• Informacje na temat:

    placuszki z bananami anna starmach

Przepisy na temat: placuszki z bananami anna starmach
Artykuły na temat: placuszki z bananami anna starmach
  • Miłośniczka kulinarnych eksperymentów Anna Starmach przygotowała w kuchni „Dzień Dobry TVN" potrawy z truskawkami. Zobaczcie, jakie pyszności można wyczarować z truskawek! Konfitura z truskawek i rabarbaru, biszkopt truskawkowo-rabarbarowy oraz chłodnik truskawkowo-arbuzowy to propozycje, które umilą każdy letni dzień. Zobacz film: Dzień Dobry TVN/x-news

  • Polacy uwielbiają tę parę. Chcemy wyglądać, ćwiczyć, ubierać się i jeść jak oni. Aby dowiedzieć się, w czym rozsmakowali się państwo Lewandowscy, postanowiliśmy przejrzeć ich profile w mediach społecznościowych Fot. imago/MIS/EAST NEWS Zarówno Anna jak i Robert Lewandowscy aktywnie zajmują się sportem oraz promocją zdrowego trybu życia. Nic więc dziwnego, że tak chętnie dzielą się ze swoimi fanami dobrymi radami oraz przepisami na ulubione potrawy. Chociaż dzisiaj trudno w to uwierzyć, w...

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być...

  • Co jeść w pracy, żeby było zdrowo, prosto i szybko? Zobaczcie, co proponuje Anna Starmach! fot. 123RF.COM/PICSEL Kanapki? Sałatki? A może makaron? Zobaczcie, jakie propozycje na lunch do pracy ma Anna Starmach!

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część upraw przykryto...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Z książki „Zamień chemię na jedzenie" można dowiedzieć się, co zawiera keczup, co oznacza „bez cukru" na etykiecie i jak wybierać świeże mięso. Poniżej wywiad z autorką. Panuje powszechny stereotyp, że aby się zdrowo odżywiać, trzeba wydawać krocie. Czy tak naprawdę zdrowe odżywianie jest drogie?   Droga żywność ekologiczna jest najbliższa ideału, ale nie jest niezbędna do tego, by poprawić swoją dietę. Wszystko zależy od tego, jak bardzo się zaangażujemy, ile będziemy mieć czasu i motywacji...

  • Chyba nikt nie wyobraża sobie świąt bez pierniczków - czy to zawieszonych na choince, czy posklejanych lukrem w formę chatek z piernika, czy też wypełniających wielką, ciasteczkową puszkę. Niektóre przepisy wymagają pieczenia nawet na cztery tygodnie przed świętami. Poniżej dowiesz się, jak upiec pierniczki teraz lub na ostatnią chwilę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Anna Starmach proponuje kilka pomysłów na przygotowania do wigilijnej kolacji (kandyzowana skórka pomarańczowa, cukier waniliowy) oraz...