• Informacje na temat:

    placuszki z tunczykiem

Przepisy na temat: placuszki z tunczykiem
Artykuły na temat: placuszki z tunczykiem
  • Dlaczego warto jeść kukurydzę

    ...i pieprzem. Białka ubij na sztywno. Dołóż je do ciasta i zamieszaj. Placuszki smaż na złoty kolor. Odsącz, podawaj polane syropem klonowym lub słodkim sosem chili. Na ciepło Piekarnik nagrzej...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    .... Obiad: Klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym, porcja kaszy jaglanej, sałatka z ogórków kiszonych. Podwieczorek: Koktajl bananowy. Kolacja: Placuszki kukurydziane z dżemem.

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Tarta – crumble z rabarbarem i menu na nadchodzący tydzień

    ...-          jutro placuszki z cukini z serem kozim – bo jeszcze nie zrobiłam ich choć planowałam na piątek… -          w poniedziałek brokuły z mieszanką kasz i soczewicy -          we wtorek pilaf...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Wiosna na talerzu

    ...uformuj cztery placuszki z polenty o grubości ok. 1,5 cm. Wystudź. 3. Ricottę wymieszaj z odrobiną soli, skórką z cytryny i oliwą z pierwszego tłoczenia. 4. Jeśli używasz świeżych karczochów...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    Sałatę porwij, fetę pokrusz, awokado pokrój na plasterki. Polej sosem winegret. Zjedz z pieczywem. Piątek: Placuszki z cukinii Składniki: cukinia, pół marchewki, sól, oregano, 3 łyżki mąki...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...