• Informacje na temat:

    placki ziemniaczane z mięsem

Przepisy na temat: placki ziemniaczane z mięsem
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem

    Przygotuj placki w taki sposób. Zaskoczysz domowników!

  • Zrobiłam i nawet posmakowały ,zachęcam do zrobienia

  • Ziemniaczane przysmaki

    Placki z kapustą Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odstaw na 15 min, a następnie delikatnie zlej płyn, pozostawiając skrobię.  Posiekaj obraną cebulę oraz kapustę(...) dodaj do masy. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nabieraj łyżką porcje masy, smaż złote placki. Posyp pozostałym koperkiem. Ziemniaczana zapiekanka z kurczakiem Sposób przygotowania...

  • Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem mięsa. Super pomysł na obiad. Opcjonalnie można polać placki sosem pieczarkowym. Polecam!!!

  • Szybkie ciasta ziemniaczane

    ...albo grubo zetrzyj, tak jak ziemniaki na ciasto. Starte ziemniaki oraz cebulę wymieszaj w miseczce z jajkami oraz stopionym masłem. Mięso porwij na kawałeczki, wrzuć do masy ziemniaczanej. Przypraw...

  • Chrupiące placki smażone z ciasta do którego użyłam ziemniaków startych na wiórka (starte na grubszych oczkach) oraz mielonego mięsa wieprzowego z łopatki.

  • Gulasz z karkówki na plackach ziemniaczanych

    ...ang. 2 łyżki papryki słodkiej łyżka przecieru pomidorowego pieprz, sól;  Placki: ok. 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 3 łyżki mąki cebula sól, pieprz, majeranek Sposób przygotowania(...) na wolnym ogniu ok. 30 minut. 3. Pieczarki pokrój, podsmaż, paprykę i pomidor pokrój. Wrzuć do gulaszu, dopraw papryką. Duś ok. godz. Dodaj sól i pieprz. 4. Zrób placki: ziemniaki zetrzyj z cebulą...

  • Sprawdzony przepis na "Placki ziemniaczane z mielonym mięsem"

  • Gulasz po węgiersku

    Idealny dodatek do dań, np. placków ziemniaczanych

  • Na obiad miały być najzwyklejsze placki, a było czyszczenie lodówki i udany eksperyment, pyszne z ketchupem :))))

Artykuły na temat: placki ziemniaczane z mięsem
  • Placki ziemniaczane z mięsem i sosem

    ..., zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać posiekaną cebulę, wymieszać z mąką, jajkami, dodać sól i pieprz. Olej rozgrzać na patelni. Nakładać łyżką masę ziemniaczaną, formować cienkie placki. Na wierzch nakładać cienką warstwę mięsa z metki, zalać łyżką surowego ciasta. Smażyć ok. 3 min, aż placki się zrumienią od spodu, odwrócić, smażyć kolejne 3 min. Zdjąć z patelni, odsączyć z nadmiaru...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Kotlety ziemniaczane z mięsem

    ...połączyły. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.  3. Na patelni rozgrzej olej. Wykładaj porcje ciasta ziemniaczanego , lekko je rozpłaszczając. Na środek każdego placka wyłóż łyżkę farszu mięsnego, przykryj czubatą łyżką ciasta ziemniaczanego. Smaż na rumiano z obu stron. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Smażmy placki

    Zwykle jadamy ziemniaczane, ale pyszne są także z dodatkiem cukinii, marchewki i innych warzyw. Świetny pomysł na szybkie, letnie danie.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki

    Placki można usmażyć nie tylko z tartych ziemniaków. Jest na nie mnóstwo sposobów!

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Wesele bez mięsa?

    ...zasmakuje w panierowanych boczniakach? Podobnie można postępować w przypadku kolacji - placki z kwaśną śmietaną, pierożki ruskie z masłem lub krokiety z kapustą na pewno nie spotkają się ze sprzeciwem nawet(...) z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....