• Informacje na temat:

    podanie befsztykow

Przepisy na temat: podanie befsztykow
Artykuły na temat: podanie befsztykow
  • Tatar dla koneserów

    Szykujesz przyjęcie? Przygotuj mięsny lub rybny befsztyk tatarski. Warunek powodzenia jest tylko jeden: mięso musi być superświeże.

  • Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Fot. 123RF/Picsel Badania psychologów potwierdzają bowiem, że jemy wszystkimi zmysłami. Warto pamiętać o tym zwłaszcza w kontekście kształtowania pozytywnych wzorców żywieniowych u dzieci. Czym jest comfort food? Smak magdalenki zanurzonej w herbacie przywołał wspomnienia, które stały się...

  • Wyniki sporych badan zrealizowanych w Europie i w USA a podanych do publicznej wiadomosci na poczatku grudnia 2010 roku przez Générations futures, Health...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • Problem z pierogami

    Problem z pierogami z miesem mam... otoz dzis podalam na kolacje ale jak na francuski gust sa... za suche. Nie wiem z czym je podawac by byly lepsze?...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Niechciani lokatorzy

    ...ryba przed podaniem gościom.  Często myjmy ręce, zwłaszcza po wizycie w toalecie czy przystępując do gotowania, a także przed posiłkiem. Przygotowując surowe mięso, nie próbujmy go i nigdy nie...

  • Swoje konto możesz usunąć sam! Fot. 123RF/Picsel Zaloguj się do serwisu. Kliknij na ‘Profil'- prawy górny róg strony, z listy wybierz ‘Ustawienia' następnie ‘Usuń konto'.   Zostaniesz poproszony o podanie powodu usunięcia konta, wypełnij formularz i kliknij na ‘Usuń moje konto'. Po usunięciu konta nie będzie już mógł się zalogować do serwisu.     >> Więcej pytań?  

  • ding dong

              Nie ulegam szaleństwu przedświątecznemu   to znaczy - nie chodzę i nie wrzeszczę na rodzinę, dziecko oraz psa - a, nie posiadam, a tak...

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...