepis pochodzący z północy Francji, z samego Lille. Jego autorem jest Christophe Dalens, szef restauracji “L'Atelier gourmand”.  Pieczona polędwica(...) chipsy zrobione w piekarniku z obierek pasternaku.   To danie przygotowuje się szybko – około 50 minut jest potrzebne na realizację 4-6 porcji.   A na naszym stole w tym tygodniu? WIOSNA! Wczoraj...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Jesień, chce się jeść!

    ...porcji zupy wsyp po łyżce chrupiącego popcornu. Grillowana polędwica wołowa z zapiekanką ziemniaczaną i karmelizowaną cebulą Oczyszczoną polędwicę natrzyj oliwą, solą i pieprzem, włóż do miseczki(...) wrzątku (2 minuty). Odsącz i dodaj do śmietany. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Umieść masę w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Jajko i spółka

    ...bagietki skrop oliwą i opiecz na patelni lub w piekarniku. 4. Na rozgrzanym oleju usmaż jaja przepiórcze, tak by żółtko pozostało płynne. 5. Osuszone listki brukselki delikatnie wymieszaj z sosem(...) ją suchymi ziarnami ryżu lub drobną fasolką. Formę wstaw do lodówki na kolejne 30 minut. 3. Babeczki piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Lekko przestudź, a następnie wyjmij je...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Razem czy osobno?

    ...podczas tradycyjnego pieczenia lub smażenia – kiedy dolewa się wodę, by potrawa nie przypaliła się czy nie przywarła do naczynia. Mięso, rybę lub warzywa, które będą pieczone w piekarniku, owijamy(...) przepisów! Grupa białkowa Schab z morelami Pstrągi w liściach kapusty Panga ze szparagami Marynowana polędwica Ostry bób Kurczak na szybko z brokułami Grupa neutralna Warzywne...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Arystokratka wśród mięs

    ...w brytfannie, podlej dwiema łyżkami oleju i winem. Piecz 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160° C. Często podlewaj pieczeń wytwarzającym się sosem. Gotową pieczeń zostaw na całą noc do(...) powinna sięgać do wysokości 2/3 foremki) i razem umieść w piekarniku. Piecz 50 minut w temperaturze 200° C. Podawaj na zimno. Przygotowanie: 135 minut Porcja: 340 kalorii Cebula faszerowana...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...