• Informacje na temat:

    podroby z indyka

Przepisy na temat: podroby z indyka
  • Nie jedz indyka w święta!

    .... C przez 3,5-4 godziny. Marchewki grubo pokroić, 2 cebule pokroić na ćwiartki. Po ok. 2 godzinach gęś obrócić. Szyjkę, podroby, marchewkę i cebulę ułożyć na blasze i wlać jeszcze 3/8 l. wody. Podczas(...). Zmieszać z bagietką i trzymać pod przykryciem 10-25 minut. Z gęsi wyjąc pozostałe podroby. Gęś dobrze wymyć, natrzeć solą i pieprzem. Jajka wmieszać do przygotowanej masy i nadziać tym gęś. Zaszyć...

  • dla tych ktorzy lubieja dobrze zjesc i nie boja sie wyzwan

  • Danie to doskonale nadaje się na obiad lub kolację, wygląda i smakuje rewelacyjnie.

  • Rosół można zrobić tradycyjnie ale również w trochę inny sposób. Podroby wracają do łask gdyż są wartościowe. Czemu więc nie spróbować takiego rosołu także z ziemniakami.

  • Przed daniem głównym warto pamiętać o...porządnej rozgrzewce! ;) Tym razem stawiam na aromatyczny krupnik na drobiowych podrobach :) Startujemy? Jak przygotować krupnik na drobiowych podrobach - sprawdzony przepis krok po kroku. Pięknie polecam!

  • Rolada z indyka

  • ...sposób na indyka...

  • Nie masz pomysłu na weekendowy obiad? Skuś się na pyszny gulasz z indyka :)

  • Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów

  • Skrzydła z indyka w glazurze brzoskwiniowej

Artykuły na temat: podroby z indyka
  • Nie jedz indyka w święta!

    .... C przez 3,5-4 godziny. Marchewki grubo pokroić, 2 cebule pokroić na ćwiartki. Po ok. 2 godzinach gęś obrócić. Szyjkę, podroby, marchewkę i cebulę ułożyć na blasze i wlać jeszcze 3/8 l. wody. Podczas(...). Zmieszać z bagietką i trzymać pod przykryciem 10-25 minut. Z gęsi wyjąc pozostałe podroby. Gęś dobrze wymyć, natrzeć solą i pieprzem. Jajka wmieszać do przygotowanej masy i nadziać tym gęś. Zaszyć...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Cztery ważne pierwiastki w diecie

    ...50 roku życia prowadzą do pogorszenia wzroku i rozwoju tzw. "kurzej ślepoty". W cynk bogate są rośliny strączkowe, podroby i orzechy. Dzienna porcja Magnez. Osoby dorosłe powinny spożywać około(...) g wątróbki cielęcej, 300 g pieczonego indyka lub 150 g pestek dyni. Zobacz także:

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki pszennej, dzięki...

  • Świeżo zapieczone

    Mój mąż raz po raz znajduje w lodówce niedobitki: kawałek pieczonej szynki, indyka w ziołach, trochę zielonego groszku. Włosi mają świetną metodę - by nie marnować tych dóbr, robią z nich zapiekankę(...) smakosza Pellegrina Artusiego, mięso cielęce, podroby z kurcząt, trufle. W autorskiej wersji wsypuję do białego mięsnego sosu mnóstwo przypraw, żeby był aromatyczny. Makaron pod bakłażanem "Już...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...

  • Jak trzymać w ryzach cholesterol

    ...miażdżyca. Nieleczona, grozi zawałem serca i udarem mózgu. Za wysoki poziom LDL odpowiada głównie dieta bogata w tłuszcz i cukier. Tłuste mięsa, wędliny, podroby, mleko i jego przetwory zawierają(...) wędliny i mięso (np. indyka, kurczaka, ale bez skóry, bo to bomba cholesterolowa). Mięsa i ryby przyrządzać z jak najmniejszą ilością tłuszczu, np. dusić, piec, gotować. Odstawić słodycze i produkty...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Witaminy na nowo odkryte

    ...temu jest uznawana za lek wspomagający leczenie demencji. Jej źródła: otręby pszenne, orzeszki ziemne, drożdże, cielęcina, indyk, ryby (zwłaszcza makrela, łosoś), kurczak, podroby, wołowina, fasola...

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...