• Informacje na temat:

    podudzia suszone pomidory

Przepisy na temat: podudzia suszone pomidory
  • Wspaniałe jako dodatek do dań wszelkiej kategorii i jako przystawki.

  • koncentracja smaku pomidora zamknięta w złotym płynie

  • smaczne, przepis od mojej siostry, znaleziony w internecie, nieco przez nią zmodyfikowany

  • Zastosowanie w zależności od bogatej wyobraźni :) (Przepis powstał na skutek niedosytu po spróbowaniu gotowego produktu, którym poczęstowała mnie sąsiadka)

  • Przepis wart wypróbowania: "Suszone pomidory"

  • Domowe suszone pomidory. Suszone na słońcu, tak jak to robią włosi, pogoda temu sprzyjała i u nas.

  • Muszę suszyć pomidory sama, jeśli chcę zjeść smaczne i zalane prawdziwą oliwą, bez dziwnych dodatków. Bo kupione w sklepie, zamknięte w słojach, nie smakują dobrze. Słoiki z suszonymi pomidorami nie tylko nie zawierają oliwy, a w najlepszym razie olej słonecznikowy (którego powinniśmy unikać ze względu na zbyt dużą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-6), ale mają też różne niepotrzebne dodatki. Za to w domowych suszonych pomidorach nie ma octu spirytusowego, przeciwutleniaczy ani sztucznych...

  • ... ekstra dodatek np. do sałatek, makaronu, bruschetty itp. ...

  • Uwielbiam suszone pomidory. Zawsze mnie korciło aby zrobić swoje takie domowe, bo jednak te kupne takie tanie nie są. Kupiłam więc ładne pomidory Lima i zabrałam się za swoją produkcję. Jak się ususzą to nie jest ich wiele ale ten smak, rewelka. Teraz co roku będę robić swoje pomidorki. Mało pracy a ile przyjemności z ich jedzenia. Jak nie macie suszarki do grzybów możecie ususzyć w piekarniku lub jak jest gorąco na słońcu.

  • To wcale nie jest trudne!

Artykuły na temat: podudzia suszone pomidory
  • O, kurczę!

    ...posiekany, 3 kolby kukurydzy, 2 duże pomidory, drobno posiekane liście kolendry do podania, patyczki do szaszłyków, 12 tortilli kukurydzianych, sól morska, świeżo zmielony pieprz Na pastę: 2 miękkie(...) z oliwek, sok z 1 cytryny, masło klarowane, 2 łyżeczki nasion kolendry, 2 łyżeczki nasion kminku, 1,5 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu, 5 nasion kardamonu, 5 goździków, 2 małe suszone papryczki chili...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Ratunek na talerzu

    ...jedzenie tych owoców obniża ryzyko rozwoju raka jelita grubego i odbytnicy. Substancje zawarte w skórkach hamują powstawanie i mnożenie się komórek nowotworowych wątroby, jelit i piersi. 2. Pomidory(...). Morele mogą być suszone, ale tylko naturalnie. Uwaga! W sklepach można kupić jądra pestek moreli. Zawierają one amigdalinę, zwaną witaminą B17 lub letrilem. Wbrew potocznym opiniom nie działa ona...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Licz z nami kalorie

    ...kcal; sałata zielona - 14 kcal; seler - 21 kcal; kiełki sojowe - 141 kcal; szparagi - 18 kcal; ziemianki - 77 kcal Owoce świeże i suszone Wartości podane dla 100 g produktu Ananas - 54 kcal; arbuz(...); poziomki - 33 kcal; śliwki - 45 kcal; truskawki - 28 kcal; Winogrona - 69 kcal; suszone banany - 360 kcal; suszone figi - 290 kcal; suszone jabłka - 238 kcal; suszone morele - 284 kcal; suszone...

  • Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej decydujemy się po nie sięgać. Jemy je, bo pani w telewizji powiedziała, że są zdrowe, nie pytając czy to prawda. Wybiegasz rano z domu, nie jedząc śniadania i nie zabierając nic ze sobą do przegryzienia. Czujesz ssące uczucie w żołądku, więc kupujesz suszone owoce, myśląc, że będzie to najlepszy dla ciebie wybór. Ale czy tak jest na pewno? Panuje...

  • Diabelnie smaczne

    ...pieprz, olej do smażenia, szczypta oregano (świeżego lub suszonego), siekana natka pietruszki 1. Fasolę odcedź z zalewy i odstaw. Cebulę obierz z łupin, pokrój w niewielką kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, a następnie rozetrzyj z solą. Pomidory z puszki (o ile są w dużych kawałkach) rozgnieć widelcem lub rozdrobnij blenderem. Paprykę czerwoną i zieloną oraz papryczki chili przekrój na pół...

  • Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej decydujemy się po nie sięgać. Jemy je, bo pani w telewizji powiedziała, że są zdrowe, nie pytając czy to prawda. Wybiegasz rano z domu, nie jedząc śniadania i nie zabierając nic ze sobą do przegryzienia. Czujesz ssące uczucie w żołądku, więc kupujesz suszone owoce, myśląc, że będzie to najlepszy dla ciebie wybór. Ale czy tak jest na pewno? Panuje...

  • Policz swoje kalorie

    ...i suszone Wartości podane dla 100 g produktu ananas - 54 kcal; arbuz - 36 kcal; banan - 95 kcal; brzoskwinia - 46 kcal; cytryna - 36 kcal; czereśnie - 61 kcal; gruszka - 54 kcal; jabłko - 46 kcal; kiwi - 56 kcal; maliny - 29 kcal; mandarynki - 42 kcal; melon - 36 kcal; poziomki - 33 kcal; śliwki - 45 kcal; truskawki - 28 kcal; winogrona - 69 kcal; suszone banany - 360 kcal; suszone figi - 290 kcal...

  • Karp, uszka, barszcz - to zapewne pierwsze skojarzenia na myśl o świątecznym jedzeniu. A suszone owoce? To przecież one od wieków odpowiadają za polskie wigilijne smaki i zapachy. Przekonaj się, w jak znakomity sposób można je wykorzystać w trakcie zbliżającej się świątecznej uczty. „Suszenie to jedna z najstarszych, naturalnych metod utrwalania żywności. Umożliwia ona dłuższe przechowywanie żywności przy jednoczesnym zachowaniu jej intensywnego smaku i aromatu składników", opowiada Iwonna...