• Informacje na temat:

    podali na stół

Przepisy na temat: podali na stół
Artykuły na temat: podali na stół
  • Podano do stołu

    Kto na urlopie liczy kalorie? Przecież urok lata to także dobre jedzenie. Bufet kusi obfitością, lody i słodkie drinki przy basenie. Efekt? Kilka dodatkowych kilogramów. Nie musimy się głodzić - zapewniają Agnieszka i Pascal i uczą, jak uniknąć błędów dietetycznych, które często popełniamy podczas wakacji.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Kwitnący stół

    Aby to podkreślić, artystka Jackie Lynd specjalnie dla marki Fyrklövern zaprojektowała wyjątkowy serwis LISE, który przemienia stół w rozkwieconą łąkę. Najwyższej jakości porcelana okraszona dekorem z 18-karatowego złota i błękitnym, kwiatowym wzorem zachwyci nawet najbardziej wysublimowane gusta. Wyjątkowy serwis LISE łączy w sobie kobiecą delikatność, wiosenną lekkość i rodzinne ciepło...

  • Chińska śliwka, hurma wschodnia, persymona hebanowiec wschodni lub kaki - wszystko to nazwy tego samego owocu, który powoli staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Jakie dania można przygotować z jej dodatkiem? Fot. 123RF/Picsel Na pierwszy rzut oka, persymonę bardzo łatwo pomylić z niedojrzałym pomidorem. Jednak wystarczy jej spróbować, aby zauważyć różnicę. Słodko-kwaśny, zwarty miąższ doskonale sprawdzi się w ciastach, koktajlach, dżemach oraz innych deserach. Kupując kaki...

  • Perfekcyjna aranżacja stołu na każdą okazję

    Pięknie zaaranżowany stół to już połowa (a może i więcej!) udanego przyjęcia lub spotkania w gronie bliskich. Aby ciepło przyjąć swoich gości i nie popełnić przy tym żadnego faux-paux, należy skupić(...), z pozoru mało istotny element. Co zrobić, aby Twój stół sprawiał oszałamiające wrażenie zarówno podczas ważnych uroczystości, jak i na co dzień? Eksperci PFP „Ćmielów” i „Chodzież” mają na to swoje...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Świąteczny stół - tradycyjny, praktyczny i modny

    Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tradycyjnego sianka i opłatka. Modnym uczynimy go decydując się na połączenie złota ze srebrem, elegancji dodadzą ozdobne pierścienie na serwetach, zaś praktycznym rozwiązaniem będzie postawienie na nim wazy do zupy.

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Pieczenie na świąteczny stół

    Podane na ciepło będą wyśmienitym daniem głównym, pokrojone w plastry na zimno - wzbogacą świąteczne śniadanie.

  • Zgodnie z tradycją, co roku 24 grudnia wraz z pojawieniem się na niebie pierwszej gwiazdki, zasiadamy z najbliższymi do wigilijnego stołu wypełnionego pysznymi potrawami. Bez jakich potraw nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Na świątecznym stole Polskich rodzin nie może zabraknąć tradycyjnych smaków - barszczu czerwonego, pierogów z kapustą i grzybami, czy smażonego karpia. Jednak w porównaniu do ostatnich lat, coraz chętniej eksperymentujemy - prawie połowa z nas...

Zdjęcia na temat: podali na stół