• Informacje na temat:

    pokusa ciasto

Przepisy na temat: pokusa ciasto
  • Słodko-kwaśna pokusa

    Lekkie i aromatyczne ciasto...

  • pyszne ciasto o wyjątkowym smaku

  • Żurawinowa pokusa

    ...utrzyj z cukrem  na puszystą masę. Dodaj  1 jajko, ucieraj ok. 1 minuty, wbij kolejne jajko i ucieraj, aż dobrze połączy się z masą. Wciąż mieszając ciasto, dosyp skórkę pomarańczową  i małymi porcjami dolej sok. Potem domieszaj mąki  z proszkiem i solą, a na koniec suchą żurawinę. Okrągłą  foremkę natłuść masłem i wysyp bułką tartą.  3. Ciasto przełóż do foremki, piecz ok. 45 minut w 180 st...

  • zdjęcie jest złej jakości ale ciasto jest naprawdę smaczne, lekkie, niezbyt słodkie

  • Czekoladowa pokusa z malinami

    ...czekoladę przestudź, dodaj pokrojone masło. Mieszaj do połączenia składników. Jajka zmiksuj z 15 dag cukru na pianę. Połącz z masą czekoladową, przesianą mąką oraz proszkiem do pieczenia. 3. Ciasto...

  • Zapraszam na cytrynową pokusę mojej mamy - Królowej ciast w naszej rodzinie :)

  • Ciasta rajskie i diabelskie, czyli wypieki doskonałe

    Ciasto rajskie (torta paradiso), jasne i lekkie jak puch i ciemne, diabelskie (torta del diavolo) - to wyśmienite, popularne we Włoszech i łatwe w przygotowaniu wypieki. Są doskonałe jako zastrzyk energii razem z poranną kawą i deser po posiłku.

  • Ciasto czekoladowe, które proponuje jest wprost idealne do kawy. Chociaż nie należy do mało kalorycznych deserów, od czasu do czasu można podarować sobie odrobinę słodyczy. Ciasto jest gęste, zbite i bardzo mocno czekoladowe. Na taką pokusę warto się skusić... :)

  • Marmurek malinowo-brzoskwiniowy

    Dojrzałe w słońcu owoce, leciutka jak chmurka słodka masa i delikatne ciasto… Takie trio to pokusa nie do odparcia dla małych i dużych łasuchów.

  • DELIKATNY I PUSZYSTY BISZKOPT W POŁĄCZENIU Z MALINAMI TWORZY WYBORNE CIASTO

Artykuły na temat: pokusa ciasto
  • Czekoladowa lekka pokusa

    ..., cukier waniliowy, szczyptę soli i wyrabiamy, aby składniki się połączyły. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy, ugniatamy i wyrównujemy. Formę wstawiamy do lodówki na 30 minut, by ciasto się(...) miski i ubijamy mikserem na sztywno. Pod koniec, stopniowo dodajemy cukier puder, miksujemy.  Na koniec łączymy powoli z rozpuszczonymi czekoladami i miksujemy na gładki mus, który wykładamy na ciasto...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Torcik Słodka Pokusa

    Przygotowanie: Jajka z cukrem ubij mikserem w kąpieli wodnej. Zdejmij z kąpieli, stopniowo wsypuj suche składniki mieszając łyżką. Na koniec dodaj masło, wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy. Piecz 5 min w temp. 180°C. Zimny serek mascarpone oraz masę krówkową ubij mikserem. Posmaruj nią wystudzone ciasto. Schłodź. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść we wrzątku. 250 ml śmietanki ubij z cukrem...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Ciasta na cenzurowanym

    Aromatyczny kawałek ciasta do popołudniowej herbatki to pokusa, której od czasu do czasu ulega większość z nas. Ale jak wybrać najzdrowsze ciasto? Piec samemu czy udać się do cukierni? Korzystać z tradycyjnych przepisów czy iść za modą? Czym słodzić i na jakie składniki się zdecydować?

  • W czasie diety każdego dopadają chwile słabości, kiedy łamie swoje postanowienia i sięga po kawałek ciasta. Jednak pamiętajcie - jeśli macie grzeszyć, róbcie to dobrze! Fot. 123RF/Picsel   1. Sernik z wiaderka z truskawkową pianką Fot. Rusty_fork na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj. Jeśli od samego patrzenia na powyższe zdjęcie robicie się głodni, to znaczy, że z waszymi odruchami wszystko jest w jak najlepszym porządku. Obok takiego ciasta po prostu nie da się...

  • Pieczenie ciasta. Unikaj tych błędów

    Siedem błędów, przez które ciasto może się nie udać.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Słodka pokusa

    W afrodyzjakalną moc migdałów wierzyli starożytni. Chcesz pobudzić zmysły - upiecz migdałowe ciasto.

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...