• Informacje na temat:

    platy w piersi

Przepisy na temat: platy w piersi
  • ...2 płaty piersi kurczaka, 1 puszka ananasów, 1 szkl. majonezu, 2 łyżki musztardy, 1 szkl. suchego ryżu, 1 puszka kukurydzy w zalewie, przyprawy: curry, sól, świeżo mielony pieprz.

  • Aromatyczne i prawie dietetyczne danie.Kurki świetnie się sprawdziły w rybie,bardzo polecam:)

  • Sałatka - Maria

    ...2 płaty piersi z kurczaka, kapusta pekińska, 1 szklanka ryżu, 1 szklanka majonezu, 2 łyżki musztardy, 1 puszka kukurydzy, curry , sól, pieprz do smaku, jajka ugotowane na twardo...

  • Sprawdzony przepis na "Piersi kurczaka w serowej panierce"

  • Indyk i ogórki w curry - przysłała Serafina

    Czas przyrządzania: 40 minut; ilość porcji: 4; kaloryczność 1 porcji: 473 kcal; składniki: 1 kg ogórków (świeżych, ale nieszklarniowych - gruntowych i dużych); 50 dkg cebul szalotek; 50 dkg piersi z indyka; 6 łyżek oleju; 1 limetka; 10 dkg płatków owsianych; 1 łyżka curry; 2 łyżki sezamu; 1 łyżka cukru; 1 łyżka sosu sojowego; sól...

  • Sprawdzony przepis na "Piersi w pomidorach"

  • Zapiekanka z kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, gotuj 10 minut na parze. Piersi pokrój wzdłuż tak, by powstały płaty, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij cebule, dodaj kurki, smaż, aż zmiękną. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i musztardę. Przypraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Sos z kurkami wymieszaj z ziemniakami.  2. Naczynie...

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane piersi"

  • Kaczka na cztery sposoby

    .... Piersi z sosem z dzikiej róży Przygotowanie: 1. 4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki(...). miodem. Rozgrzej grill na średnią temperaturę. Połóż piersi na rożnie skórką do góry, grilluj ok. 5 min. Potem obróć skórką w dół i grilluj kolejne 5 min - aż skórka się zrumieni. 2. Zdejmij mięso...

  • Przepis wart wypróbowania: "Grillowane piersi"

Artykuły na temat: platy w piersi
  • Nadziewane piersi kurczaka

    Jeśli nie lubisz rodzynek, możesz je zastąpić posiekanymi suszonymi daktylami. Podduś je chwilę przed dodaniem szpinaku.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Wyborne filety drobiowe

    Dania z piersi kurczaka mają same zalety: są bardzo smaczne, dosyć tanie, zdrowe i niskokaloryczne.

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Filety ze szpinakiem

    ...1. Piersi kurczaka umyć, pokroić na 4 części. Rozbić tłuczkiem na dosyć cienkie płaty (ale należy robić to ostrożnie, żeby się nie rozpadły). Posypać przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Przykryć folią, wstawić do lodówki na minimum godzinę. 2. Rozpuścić masło na patelni. Wrzucić posiekaną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Zeszklić, dodać rozmrożony szpinak. Przykryć, dusić na małym ogniu...

  • Łatwość teksturowania smaku, wszechstronność wykorzystania i szybkość przygotowania - to najważniejsze cechy mięsa QAFP ze znakiem „Sprawdzony drób”. O tych i innych walorach mięsa drobiowego QAFP oraz możliwościach wykorzystania go do przygotowania potraw inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu będą mogli przekonać się uczestnicy pokazu, który odbędzie się 10 maja w Bielsku-Białej.   Drób to drugi (po wieprzowinie) najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce. Szacuje się, że przeciętny...

  • Nie każdy guzek to rak

    Piersi kobiety zmieniają się przez całe życie: w okresie dojrzewania, ciąży, karmienia czy przekwitania. Dlatego guzki mogą pojawiać się w nich z wielu powodów. 80 proc. zmian nie jest złośliwa. Ale wszystkie wymagają kontroli. Dowiedz się, czym mogą być, gdy masz 20+, 30+, 40+, 50+.

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Co zamiast mięsa?

    ...porzeczek.  Szynka z piersi kurczaka ok. 300 g = ¼ szklanki komosy ryżowej = 3 garście szpinaku. Przykładowy bezmięsny jadłospis I śniadanie:   jajecznica ze szparagami lub kurkami i pieczywem typu...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...