• Informacje na temat:

    podziękowania od przedszkolaków dla pań

Przepisy na temat: podziękowania od przedszkolaków dla pań
  • Cieszy podniebienie i wzrok... :)

  • Tak prosto i tak tanio - smarowidło lub dip od podstaw: ziarna, woda, oliwa i przyprawy. Robi się dość szybko, tylko warto pamiętać, żeby namoczyć cieciorkę :) Przepis dopasowany do tradycyjnego polskiego smaku :) łagodnie i dla całej rodziny. Słoik ok 500 ml.

  • Rady nie tylko dla smakoszy.

  • Idzie weekend, za oknem zima, na pewno jesteście w świątecznym nastroju i macie ochotę zrobić swoje własne ozdoby choinkowe. Polecam Wam przepisy moich koleżanek bloggerek. Wybrałam dla Was te najpiękniejsze i najciekawsze. Dziewczyną dziękuję za możliwość udostępnienia ich.

  • Proponuję dziś przepyszne ciasto dla entuzjastów maku, ale właśnie z domową masą makową, przygotowanie której wcale nie jest takie trudne. Ta odrobina wysiłku, którą trzeba włożyć w przygotowanie ciasta - procentuje smakiem. Dlatego polecam to ciasto i na niedzielę i na święta, a co :-)

  • Maly torcik dla blizniat wykonany w lukrze plastycznym

  • Wersja leniwych dla początkujących kucharzy lub osób bardzo zapracowanych:) Wystarczy kilka składników i minimum pracy by przygotować pyszne "kluchy" na słodko:)

  • Tort na imprezę urodzinową dla Jubilata. Takie torty dwa robiłam jednocześnie z podwójnej porcji. Jeden dla zięcia na 50 lat w kolorze złotym a drugi dla męża na 70 lat w kolorze srebrnym. Tort z chrupiącą wkładką z kremem z truskawkami, borówkami i michałkami. Tort z dekoracją z mleka w proszku i białym drip-cake.

  • Wszyscy od czasu do czasu lubimy zjeść coś słodkiego. Taki torcik jest łatwy w przygotowaniu i świetnie smakuje .

  • Jeśli wracasz zmęczony(na) z pracym i musisz zrobic jeszcze obiad.To obiad idealny dla Ciebie

Artykuły na temat: podziękowania od przedszkolaków dla pań
  • Pani doktor taka młoda?

    Onkologia jest piękna. Jak to brzmi? W ich ustach - niefałszywie. Grzeszą, kiedy się śmieją w środowisku, w którym umieranie jest codziennością? Gdy pachną perfumami, żartują, tańczą? Jaką wartość ma dla nich czas - dzień, miesiąc, rok? I właściwie dlaczego wybrały ten zawód? O tym, jak uczą się życia od śmiertelnie chorych, opowiadają dwie Anny i Barbara - młode lekarki onkologii.

  • Od decyzji o zatrudnianiu kobiet, przez tworzenie znakomitej jakości produktów spożywczych, po dbanie o tych, którzy w życiu mieli mniej szczęścia – przyjrzyjmy się, jak Heinz zbudował inspirującą markę, która po dziś dzień pozostaje pionierskim i innowacyjnym przedsiębiorstwem. Fot. 123RF/Picsel Gdy w 1869 roku młody Henry J. Heinz z Pittsburgha postanowił sprzedawać chrzan według receptury swojej mamy w przezroczystych butelkach, wykazał się zmysłem innowacyjnym na wielką skalę. Choć...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Od dwóch lat, z niewielkim okładem, mieszkam w Krakowie. Znalazłem się tutaj robiąc zupełnie przeciwny ruch niż wielu moich znajomych, a mianowicie wyniosłem się z tętniącej życiem Warszawy. Dwa lata to wystarczająco długo, żeby wyrobić sobie zdanie na temat Królewskiego Miasta Krakowa i jego kulinarnych przybytków. Czas więc podzielić się spostrzeżeniami i wyłożyć karty na stół. Na pierwszy ogień postanowiłem wziąć kultowe miejsce, znane nie tylko mieszkańcom Krakowa, ale i warszawiakom....

  • Duch innowacji, przewidywanie potrzeb klientów oraz pionierskie rozwiązania sprawiły, że Tefal jest z Wami już od sześciu dekad. W tym roku mija wspólne 60 lat i jest to idealny czas, aby przypomnieć o wsparciu, jakie w codziennych, domowych obowiązkach przynoszą produkty marki Tefal. Tefal od samego początku stawiał na rozwój, aż w końcu stał się światowym liderem w segmencie patelni i garnków, zajmuje także silną pozycję na rynku małego AGD. Recepta na sukces to ciągłe poszukiwanie...

  • Niecałą godzinę drogi od Krakowa znajduje się Toskania. W Winnicy nad Dworskim Potokiem, gdzie powstaje wino Uniwersytetu Jagiellońskiego, zarządca Adam Kiszka spełnia swe marzenia. Łazy, gmina Rzezanów, były PGR - na terenie Rolniczego Zakładu Doświadczalnego UJ, z inicjatywy profesora Karola Musiała, w roku pańskim 2005 zasadzono pierwsze winne krzewy, mające w przyszłości zrodzić wino Novum. Działalność winnicy wyszła poza ramy pierwotnego eksperymentu. Dziś wina może skosztować każdy,...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Truskawki powstały dzięki łakomstwu jednego z francuskich królów i ciekawości jego szpiegów. Niezależnie od ich intencji, powinniśmy jednak być im wdzięczni za te wspaniałe owoce. Fot. 123RF/Picsel Truskawka nie jest dziełem natury. Powstała z poziomki, która znana była od wieków nie tylko jako smaczny owoc, ale też jako skuteczne lekarstwo na rozmaite dolegliwości. Najwcześniejsze wzmianki o poziomkach pojawiają się u Owidiusza i Wergiliusza, opisał je również Pliniusz w encyklopedii...

  • Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włoskiego Lodi i Abbiategrasso. Tym, co odróżnia mascarpone od innych serów, jest przede wszystkim sposób jego produkcji. Mascarpone wyrabiany jest nie z mleka, ale ze śmietany, czemu zawdzięcza swoją kremową konsystencję. Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo - kremowy Piątnicy, która jako...