• Informacje na temat:

    podroby z indyka

Przepisy na temat: podroby z indyka
  • Nie jedz indyka w święta!

    .... C przez 3,5-4 godziny. Marchewki grubo pokroić, 2 cebule pokroić na ćwiartki. Po ok. 2 godzinach gęś obrócić. Szyjkę, podroby, marchewkę i cebulę ułożyć na blasze i wlać jeszcze 3/8 l. wody. Podczas(...). Zmieszać z bagietką i trzymać pod przykryciem 10-25 minut. Z gęsi wyjąc pozostałe podroby. Gęś dobrze wymyć, natrzeć solą i pieprzem. Jajka wmieszać do przygotowanej masy i nadziać tym gęś. Zaszyć...

  • Danie to doskonale nadaje się na obiad lub kolację, wygląda i smakuje rewelacyjnie.

  • Rosół można zrobić tradycyjnie ale również w trochę inny sposób. Podroby wracają do łask gdyż są wartościowe. Czemu więc nie spróbować takiego rosołu także z ziemniakami.

  • Przed daniem głównym warto pamiętać o...porządnej rozgrzewce! ;) Tym razem stawiam na aromatyczny krupnik na drobiowych podrobach :) Startujemy? Jak przygotować krupnik na drobiowych podrobach - sprawdzony przepis krok po kroku. Pięknie polecam!

  • dla tych ktorzy lubieja dobrze zjesc i nie boja sie wyzwan

  • uwielbiam podroby a szczególnie żołądki, doprawione odpowiednio są pyszne

  • Rolada z indyka

  • ...sposób na indyka...

  • Nie masz pomysłu na weekendowy obiad? Skuś się na pyszny gulasz z indyka :)

  • Szynka z Indyka, bez sztucznych polepszaczy i konserwantów

Artykuły na temat: podroby z indyka
  • Nie jedz indyka w święta!

    .... C przez 3,5-4 godziny. Marchewki grubo pokroić, 2 cebule pokroić na ćwiartki. Po ok. 2 godzinach gęś obrócić. Szyjkę, podroby, marchewkę i cebulę ułożyć na blasze i wlać jeszcze 3/8 l. wody. Podczas(...). Zmieszać z bagietką i trzymać pod przykryciem 10-25 minut. Z gęsi wyjąc pozostałe podroby. Gęś dobrze wymyć, natrzeć solą i pieprzem. Jajka wmieszać do przygotowanej masy i nadziać tym gęś. Zaszyć...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ..., podroby i tłuszcze zwierzęce, - owoce morza, - dania gotowe z dodatkiem konserwantów i barwników, - alkohol, czarną kawę, mocną herbatę. Przykładowe menu na tydzień Dzień 1 Śniadanie: Dwie(...) i gruszki z łyżką siemienia lnianego. Kolacja: Krem z brokułów. Dzień 4 Śniadanie: Sałatka z filetu z indyka i świeżych warzyw skropionych olejem lnianym tłoczonym na zimno. Herbata ziołowa...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Cztery ważne pierwiastki w diecie

    ...50 roku życia prowadzą do pogorszenia wzroku i rozwoju tzw. "kurzej ślepoty". W cynk bogate są rośliny strączkowe, podroby i orzechy. Dzienna porcja Magnez. Osoby dorosłe powinny spożywać około(...) g wątróbki cielęcej, 300 g pieczonego indyka lub 150 g pestek dyni. Zobacz także:

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Świeżo zapieczone

    Mój mąż raz po raz znajduje w lodówce niedobitki: kawałek pieczonej szynki, indyka w ziołach, trochę zielonego groszku. Włosi mają świetną metodę - by nie marnować tych dóbr, robią z nich zapiekankę(...) smakosza Pellegrina Artusiego, mięso cielęce, podroby z kurcząt, trufle. W autorskiej wersji wsypuję do białego mięsnego sosu mnóstwo przypraw, żeby był aromatyczny. Makaron pod bakłażanem "Już...

  • Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się uwagę na ich zdrowotne korzyści jak i walory smakowe. Czy warto zatem sięgać po podroby? Fot. 123RF/Picsel Uszy, jelita i ogony są popularne w Azji, płuca, śledziona we Włoszech a nerki w Szwecji . W Polsce zapomniana grasica rozkochała w sobie francuskie podniebienia, a Włosi dodają ją do bardzo wykwintnego risotto. Dla niektórych niska cena może...

  • Jak trzymać w ryzach cholesterol

    ...miażdżyca. Nieleczona, grozi zawałem serca i udarem mózgu. Za wysoki poziom LDL odpowiada głównie dieta bogata w tłuszcz i cukier. Tłuste mięsa, wędliny, podroby, mleko i jego przetwory zawierają(...) wędliny i mięso (np. indyka, kurczaka, ale bez skóry, bo to bomba cholesterolowa). Mięsa i ryby przyrządzać z jak najmniejszą ilością tłuszczu, np. dusić, piec, gotować. Odstawić słodycze i produkty...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...