• Informacje na temat:

    płat z pieczarkami i cukinia

Przepisy na temat: płat z pieczarkami i cukinia
Artykuły na temat: płat z pieczarkami i cukinia
  • Szybkie ciastka z płatów Brick, kremu i truskawek na Dzień Matki oraz Menu na kolejny tydzień.

    ..., którego przygotowanie zajmuje równo 30 minut – porcja na 6 osób. Składa się on z upieczonych płatów ciasta Brik – pszennego ciasta, trochę naleśników, tyle, że tak cieniutkich, że przezroczystych(...) z wieprzowiny z młodymi marchewkami i pieczarkami oraz ziołami. Poniedziałek – obiady w pracy… Wtorek – kolejny próbny egzamin ponieważ przez 5 godzin przygotowania i godzinę zdawania nie mogę nigdzie...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Daj szpinakowi szansę!

    ...plasterki. 2. Cukinię dusić na łyżce oleju 3 minuty, dodać szpinak,  bazylię i sól. Dno naczynia do pieczenia nasmarować olejem, wyłożyć płatami makaronu. Rozprowadzić krem z ricotty i śmietany, szpinak z cukinią, ułożyć kawałki łososia. Przykryć warstwą płatów i znów wyłożyć wszystkie składniki. Przykryć płatami lasagne, polać sosem, posypać parmezanem. Piec  40 min w temp. 200°C. Spaghetti...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Wyborne pieczyste

    ...papryka w proszku, olej, sałata i gotowana marchewka do dekoracji Przygotowanie: 1. Pierś indyka rozkrój na cienki płat i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz mięso z obu stron solą, pieprzem...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Zapieczone smaki

    ...ułóż w naczyniu formując gniazdka. Włóż do nich sos. Jajka wymieszaj z mlekiem. Polej zapiekankę. Piecz 20 minut w 200 st. Posyp tartym serem i posiekaną natką. Z pieczarkami Składniki (4 porcje(...) posmaruj tłuszczem. Ułóż w nich makaron. Posyp 10 dag sera. Rozłóż kapustę i pieczarki. Posyp pozostałym serem. Piecz przez 10 minut w 220 st. Lasagne Składniki (6 porcji) : 6 dużych płatów lasagne...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...