• Informacje na temat:

    placuszki z ryżu i białego sera

Przepisy na temat: placuszki z ryżu i białego sera
  • Racuszki

    Racuszki z ryżu.

  • Robi sie szybko i sa smaczne

  • wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

  • Szybko i niedrogo

  • Nadchodzący tydzień w pogodzie zapowiada się ciepło i coraz bardziej wiosennie co mnie ogromnie cieszy! Bo trzeba przyznać że tegoroczna zima dała się we znaki chyba większości z nas... Ostatki dla mnie, to taki znak zbliżającej się nieuchronnie wiosny a takie śliczne, złociste oponki już same w sobie kojarzą się ze słońcem!!....Po prostu nie można przejść koło nich obojętnie :)

  • Pyszna pasta na kanapki,świetny dodatek do świeżego domowego pieczywa.

  • Prosty i szybki przepis,po prostu pyszne:)

  • Pasta z dodatkiem chili i zielonych oliwek.

  • Ten prosty deser jest zaskakująco pyszny, zwłaszcza na ciepło. Choć w przepisie nie ma cukru, doradzam posłodzenie mleka. Można też dodać cukier wanilinowy, kardamon lub cynamon, albo ugotować ryż w mleku migdałowym. Niezjedzone od razu placuszki, jeśli są odpowiedniej wielkości, łatwo można odgrzać w tosterze.

  • Pasta z białego sera i szprotek

Artykuły na temat: placuszki z ryżu i białego sera
  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszych talerzach, a jego spożycie w naszym kraju nieustannie wzrasta. Warto więc wiedzieć, że możemy wykorzystać nie tylko jego ziarna, ale nawet wodę w której były gotowane. Fot. 123RF Jakiś czas temu pisaliśmy o nietypowych zastosowaniach wody z gotowania ziemniaków. Okazało się, że temat ten bardzo was zainteresował, dlatego postanowiliśmy zbadać go nieco głębiej. Jakie jeszcze produkty, które zazwyczaj uznajemy za odpadki, możemy ponownie...

  • Mała czarna ujmie wagi!

    ...muesli. Całość polej pozostałą 1 łyżką miodu. Czas przygotowania: ok. 20 minut Jedna porcja zawiera ok.: 220 kcal, 8 g białka, 8 g tłuszczu, 28 g węglowodanów. Placuszki ryżowe i mizeria (składniki na dwie porcje): 5 dag ryżu, 15 dag cukinii, 2 żółtka,1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki oleju, 1/4 szklanki jogurtu naturalnego, 30 dag świeżego ogórka, kilka gałązek kopru, 2 łyżki białego octu winnego...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Goście, goście!

    ...najlepszej jakości, 1 duże jabłko (jak najtwardsze), 4 cebulki szalotki, 200 g gęstej kwaśnej śmietany, 2-3 łyżeczki białego octu winnego, pół łyżeczki mielonego czarnego kardamonu Do smaku: sól, pieprz(...), czarnuszka Mus chrzanowy: 100 g jogurtu naturalnego, 100 g sera twarogowego półtłustego, 50 g chrzanu tartego w słoiczku, łyżka świeżego startego chrzanu, sól, pieprz, cukier Mięso oczyść z nadmiaru...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Pomysły na letnie obiadki

    .... Trzy pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój na plasterki. Posiekaj w kostkę 15 dag białego sera i 20 dag szynki (lub gotowanego drobiu). Umyj garść żółtej fasolki szparagowej. Odetnij końcówki i ugotuj strączki na parze. Wysmaruj naczynie żaroodporne olejem i układaj w nim warstwami ziemniaki, pomidory, szynkę, fasolkę, kostki białego sera. Wymieszaj pół szklanki wcześniej...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...