• Informacje na temat:

    placuszki z salami

Przepisy na temat: placuszki z salami
  • Smaczna przekąska która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza hemowego, witamin z grupy B, a nawet jedynym źródłem witaminy B12.

  • Smaczny pomysł na "Owocowe salami"

  • Witajcie :) Pewnie już zauważyliście, że bardzo lubię przygotowywać przekąski i desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Dzisiaj kolejny pomysł – zrobimy wytrawne różyczki z salami w chrupiącym cieście. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie – a efekt niezwykle dekoracyjny.

  • Dla miłośników salami:)

  • Latwe,szybkie i swietne jako apetizer

  • idealna przekąska dla głodomorów

  • Sałatka łatwa w przygotowaniu a zarazem pyszna.Polecam!

  • Wypróbowany przepis na "Ślimaczki z salami"

  • Sprawdzony przepis na "Tortille z salami"

  • Sprawdzony przepis na "Udka z salami"

Artykuły na temat: placuszki z salami
  • Tarty, pizze i placuszki

    ...cieście. Pomidory pokroić, rozłożyć na plackach, posypać fetą. Jajka i śmietanę zmiksować, doprawić, wylać na tarty. Piec 30 minut w 180°C. Pizza z salami i rukolą Składniki na 4 porcje: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 6 łyżek oliwy, 1 szklanka ciepłej wody, 5 dag drożdży, sól, pieprz, cukier. Dodatki: 3 pomidory, 20 dag salami, 1 szklanka tartego parmezanu, kilka listków rukoli, 2 łyżeczki...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Dzień dziecka w kuchni

    ...ok. 5-7 minut. Przed podaniem posypać kolendrą. Puszyste minipizze Pizze można udekorować świeżą bazylią. Oprócz pomidorków możesz ułożyć kawałki szynki, salami albo plasterki świeżych(...). Wymieszać z mięsem i dusić ok. 15 min razem. 2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Wymieszać z gorącym sosem, posypać parmezanem, udekorować bazylią. Chrupiące placuszki...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Pizza inaczej

    ...placuszki à la pizza Składniki na 18 porcji: 2 l bulionu warzywnego z kostki, 50 dag kaszki kukurydzianej, 10 dag śmietany kremówki, 1 kg szpinaku, 40 dag sera gorgonzola, 1-2 ząbki czosnku, 50 dag pomidorków koktajlowych: żółtych i czerwonych, 2 łyżki oliwy, 10 dag salami w cienkich plasterkach, sól, pieprz, tłuszcz do blachy. Prostokątną blachę wysmarować tłuszczem. Bulion warzywny zagotować...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do sporządzenia dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Podczas przygotowania dań z makaronu ograniczeni jesteśmy tylko przez naszą inwencję twórczą. Ten wspaniały włoski wynalazek możemy łączyć właściwie ze wszystkimi składnikami i podawać na wiele różnych sposobów - na ciepło i zimno, z wytrawnymi dodatkami lub całkowicie na słodko oraz, tak jak my Polacy lubimy najbardziej, jako dodatek do...

  • ...igłach i wodzie.  Będzie też o niechęci i uśmiechu ;-))) Wczoraj  byłam na pierwszej akupunkturze i bańkach - w nowym miejscu. Chiński doktor - nieduży i szybki. Jak mnie ścisnął pod kolanami - o kurka wodna, z przewagą wodnej!!! - zabolało jak psiamać. Bo wody to ja mam w sobie dużo!!! kurka wodna i psiamać raz jeszcze. Siniaki na ramionach, okrągłe jak fioletowe placuszki. Nojapierdziu...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Kombinacje alpejskie

    ...prosto, ale zawsze pożywnie, stąd wiele dań z mąki gryczanej, np. smażone w głębokim tłuszczu pierogi z serem i szpinakiem czy tutres - placuszki ze szpinakiem. Jadłospis urozmaicały przetwory...

  • Każdemu z nas zależy, by to, co trafia na nasz stół było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...