• Informacje na temat:

    płynna czekolada do owoców

Przepisy na temat: płynna czekolada do owoców
  • Gruszki polane czekoladą

    ...wcześniej lekko uprażyć na suchej patelni). 3. Owoce odstaw na kilka minut, aby czekolada zastygła. Gotowe gruszki możesz udekorować listkami mięty.

  • Bardzo lubię czekolady do smarowania. Niestety sa one bardzo słodkie. Czasem można :) czemu nie ? pozwolić sobię na bombę kaloryczną. Jednak wolę mieć pod kontrolą ilość cukru ;)

  • Francuskie tosty z miodem i leśnymi owocami

    ...przez sitko cukier puder. Zamiast owoców możesz wykorzystać ulubione konfitury z domowej spiżarni. Wystarczy je lekko podgrzać i posmarować nimi tosty. Jeśli wolisz mniej słodką wersję, posmaruj...

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    .... orzechów laskowych, 5 dag mąk, 20 dag masła, 10 dag cukru, 3 żółtka, sól; nadzienie: 1 kg jabłek, 10 dag rodzynek, 20 dag brąz. cukru, 5 dag masła, rum , cytryna, cynamon, czekolada  - Musli...

  • Aksamitna czekolada, zmrożona latem, na ciepło w zimie, pyszna, łatwa w przygotowaniu:)

  • Czekoladowa bombka

    Sposób przygotowania 1. Żelatynę namocz w 2 łyż- kach zimnej wody. Z daktyli usuń pestki, włóż do mleka. Zagotuj i zmiksuj na płynną gładką pastę. Odłóż 1/2 szkl., połącz z żelatyną. Do reszty pasty wrzuć połamaną czekoladę i wlej kawę. Mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Zestaw z ognia.  2. Małe foremki wstaw do lodówki lub zamrażalnika. Do czekoladowej pasty dołóż...

  • Rozpływa się w ustach...

  • Szalone ciasto czekoladowe w amerykańskim stylu

    ...tez serwować je z dżemem lub musem z owoców" - proponują autorki przepisu. (PAP Life) autor: Paulina Persa...

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

Artykuły na temat: płynna czekolada do owoców
  • Dieta płynna: Zdrowe jelita dzięki zupom i koktajlom

    Na czym polega dieta płynna? Dlaczego cieszy się taką popularnością? Jak przyrządzać zupy i koktajle, by zachować jak najwięcej cennych witamin i minerałów? Odkrywamy tajniki diety, którą pokochaliśmy latem.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Czekoladowe tartaletki

    Herbatniki rozkrusz na proszek. Dodaj roztopione masło, wymieszaj i powstałym ciastem wyłóż foremki do tartaletek. Czekolady rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj ze 100 ml kremówki.  Masę zostaw do ostygnięcia, ale musi pozostać płynna. 300 ml kremówki ubij na sztywno. Stopniowo dodaj czekoladę, miksuję. Na końcu wlej letnią rozpuszczoną w mleku żelatynę. Masą wypełniam tartaletki i wstawiam na...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Charlotte z czekolada i z gruszkami

    .... 50 cl smietany kremowki ubitej na dosc sztywno. gdy czekolada nieco przestygnie laczymy smietane z nia stopniowo. Nugat: 100 gr cukru stopionego na suchej patelni - bez mieszania na karmel gdy...

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....

  • Bakłażan - najlepszy w sierpniu

    ​Nazywany jest oberżyną lub gruszką miłosną. Co ciekawe, bakłażan botanicznie klasyfikowany jest jako owoc, a dokładnie jagoda. Ale w kuchni traktujemy go jak warzywo, choć można przygotować deser z bakłażanem w roli głównej.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Florentins - ciasteczka-deser

    Bardzo popularne we Francji... czasem sa cale pokryte czekolada i tylko owoce kandyzowane wystaja czasem sa ozdobione paskami, kratka z czekolady... na...

  • W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych potrzebach, o tym jak pachnie powietrze po deszczu, jak smakuje dobra czekolada, czy jak szumią drzewa. Pragniemy więcej, dalej i szybciej, choć wcale nie sprawia to nam radości. Brzmi znajomo? Zwolnij. Zobacz, jak wiele Ci umyka. To właściwy moment, żeby odetchnąć i naprawdę poczuć to wszystko, co dzieje się wokół Ciebie. Praktyka Mindfulness pozwala...