• Informacje na temat:

    placki ziemniaczane po węgiersku dla 4 osób

Przepisy na temat: placki ziemniaczane po węgiersku dla 4 osób
  • Placki po węgiersku to wspaniałe danie z użyciem prostych w wykonaniu placków ziemniaczanych i pysznego sosu z mięskiem . Placki usmażyłam na zdrowym oleju rzepakowym i podałam z dodatkiem ćwikły z chrzanem. Lubię takie połączenie smaków - delikatne placki z sosem paprykowym i ostra ćwikła . Smaczny, rodzinny obiad przy niewielkim nakładzie finansowym .

  • Choć bardzo czasochłonne, przepyszne... dlatego warto!

  • są pyszne ,mój mąż wprost przepada za nimi

  • Bardzo pożywne i smaczne placki, proste do wykonania ....

  • Danie dla głodnych

  • Przepyszny i bardzo sycący obiad

  • Długo szukaliśmy z mężem tego smaku,ale wczoraj udało się! Nareszcie smakują tak jak w naszym przydrożnym barze "Leśniczanka" Palce lizać:)

  • Placek po węgiersku to jedno z moich ulubionych dań. Treściwe, idealnie pikantne i po prostu smaczne.

  • Każdy lubi placki ziemniaczane, każdy lubi gulasz po węgiersku.........proponuję je połączyć :-) będzie zachwyceni.

Artykuły na temat: placki ziemniaczane po węgiersku dla 4 osób
  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki, ale także – oryginalne wypieki, na które przez cały rok czeka z niecierpliwością cała rodzina. Fot. materiały prasowe Babki, mazurki, serniki, makowce i torty - to właśnie one już za kilka dni będą podbijać nasze podniebienia! By smakowały wyśmienicie, do ich przygotowania wykorzystajmy sprawdzone już przepisy - tylko wtedy świetnie się udadzą....

  • Gotowy lunch boxy na bazie mieszkanki sałaty lodowej, endywii, frisbee i escarola z dodatkiem pomidorów koktajlowych i żółtego sera. Oryginalności tej kompozycji dodaje sos żurawinowy, którego lekko kwaskowy smak doskonale współgra z żółtym serem. W zestawie - dla wygody, do opakowania został dołączony widelczyk, który umożliwia spożycie tej smacznej przekąski „w biegu". Kto powiedział, że szybko nie może oznaczać również zdrowo?! Produkty Fit&Easy to gotowy pomysł na zdrowe danie,...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Gdyby nie rozpoczynający się dzisiaj Restaurant Week, podczas którego można spróbować popisowych menu degustacyjnych wybranych restauracji, wiele by mnie ominęło. Po pierwsze raczej nie wybrałabym się do restauracji hotelowej, po drugie na pewno nie natknęłabym się na zakątek ul. Krzywej w Krakowie. I ciągle żyłabym w przekonaniu, że w tym mieście trudno jest o kuchnię, która szanuje lokalne składniki, ale podaje je na światowym poziomie. Choć w Krakowie jest naprawdę wielu turystów,...

  • Mówiąc o serach dojrzewających, zwykle myślimy o Parmezanie lub Grana Padano. Tymczasem tuż za wschodnią granicą Polski produkuje się ser, który jakością nie ustępuje swoim włoskim kuzynom, a dzięki wyjątkowym właściwościom odżywczym jest zdrową przekąską zarówno dla wegetarian jak i osób, które nie tolerują laktozy.P Fot. 123RF/Picsel Wielbiciele tradycyjnych, dojrzewających serów cenią je za niepowtarzalny smak i aromat, ale nie zawsze zdają sobie sprawę z ich właściwości zdrowotnych....

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...