• Informacje na temat:

    placuszki z jabłkami bez jaj

Przepisy na temat: placuszki z jabłkami bez jaj
  • Łatwe, szybkie, tanie i pyszne :) Można jeść bez dodatków bądź posypane cukrem pudrem lub ze śmietaną z cukrem i cynamonem.

  • szarlotka na kruchym spodzie bez dodatku jaj. Aby ciasto nie było zbyt blade zabarwiłam je kurkumą. Myślałam, że taki eksperyment nie zda egzaminu, ale na szczęście ciasto wyszło pyszne.

  • Bez jajek, bez mleka, bez cukru! Zrobienie naleśników bez jajek jest często nie lada wyzwaniem - rozwalają się, przywierają i generalnie mało przypominają te tradycyjne. Poniżej propozycja naleśników z użyciem płatków owsianych jako "sklejacza" - wychodzą elastyczne, miękkie i zawsze udane :)

  • Wypróbowany przepis na "Domowe lody truskawkowe bez jaj"

  • pyszne placuszki

  • Wilgotne placuszki.

  • Pyszne placuszki dla każdego:)

  • Idealne na śniadanie, podwieczorek , szybkie i łatwe w przygotowaniu, a przy tym przepyszne :)

  • Smaczny pomysł na "Placuszki z jabłkami"

  • pyszne placuszki ,łatwe,i szybko znikające z talerza,robi się je bardzo szybko trzeba tylko zostawić ciasto do odstania jak na naleśniki,wtedy pięknie rosną

Artykuły na temat: placuszki z jabłkami bez jaj
  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...i ryby morskie, - warzywa i owoce - najbezpieczniej rodzime i sezonowe, - źródło probiotyków - naturalny nabiał fermentowany, kiszonki, - chude mięso, np. wołowina, drób, mięso z królika, - zboża bezglutenowe - amarantus i komosa ryżowa, - chleby na bazie owsa, gryki, kukurydzy. To ogranicz : - produkty zwiększające wydzielanie śluzu - cukier i wyroby cukiernicze, produkty z mleka...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • 12 hitów z warzywniaka

    ...przy biegunce, leczeniu wrzodów i gorączki. Przepis na placuszki z jagodami acai: Obrane jabłko pokrój na małe kawałeczki. Białka z 3 jaj ubij na pianę. Wymieszaj 1 i 1/2 szkl. mąki, 4 łyżki serka(...) szczęście można bez problemu obniżyć stężenie cholesterolu, stosując dietę bogatą w warzywa oraz przyprawy, które zawierają błonnik, prebiotyki oraz substancje zapobiegające odkładaniu się blaszek...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...