• Informacje na temat:

    platy w piersi

Przepisy na temat: platy w piersi
  • ...2 płaty piersi kurczaka, 1 puszka ananasów, 1 szkl. majonezu, 2 łyżki musztardy, 1 szkl. suchego ryżu, 1 puszka kukurydzy w zalewie, przyprawy: curry, sól, świeżo mielony pieprz.

  • Aromatyczne i prawie dietetyczne danie.Kurki świetnie się sprawdziły w rybie,bardzo polecam:)

  • Sałatka - Maria

    ...2 płaty piersi z kurczaka, kapusta pekińska, 1 szklanka ryżu, 1 szklanka majonezu, 2 łyżki musztardy, 1 puszka kukurydzy, curry , sól, pieprz do smaku, jajka ugotowane na twardo...

  • Sprawdzony przepis na "Piersi kurczaka w serowej panierce"

  • Indyk i ogórki w curry - przysłała Serafina

    Czas przyrządzania: 40 minut; ilość porcji: 4; kaloryczność 1 porcji: 473 kcal; składniki: 1 kg ogórków (świeżych, ale nieszklarniowych - gruntowych i dużych); 50 dkg cebul szalotek; 50 dkg piersi z indyka; 6 łyżek oleju; 1 limetka; 10 dkg płatków owsianych; 1 łyżka curry; 2 łyżki sezamu; 1 łyżka cukru; 1 łyżka sosu sojowego; sól...

  • Sprawdzony przepis na "Piersi w pomidorach"

  • Zapiekanka z kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, gotuj 10 minut na parze. Piersi pokrój wzdłuż tak, by powstały płaty, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij cebule, dodaj kurki, smaż, aż zmiękną. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i musztardę. Przypraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Sos z kurkami wymieszaj z ziemniakami.  2. Naczynie...

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane piersi"

  • Kaczka na cztery sposoby

    .... Piersi z sosem z dzikiej róży Przygotowanie: 1. 4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki(...). miodem. Rozgrzej grill na średnią temperaturę. Połóż piersi na rożnie skórką do góry, grilluj ok. 5 min. Potem obróć skórką w dół i grilluj kolejne 5 min - aż skórka się zrumieni. 2. Zdejmij mięso...

  • Przepis wart wypróbowania: "Grillowane piersi"

Artykuły na temat: platy w piersi
  • Nadziewane piersi kurczaka

    Jeśli nie lubisz rodzynek, możesz je zastąpić posiekanymi suszonymi daktylami. Podduś je chwilę przed dodaniem szpinaku.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Wyborne filety drobiowe

    Dania z piersi kurczaka mają same zalety: są bardzo smaczne, dosyć tanie, zdrowe i niskokaloryczne.

  • Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. Pora przypomnieć sobie, dlaczego warto wrócić do tradycji, lub zbudować ją na nowo. Fot. 123RF/Picsel Jest to jedno z najbardziej niedocenianych mięs w naszym kraju. Mimo faktu, że polska gęsina uznawana jest za najlepszą w całej Europie, statystyczny Kowalski zjada tylko 17 gramów tego mięsa w ciągu roku! Co jest tego przyczyną? Być może fakt, że...

  • Filety ze szpinakiem

    ...1. Piersi kurczaka umyć, pokroić na 4 części. Rozbić tłuczkiem na dosyć cienkie płaty (ale należy robić to ostrożnie, żeby się nie rozpadły). Posypać przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Przykryć folią, wstawić do lodówki na minimum godzinę. 2. Rozpuścić masło na patelni. Wrzucić posiekaną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Zeszklić, dodać rozmrożony szpinak. Przykryć, dusić na małym ogniu...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Nie każdy guzek to rak

    Piersi kobiety zmieniają się przez całe życie: w okresie dojrzewania, ciąży, karmienia czy przekwitania. Dlatego guzki mogą pojawiać się w nich z wielu powodów. 80 proc. zmian nie jest złośliwa. Ale wszystkie wymagają kontroli. Dowiedz się, czym mogą być, gdy masz 20+, 30+, 40+, 50+.

  • Łatwość teksturowania smaku, wszechstronność wykorzystania i szybkość przygotowania - to najważniejsze cechy mięsa QAFP ze znakiem „Sprawdzony drób”. O tych i innych walorach mięsa drobiowego QAFP oraz możliwościach wykorzystania go do przygotowania potraw inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu będą mogli przekonać się uczestnicy pokazu, który odbędzie się 10 maja w Bielsku-Białej.   Drób to drugi (po wieprzowinie) najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce. Szacuje się, że przeciętny...

  • Dynia na słono i słodko

    ...i napełnij je farszem.  Posmaruj wierzch oliwą  i znów wstaw do piekarnika. Piecz około 10 minut. 5. Przed podaniem posyp listkami bazylii. Gulasz z piersi kurczaka z dynią i ziołami 1. Umyj(...) zeszkli, dodaj  czosnek i mięso. Smaż, aż  kawałki piersi będą złotawe.  4. Pokrój dynię w niedużą kostkę. Dorzuć do mięsa i smaż przez kilka minut, mieszając. Gdy dynia nabierze brązowego koloru...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...