• Informacje na temat:

    placuszki z parówką

Przepisy na temat: placuszki z parówką
  • Sprawdzone sposoby

    ...1. Ciasta na muffiny nie mieszaj zbyt długo, ponieważ przez to babeczki mogą się stać za twarde. 2. Do ślimaczków pasuje nie tylko słodki, lecz także wytrawny farsz, np. mus z czerwonej fasoli lub z ciecierzycy. 3. Do przygotowania placuszków możesz też - w miejsce zalecanej w przepisie kaszy manny - użyć mąki. W takim przypadku dodaj dwa banany i zupełnie zrezygnuj z cukru. 4. Placuszki będą...

  • Danie na szybki obiad.

  • Kotlety parówkowe

    ...usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem.

  • bardzo apetyczne i syte!!

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    ...piekarnika. Czekając, aż papryka się upiecze, zrób placuszki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Zmieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dolej 180 ml wody i oliwę i mieszaj drewnianą...

  • Szybkie śniadanko, smaczna przekąska z warzywami:)

  • Przekąska do piwa, podajemy na ciepło z ulubionym sosem.

  • Smaczny pomysł na "Kulki z parówką"

  • Wypróbowany przepis na "Bułki z parówką"

  • mięso mielone, parówki......

Artykuły na temat: placuszki z parówką
  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    Sałatę porwij, fetę pokrusz, awokado pokrój na plasterki. Polej sosem winegret. Zjedz z pieczywem. Piątek: Placuszki z cukinii Składniki: cukinia, pół marchewki, sól, oregano, 3 łyżki mąki...

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego typu...

  • Raport: Polka na diecie cz.2

    .... Wie, że powinna walczyć z pokusą, tak, tak, od jutra będzie walczyć. Ale dziś tylko trzy placuszki. Smaży osiem. Zasypia z wyrzutami sumienia. - Co jakiś czas musiałam szczerze ze sobą pogadać...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Z Nowym Jorkiem zdecydowanie kojarzy nam się bajgiel z serem oraz karmelowa latte. Jakie kulinarnie skojarzenia mają zwycięzcy konkursu? Zobaczcie sami. Ogromnie dziękujemy za wszystkie przesłane na konkurs zgłoszenia. W waszych odpowiedziach królowały raczej szybkie dania typu hot-dog i burger. Jakoś nas to nie dziwi, w końcu Nowojorczycy żyją w ciągłym biegu. Książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu" powędrują do: Pani Magdy "Żółte taksówki i hot-dogi to pierwsza myśl jaka mi...

  • Z książki „Zamień chemię na jedzenie" można dowiedzieć się, co zawiera keczup, co oznacza „bez cukru" na etykiecie i jak wybierać świeże mięso. Poniżej wywiad z autorką. Panuje powszechny stereotyp, że aby się zdrowo odżywiać, trzeba wydawać krocie. Czy tak naprawdę zdrowe odżywianie jest drogie?   Droga żywność ekologiczna jest najbliższa ideału, ale nie jest niezbędna do tego, by poprawić swoją dietę. Wszystko zależy od tego, jak bardzo się zaangażujemy, ile będziemy mieć czasu i motywacji...

  • Codzienne gotowanie dla siebie i swoich bliskich to nie lada wyzwanie. Żeby przygotować posiłek, potrzebny jest nie tylko znakomity pomysł i świeże produkty, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęt kuchenny. Patelnia i garnek z pokrywką do odcedzania marki Ambition, seria Selection Kupując do swojej kuchni garnki czy patelnie najczęściej kierujemy się ich wyglądem i ceną. Te dwa aspekty oczywiście są ważne, ale nie najważniejsze. Bowiem skoro przywiązujemy tak dużą wagę do tego, co...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...