• Informacje na temat:

    podwieczorek z pomarańczy

Przepisy na temat: podwieczorek z pomarańczy
Artykuły na temat: podwieczorek z pomarańczy
  • Co jeść, żeby uniknąć zajadów i pękania ust

    ..., kapusta, woda z miętą.  Podwieczorek  Koktajl na kefirze z bananem i jagodami, woda albo sałatka z brzoskwiń, pomarańczy i jabłka, kawa z mlekiem. Kolacja Makaron razowy ze szpinakiem, woda z cytryną...

  • Pierwsza powieść uznanej autorki książek kucharskich. Po tej lekturze na pewno zapragniecie dokładki! Claire O'Neil, zwana Nelly, zajmuje się pieczeniem ciast, jednak ma też pewien wyjątkowy talent. Tak jak każdy prawdziwy szef kuchni potrafi wychwycić zmienne, ulotne smaki, które umykają większości z nas, tak Neely „czuje" emocje - „pomarańcza pobudza, cynamon zatrzymuje wspomnienia, a śliwka jest zadowolona z siebie". Smaki i emocje pozwalają jej zajrzeć w głąb duszy każdego z klientów,...

  • Dieta bez glutenu

    Śniadanie  Omlet ze szczypiorkiem, pomidorem, awokado, kawa lub kotlet z ziemniaka, jogurt, herbata.  Drugie śniadanie  Sałatka owocowa z jabłka, pomarańczy i nektarynki albo sałatka z makaronu(...) z klopsikami cielęcymi i ogórkiem, herbata.  Podwieczorek  Plaster twarogu z musem z truskawek, woda z cytryną albo placek kukurydziany, kawa. Kolacja Krewetki smażone z papryką, kolendrą, ryż...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Co powinno się jeść, żeby przyspieszyć gojenie się ran

    ...  Kanapka łososiem, twarożkiem i ogórkiem, woda z cytryną albo sałatka owocowa z pomarańczy, kiwi i jabłka z orzechami, herbata jagodowa. Obiad Zupa brokułowa zabielana, papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem brązowym, kompot albo zupa krem z buraków z mozzarellą, rolady wołowe, ziemniaki z wody i surówka z jabłek i porów, kompot.  Podwieczorek  Sałatka z ryżu, ogórka kiszonego, kukurydzy, awokado...

  • Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe. W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością. Weź udział w konkursie i...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ..., fasolka szparagowa, sok jabłkowy albo rosół, kasza gryczana, jajko sadzone, marchewka, kompot truskawkowy.  Podwieczorek  Sałatka owocowa, jogurt, woda z limonką albo ciasto marchewkowe, zielona herbata.  Kolacja  Łosoś pieczony z sałatą, pomidorami i z sosem winegret, kasza bulgur, sok wyciskany z pomarańczy albo makaron razowy z krewetkami, czosnkiem, natką pietruszki, sokiem z cytryny, woda...

  • Omlet z wędzonym łosiem, kasza jaglana, domowy chleb i ser - takimi rarytasami chętnie ugościlibyście Audrey Hepburn. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie był łatwy, ale nagrody postanowiliśmy przyznać: Pani Katarzynie: "Śniadanie, które otrzymała by Audrey w mojej kuchni to: - wiejskie jajka na miękko z odrobiną swojskiego masła i solą;- świeży wypieczony dzień wcześniej chleb z mąki orkiszowej i żytniej;- biały ser domowej roboty z nowalijkami; -...

  • Co jeść, by zapewnić sobie dobry sen?

    ...muszkatołową i pomidorami, ziemniaki z wody, gulasz wołowy z czerwoną papryką, surówka z marchewki, kompot.  Podwieczorek Koktajl z banana, gruszki i pomarańczy z odrobiną miodu i soku z cytryny.  Kolacja...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...