• Informacje na temat:

    pleśniak ilony

Przepisy na temat: pleśniak ilony
  • Sernik, czyli ciasto, któremu niewiele z nas jest w stanie się oprzeć.

  • Pleśniak to pyszne ciasto, bardzo bogate w różnego rodzaju, kolorowe warstwy. Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, powidłami i słodkiej bezy.

  • Pleśniak, charataniec - jak zwał tak zwał, jedno wiem na pewno - jest pyszny :-)

  • Ciasto chyba każdemu znane. Ten przepis jest w moim zeszycie od 20 lat a przepisałam tę recepturę z innego starego pożyczonego od sąsiadki zeszytu :)

  • Pyszne owocowe, aromatyczne ciasto.

  • Tego ciasta chyba nie muszę zachwalać ;) Robiła je moja mama i babcia – proste ciasto, z dodatkiem domowych powideł jest po prostu pyszne :)

  • Proste w wykonaniu

  • Łatwe i szybkie w przygotowaniu.

  • tanie, szybkie w przygotowaniu, niesamowicie pyszne

  • pycha, a jaki zapach przy pieczeniu!

Artykuły na temat: pleśniak ilony
  • Znamy laureatów konkursu. Zobaczcie jakie przepisy z wykorzystaniem Kurczaka Babuni Farmio okazały się zwycięskie. Serdecznie dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie był prosty, przesłaliście do nas mnóstwo fantastycznych przepisów na dania z kurczakiem. Po wielogodzinnych naradach udało nam się wyłonić laureatów. A oto oni: Nagroda główna urządzenie TEFAL VS4003 Vitacuisine Compact i gadżety Farmio powędrują do Pani Moniki D. Nagrody od drugiego do piątego...

  • Kuchnia Nowej Zelandii Ilony Zdziech zostanie zaprezentowana na rynku księgarskim w połowie kwietnia 2013 r. To pierwsza książka napisana w języku polskim w całości poświęcona klasycznym nowozelandzkim przepisom oraz nowozelandzkim produktom dostępnym w Polsce. Podaje ona proste instrukcje, jak postępować z tymi unikalnymi składnikami oraz opowiada liczne historie na temat zwyczajów żywieniowych, kultury, historii, rolnictwa i atrakcji turystycznych.   Ilona Zdziech, autorka przepisów i...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposobów na jego wykorzystanie jest mnóstwo. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z rabarbarem popite chłodnym kompotem...