• Informacje na temat:

    plastry szynka na parze czas

Przepisy na temat: plastry szynka na parze czas
  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., pokrój w plastry i ugotuj w osolonym wrzątku. Kalafior ugotuj na parze. Boczek pokrój i zrumień na oleju. Dodaj pokrojoną cebulę, mięso mielone, smaż, cały czas mieszając. Przypraw, zalej śmietaną(...), chłodź pół godziny w lodówce. Świeże grzyby oczyść, mrożone odciśnij z wody. Połowę pokrój drobno w kostkę, resztę w plastry.  2. Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj grzyby. Przypraw...

  • pyszna i soczysta domowa wędlina

  • Nie bój się cykorii

    ...z boczkiem i szalotką, cykorię przepoławiamy i wycinamy gorzkie głąby. Skrapiamy cykorię oliwą i układamy w żaroodpornym naczyniu. Wypełniamy je boczkiem, orzechami i szalotką. Grube plastry(...). Bazą i fundamentem będzie rzecz jasna cykoria. Tym razem, po pozbawieniu cykorii głąba, ugotujemy ją na parze. Jeżeli nie mamy specjalnego naczynia, wystarczy gaza i garnek z wrzącą wodą. W tym samym...

  • Parzona, delikatna wieprzowa szynka, idealna na kanapki.

  • Popularny jesienny owoc, który niektórych odstrasza swoją goryczką.Jak z tym sobie poradzić?Aronia jest nie dawno odkrytym owocem jagodowym.Obniżacinienie tętnicze i nie tylko.

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • Dorsz przyrządzony w parowarze w towarzystwie ziemniaków i cukinii :)

  • Poranek, tuż po aromatycznej kawie i taka myśl przewrotna: a może warzywna salsa podana w pełnoziarnistym chlebie? Dlaczego nie, w końcu utarte schematy są po to, by je łamać. Rutyna , nawet w kuchni, zabija wszelką kreację i fantazję. A zatem: moja wizja pysznego śniadania, coś dla ciała i dla oczu.

  • Bardzo smaczna szynka, idealna na świąteczny stół :)

  • Domowe wędliny są najlepsze i o wiele bardziej zdrowe niż ze sklepu. Szynkę wiejską przygotowuje zarówno na święta jak i na co dzień np. do kanapek. Najczęściej wykorzystuję szynkę kulkę bez tłuszczu. Po wędzeniu szynkę wkładam na wrzątek, gotuję i dopiero parzę - dzięki temu szynka jest bardzo soczysta i wilgotna.

Artykuły na temat: plastry szynka na parze czas
  • Choroba refluksowa. Co jeść, a czego się wystrzegać?

    ...) Składniki: - ugotowane na parze warzywa: marchewka (45 g), pietruszka (40 g), kawałek selera (60 g), kilka zielonych szparagów (150 g) oraz małe jabłko (75 g) bez skórki, - 4 plastry wędliny drobiowej(...) delikatnym sosem jogurtowo-koperkowym tworzą smaczną i łagodną potrawę dla osób z wrażliwym przewodem pokarmowym. Wysoka wartość odżywcza składników zostanie zachowana dzięki gotowaniu ich na parze...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Rolady i roladki

    ...lodówki. Włóż mięso do żaroodpornego naczynia, wlej bulion. Piecz pod przykryciem ok. 90 minut w temperaturze 180°C od czasu do czasu polewając sosem. Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby mięso się przyrumieniło.  Po upieczeniu roladę zostaw na około 15 minut, by "odpoczęła". Następnie usuń nitkę i pokrój w plastry. Rada:  Morele możesz namoczyć w winie. Indyk ze szpinakiem...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Zimowe sałatki

    .... Gniazda ze śledziem Składniki na 4 porcje: 4 jajka, 2-3 jabłka, 2 czerwone cebule, 2 płaskie łyżki masła, kilka liści sałaty, 2-3 plastry gotowanej szynki, 2 solone śledzie, koperek. Jaja(...), 2 łyżki jogurtu naturalnego. Seler obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować, najlepiej na parze, tak, by był średnio miękki. Zdjąć z sitka, odstawić. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie...

  • Lada dzień w całym kraju zostanie uroczyście otwarty sezon na grilla. Gęsty dym, woń kiełbasek, trzask otwieranych puszek z piwem i głośna muzyka z samochodów… A przecież można inaczej, subtelniej, romantyczniej, na przykład tak, jak widzieli to francuscy malarze... Reprodukcje obrazów: wikipedia.org Bodaj najsłynniejszym piknikowym obrazem jest Śniadanie na trawie Eduardo Maneta. O grze świateł, zerwaniem z renesansową perspektywą oraz kontrowersjach związanych z nagą kobietą napisano...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...rodzaje pączków. Poza tym jest jeszcze Potize (zawijane drożdżowe ciasto) i cała paleta strudli i klusek na parze. Poniżej przedstawiamy najpopularniejsze z nich.   Przygotowanie ciasta drożdżowego Najpierw przygotowujemy rozczyn. W tym celu należy dobrze wymieszać drożdże z 2 łyżkami mleka, 1 łyżką mąki i 1 łyżeczką cukru i pozostawić do wyrośnięcia na podwójną wysokość. W czasie gdy...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...